CITEȘTI

Aripi și cărți, inspirație pentru eșarfe

Aripi și cărți, inspirație pentru eșarfe

http://www.lostateminor.com/2015/12/03/melbourne-artist-creates-scarves-that-will-give-you-wings/ esarfe 1-7
Distribuie articolul:
Share

Chiar dacă  a venit frigul, dar nu încă frigul cel mare, o eșarfă elegantă va fi întotdeauna un accesoriu special pentru o femeie elegantă. Imaginația creatorilor a legat uneori elemente din spațiul care ne înconjoară,  din natură  și alte surse care au fost transpuse pe pânza fină de mătase a eșarfelor.

Și de aici, câțiva creatori, inspirați de aripile fluturilor, au îmbinat culorile originale si au creat modele purtabile, lungi sau mai scurte, mai practice pentru orice preferință.

 

Dar cum natura este o sursa nesecată de inspirație și cum mai există și alte viețuitoare care au aripi, ele au fost stilizate pentru a împodobi gâtul, spatele sau o ținută elegantă. Păunul este desigur unul dintre motive, nu trebuie să ne miram, are ce oferi privirii și poate să ne încânte previzibil.

Chiar daca nu are aripi așa spectaculoase ca păunul, bufnița, pasărea paradisului și chiar șoimul au fost folosite ca modele, însă mai important este modul în care au interpretat artiștii ideea aripilor.

 

Un alt motiv inspirațional, total diferit, este cartea, titlul sau tematica ei sau chiar ceva slove desenate de penița scriitorului ne face un serviciu cultural dublat de reamintirea unei cărți pe care am citit-o sau o vom citi în viitor. Fanii unui scriitor pot cumpăra o eșarfă desenată cu o copertă dintr-un autor anume. Jane Austen, Sherlock Holmes, Harry Potter sau Marele Gatsby pot fi cu tine oriunde și oricând atunci când porți eșarfele elegante.  Și nu în ultimul rând o astfel de creație diafană este un accesoriu atât de feminin.

Save

Comentarii

Când nu lucrez, visez, călătoresc sau citesc, mă bucur de soare, sunt o ființă solară, născută primăvara, iubitoare de viață și cărți. De-a lungul vieții am schimbat meserii, țări, limbi, culturi, continente, dar profesiunea de credință a fost dragostea: de carte, de familie, de creație. Am lucrat cu copiii și de la ei am învățat iubirea necondiționată, am stat în natură și ea mi-a insuflat grija pentru cei apropiați, am schimbat orașe și de aici am aflat că tot ceea ce faci trebuie făcut cu rost, am avut suișuri și coborâșuri și acestea m-au făcut mai înțeleaptă și mai răbdătoare. Admir tot ceea ce lumea creează și aduce din profunzimile personale la suprafață, fiecare om este unic, irepetabil și poate lăsa ceva la fel în urma sa.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share