CITEȘTI

Inspirație pentru dovlecii de Halloween

Inspirație pentru dovlecii de Halloween

Distribuie articolul:
Share

Se apropie toamna, cu nuanțele ei de cafeniu și portocaliu, strugurii s-au copt, copacii s-au ars de frigul dimineților în care soarele nu ne mai întîmpină la geam, mai punem un pulover și luăm umbrela cu noi tot mai des. Ne plac plimbările prin parc ca să ne târâim picioarele prin frunzele uscate, adulmecăm mirosul de must proaspăt sau al vinetelor coapte, e vremea dovlecilor. Și cum din dovleac nu se fac doar plăcinte și alte bunătăți pentru iarna care vine, unii dintre noi îl folosesc la decoruri pentru Halloween. Cum ideile de a îl folosi pentru sfârșitul lunii octombrie cînd este sărbătoarea, sunt numeroase, eu vă las pe voi să decideți care este cea mai potrivită pentru casa și personalitatea voastră. Toate ideile sunt din site-ul

http://www.countryliving.com/diy-crafts/g1189/best-halloween-crafts-ever/ și pe cele mai prețioase am încercat să vi le arăt aici, poate vă inspiră:

diorama

Prima este o dioramă cu temă tomnatică, realizată cu mușchi de pământ, pietricele, crenguțe, o figurină și vopsea neagră care creează atmosfera specială evenimentului.

dovleac-din-lana

Dovlecii de aici sunt realizați din scule de lână adecvat colorate, pot fi frumos rănduiți prin colțurile casei.

dovleac-din-lemn

La intrare ne poate întâmpina un decor din lemn cu tema dovlecilor, tăiați artistic din lemn de palet sau altceva adaptat din gospodărie, sprijinit pe un suport. Pentru cineva mai dotat tehnic, din fier forjat se poate face un suport de lumânare inspirat.

dovleac-lanterene

Pentru cei mai comozi, un felinar frumos desenat pe un dovleac poate crea atmosfera Halloweenului fără probleme. Ideile creative sunt nelimitate, umila legumă dulceagă și uneori chiar fadă se înnobilează în fiecare an cu inspirația artistului care face din acesta un obiect cu semnificație.

Legenda spune că lumânarea din dovleac luminează calea dintre rai și iad pe unde Jack, un irlandez bețiv, tot băntuie, încercând să alunge spiritele rele  pentru a-și găsi liniștea. Așa că, decorati-vă casele de sărbătoare cu dovleci de tot felul în amintirea bietului Jack care încă își caută calea.

 

Save

Comentarii

Când nu lucrez, visez, călătoresc sau citesc, mă bucur de soare, sunt o ființă solară, născută primăvara, iubitoare de viață și cărți. De-a lungul vieții am schimbat meserii, țări, limbi, culturi, continente, dar profesiunea de credință a fost dragostea: de carte, de familie, de creație. Am lucrat cu copiii și de la ei am învățat iubirea necondiționată, am stat în natură și ea mi-a insuflat grija pentru cei apropiați, am schimbat orașe și de aici am aflat că tot ceea ce faci trebuie făcut cu rost, am avut suișuri și coborâșuri și acestea m-au făcut mai înțeleaptă și mai răbdătoare. Admir tot ceea ce lumea creează și aduce din profunzimile personale la suprafață, fiecare om este unic, irepetabil și poate lăsa ceva la fel în urma sa.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share