CITEȘTI

Review: Noaptea albă a creatorilor și designerilor...

Review: Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs

Distribuie articolul:
Share

Pe 22 octombrie 2016, între orele 19.00 – 04.00 a avut loc cea de-a V-a ediție a evenimentului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs găzduită de eclecticul Centru Cultural Casa Artelor din Bd. Mircea Vodă, nr. 5, București.

Ediția a V-a a  proiectului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, finanţată de Ministerul Culturii, a creat cadrul specific unei galerii de artă contemporană într-o locaţie elegantă, potrivită pentru prezentarea și promovarea creatorilor și designerilor talentați, dar și pentru încurajarea interacțiunii dintre expozanți și vizitatori.

Mihaela Ion, directoarea de proiect afirmă: “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este un proiect – platformă activă de networking, ce din 2012 construieşte comunitatea creativilor din România. Produsele prezentate în cadrul acestor evenimente nu sunt spre vânzare, astfel se elimină comercialul şi partea vânzărilor, lăsând loc discuţiilor libere între creatori, vizitatori, bloggeri, mass-media.

Cei 27 de creatori și designeri de produs expozanți, reprezentanți ai unor direcții creative diferite au constituit o expoziție omogenă de artă contemporană și au inspirat vizitatorii, bloggerii și fotografii prezenți la eveniment cu idei și tehnici de creație inovative.  Ziarul evenimentului poate fi downloadat de aici:

[ddownload id=”48376″]

Galeria de Artă Artfooly, invitată să își expună lucrările în cadrul evenimentului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, alături de cele ale expozanților selecționați, s-a remarcat prin lucrările artistei contemporane Zoița (Delia Călinescu), cu operele “Light Heart”, “Hope” și videoart-ul “The hands that are not mine”, dar și prin instalația “Mirror Stereo” a lui Adrian Drinceanu.

Centrul Cultural Casa Artelor, cu atmosfera sa clasică și elegantă, a integrat perfect stilul contemporan al creațiilor expuse, punându-le astfel valoarea în evidență, participanţii, fotografii şi bloggerii prezenţi la eveniment fiind impresionați de arhitectura, designul clădirii şi al încăperilor.

Un invitat special în cadrul evenimentului a fost dna Alice Barb, director fondator al Centrului Cultural Casa Artelor care a încântat publicul prezent și cu câteva acorduri de pian, chiar la începutul evenimentului.

nacd_revista-atelierul9 nacd_revista-atelierul2 nacd_revista-atelierul3 nacd_revista-atelierul4 nacd_revista-atelierul5 nacd_revista-atelierul6 nacd_revista-atelierul7

 

Mai multe imagini găsiţi aici.

32 de partenerii oficiali, 8 bloggeri oficiali, și peste 30 de partenerii neoficiali ai evenimentului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs au susținut proiectul publicând constant informații despre eveniment utilizând hashtagul recomandat, #blanchenuit.

Atmosfera muzicală a fost creată de pianistul Alex Racoviţă, cel care se joacă cu armoniile la pian şi în concertele lui Smiley,  și de DJ Grobby Anne –  DJ ce activează de peste 10 ani în zona underground şi groove românească. Muzicienii au creat o atmosferă de networking potrivită pentru Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs.

Barul Creative Arts a tratat publicul prezent cu băuturi special alese pentru a completa experiența întregului eveniment.

***

Proiectul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este realizat de echipa Asociației Atelierul de Creație, organizație non-profit ce susține de mai bine de şase ani abordările alternative de prezentare în spații noi de consum de cultură. Încă de la înființare, din 2011, contribuie la construirea şi dezvoltarea comunității designerilor şi creatorilor de produse la nivel naţional. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești.

Echipa de organizare a Asociaţiei Atelierul de Creaţie pentru Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, ediţia a V-a, a fost formată din:  Mihaela Ion, Teodora Vlădescu, Vali Grosoşiu, Anca Ionescu, Elisa Ene, Daniela Lazăr, Daniel Mircea şi voluntarii asociaţiei: Andreea Darie, Alexandra Tomas, Ramona Chifu Mateescu, Andreea Manea, Irina D. Stanciu, Ștefan Balea.

www.revista-atelierul.ro

Mai multe imagini de la eveniment găsiţi aici.

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share