CITEȘTI

Fairysteps. Pantofi și accesorii din cărțile cu po...

Fairysteps. Pantofi și accesorii din cărțile cu povești.

Distribuie articolul:
Share

Pași de zâne. Piele colorată și modele fanteziste. Oare există așa ceva în această lume crud realistă, oare există pantofi cu povești sau povești cu pantofi? Răspunsul este Fairysteps.

Fairy Steps Earning a Living Devon.ECS:25616/ 2233/ 92 ver 1.Credit: Polly Eltes Photography

Credit: Polly Eltes Photography

Ren Cuming este doamna Fairysteps, așa cum îi place să se numească; printre praful magic și nelipsitele cești cu ceai, ea creează un produs care tinde să aparțină ficțiunii fantastice dar care reușește iată să se regăsească în realitatea noastră supramodernistă și supratehnologizată. Într-un orășel de la marginea Dartmoorului se află atelierul Fairysteps, unde se creează la comandă și unde nu e timp de zăbovit. Comenzile bat mereu la ușă și lista de așteptare este luuungă. Dar merită! Creatoarea își laudă pantofii ca fiind foarte comozi, evident de speciali și lucrați cu suflet.

15095052_10153856960781574_665760389016601696_nf1015037303_10153847920646574_6267478634737127839_n

Povestea Fairysteps a început  în 2002, când Ren a hotărât să meargă pe urma visului ei, acela de a face pantofi.  Și-a luat inima în dinți, a comandat online cărți despre lucrul cu pielea și le-a citit seara înainte de culcare. A început cu un ghid al lui Christine Lewis Clark, de care creatoarea spune că era o veche carte, scumpă și foarte prețioasă, care a inspirat-o foarte mult.  Curând avea să facă încălțăminte pentru întreaga familie iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor.

Începutul începuturilor a fost însă cu ceva timp în urmă, pe când creatoarea își făcea ucenicia într-o veche fabrică restaurată. Acolo, mai mulți manufacturieri își aveau atelierele de producție. Trăgând cu ochiul în camerele vecine, a descoperit un iscusit pantofar care avea să-i schimbe viața. Coincidența a făcut să fie același pe care îl întâlnise la un târg de meșteșugari, pe când avea 12 ani. Când nu era acolo, Ren se furișa în mansarda meșterului, privea, visa și inhala mireasma de piele tăbăcită.

f-1 15193657_10153873349446574_8090280692599149593_n f6

f11

Inițial, pielea folosită pentru încălțări era tăiată (ceea ce a continuat să facă și acum) și cusută de mână. A început cu niște mocasini pentru copii, ceea ce a distrat-o de minune și despre care recomandă tuturor celor care vor să încerce să facă încălțăminte, să pornească cu acest gen de produs. Cusutul de mână, spune ea, este greu de realizat dar are marele avantaj de a  face obiectul purtabil. Doi ani mai târziu, a fost primită cu mare drag în atelierul Fairysteps, o mașină de cusut Pfaff, vintage, numită ”Reggie”.

 

f9

Domnul Fairysteps ia și el parte la munca laborioasă pentru încălțările magice. Odată cu creșterea numărului de cereri, el a fost însărcinat să se ocupe de tălpi și de o parte din cusutul unor accesorii. Sunt o familie fericită, cum spune Ren, cu ateliere diferite.f2

 

f8

 

Feedbackul primit de la clienți o bucură peste măsură pe creatoare și spune că este partea cea mai frumoasă din această muncă. Produsele sunt făcute cu dragoste și grijă, într-o atmosferă veselă și relaxantă, fapt care pare să se impregneze în pantofi și accesorii. Mulți clienți îi răspund că pe fețe lor, apare instant zâmbetul atunci când primesc comanda. Ren mereu glumește că presară praf de zâne pe pantofi și accesorii, înainte să le livreze sau poate că este o zână invizibilă care face acest lucru.

f13 f12

Ren mai spune că este o onoare să poată lucra de acasă și să-și poată câștiga existența din această muncă. Cireașa de pe tort este că poate crea lucruri minunate după propria imaginație.

Informațiile din acest articol, precum și pozele aparțin lui Ren Cuming, creatoarea Fairysteps.

Pentru comenzi și alte detalii o puteți contacta chiar voi pe Fairysteps/Facebook sau pe site-ul Fairysteps.

Save

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share