CITEȘTI

Modă vine, modă trece, culorile anului 2016: roz-c...

Modă vine, modă trece, culorile anului 2016: roz-cuarţ şi albastru-seren

Distribuie articolul:
Share

Chiar dacă mai sunt doar patru luni până când anul 2016 se încheie, să ne amintim că el a început sub zodia a două culori pantone diafane, liniștitoare, puțin sau mai mult siropoase, una dintre ele un roz de cuarț, transparent, pastelat, duios și bomboniu, iar alta este albastrul seren, împrumutat din seninul cerului de vară, cumva contrabalansând dulceața primului. Și pentru că vara încă nu s-a sfârșit, chiar dacă în calendar începe toamna culorile anului încă mai răzbat din produsele create în jurul nostru, răzbat din modă și designul de imprimeuri, din nuanțele mobilierului și al decorațiunilor interioare, chiar din îmbrăcămintea mirilor unde îl găsim pe el  în bleu seren și pe ea în rozul cuarț ….

decor

sursa imagine 1

gradini

sursa imagine 2

mirese

sursa imagine 3

mobila

sursa imagine 4

Culoarea roz, după unii, este o culoare care face oamenii să iubească alți oameni, este culoarea dragostei, o culoare romantică și afectivă. Rozul este culoarea sexualităţii, uneori fiind considerată culoarea simbolului unei iubiri în tăcere. S-au făcut studii care priveau atitudinea agresivă a deținuților, aceasta se diminua prin folosirea  culorii roz în celulele de detenție, dar o expunere îndelungată la aceasta a făcut ca violența să devină explozivă, deci ce este prea mult strică uneori. Rozul pal este cel care  marchează cel mai bine începutul marii dezvoltări intelectuale, după unii psihologi.

Despre albastru bleu, în general se știe că favorizeaza dezvoltarea proceselor de inhibiție și de încetinire a ritmului activității,  oricare ar fi aceasta, culoarea îndeamna la calm, reverie, concentrare și liniște interioară, seriozitate și meditație. Dar folosită în exces conduce la depresie. Bleul  sugerează setea de cunoaştere, dar şi nevoia de odihnă şi relaxare.

Să recapitulăm: anul acesta au fost la modă păsările flamingo cu penajul lor roz diafan, chibriturile cu vîrf de fosfor bleu, mobilierul roz și bleu, oja de unghii în culorile menționate, părul vopsit în meșe albe cu ceva nuanțe de roziu și bleu, gresia în nuanțele pastel, peisajele cu ape albastre fotoșopate cu norișori roz și desigur bleu, fuste plisate mic, ca pe vremuri , de culoare pastelată roz și bluze asortate chaby-shic bleu cu floricele mici roz, pereții vopsiți ca cerul sau ca un cuarț…și lista ar putea continua. Dar mă opresc aici ca sa privim pozele și atunci cînd de pre mult roz și bleu ni se va face puțin rău, să dăm pagina încrezători că cei ce decid culoarea anului viitor vor alege o culoare sau două culori îmbinate cu alte semnificații, care fac alte trimiteri și care au mai multă personalitate.

moda

sursa imagine 5

coafor

sursa imagine 6

culori

sursa imagine 7

Save

Save

Save

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share