CITEȘTI

Araina: design original, bijuterii-jurnal

Araina: design original, bijuterii-jurnal

Distribuie articolul:
Share

Vă prezint Araina, o linie exclusivă de bijuterii, create de două tinere, care au acea lumină în ochi și zâmbetul celor care văd zi de zi visul lor devenit realitate, pline de speranță și de dorința de a trăi viața din plin.

araina_catalina-clara

Cine este Araina și ce vrea să transmită?

Araina suntem noi, Cătălina Barbu și Clara Constantin. Suntem două prietene cu pasiuni, principii de viață și visuri comune, cu o prietenie specială care a evoluat odată cu trecerea timpului și a maturizării noastre. Araina este visul nostru măreț, concretizat într-un business after job, în afara mediului rigid corporatist. Spunem vis măreț pentru că e o provocare să dăm frâu liber creativității, dorinței de a experimenta, de a fi libere să decidem bazele și direcția activității noastre, să aducem bucurie și valoare stilului personal al fiecărei femei care poartă bijuteria Araina.

De unde vine numele Araina?

Și cu numele este o poveste emoționantă pentru noi. Am făcut un mic brainstorming cu diverse nume, texte care să ne reprezinte. Araina a fost chiar prima idee și după ce am analizat și gândit toate variantele, ne-am întors tot la el. Suntem perfecționiste și vrem ca tot ce facem, să facem bine și să transmită ce simțim. Araina vine de la o combinație a numelor noastre. Practic sunt ultimele trei litere din prenumele nostru: “ara” de la Clara și “ina” de la Cătălina, așa că este evident de ce a fost numele la care ne-am oprit: un nume special pentru un proiect special.

Cum a început acest proiect?

Araina nu a început ca un proiect bine conturat. A pornit din dorința de a ne face câteva bijuterii care să reziste în timp tendințelor rapid schimbătoare, bijuterii care să ne însoțească în aventura numită viață. Bijuteriile noastre au fost foarte apreciate de apropiați și asta ne-a făcut să ne gândim ca Araina să devină brandul care se adresează femeilor în căutarea de bijuterii simple, purtabile zi de zi, accesibile, adaptabile oricărui stil și personalitate, care să transmită emoție și care să ajungă să facă parte din ele, ca o extensie a personalității lor.

Cum iau naștere bijuteriile voastre?

Momentele de creație ale bijuteriilor Araina sunt pentru noi foarte importante atât din punct de vedere emoțional, pentru că vedem cum visurile noastre legate de Araina prind pe zi ce trece un contur mai definit și cum ajung să se materializeze, cât și din punct de vedere creativ, pentru că atunci personalitățile noastre devin un întreg, un întreg „exploziv” datorită multitudinii de idei pe care dorim să le punem în practică entuziasmate.

Procesul nostru de creație este unul inedit și care funcționează perfect pentru noi. Ne dăm câte o „temă” de gândire pentru colecția pe care vrem să o facem și ulterior când ne stabilim întâlniri de creație, alegem ideile care ni se par cele mai bune. Acest mod funcționează perfect pentru noi și de fiecare dată reușim să alegem exact ce ne reprezintă pe amândouă, acel „wow” care dorește să iasă la lumină. Și asta datorită compatibilității mare pe care o avem și ca personalitate și ca stil. De aceea Araina este o femeie „complexă”. Ulterior ideile noastre ajung în atelierul de bijuterie unde mai punem la punct și detaliile tehnice, iar prin „magie” (și multă muncă:) ), bijutierul reușește să aducă la viață ideile noastre, lucrând manual la fiecare obiect în parte. Bijuteriile Araina sunt în ediție limitată sau unicate, pentru că ne dorim că orice clientă să se simtă specială. De fiecare dată suntem extrem de emoționate când vedem bijuteriile, când vedem „desenul” devenit realitate. Este un sentiment unic.

araina_moto

Care sunt sursele voastre de inspirație?

Bijuteriile noastre au linii simple but with a twist și sunt inspirate din personalitatea noastră, din dragostea pentru stilul minimalist, din trendurile actuale și nu numai, practic este un mix pentru că ne dorim să facem bijuterii pentru o viață, nu pentru un sezon. Bijuteriile Araina sunt bijuterii-jurnal, pentru că te însoțesc prin viată și strâng amintiri și emoții.

Care este moto-ul Araina?

“Jewelry is a way of keeping memories alive. Wear Araina.” Mesajul acesta ajunge la cliente atât prin bijuteriile noastre cât și în ambalajele bijuteriilor noastre, ambalaje din piele, lucrate și ele manual de către noi.

Prin ce anume se disting bijuteriile create de voi?

În primul rând bijuteriile Araina se disting prin simplitate. Simplitatea le dăruiește viață lungă pentru că astfel sunt adaptabile oricărui trend, oricărei personalități, oricărei ținute. Avem bijuterii cu mesaje inspirationale, cu forme geometrice, cu inimioare, bijuterii cu perle sau pietre semiprețioase.

Am conceput o linie de bijuterii cu mesaje inspirationale, gravate cu texte sau cuvinte (see wonder, loveable, destiny, journey, wild) care să îți dezvăluie personalitatea și să îți contureze stilul. Avem și bijuterii cu forme geometrice (triunghi, dreptunghi, discuri), ușor de purtat pentru un outfit casual cool, bijuterii “basic” care pot fi purtate atât individual pentru un look minimalist, cât și combinate, pentru un look stylish. Linia de bijuterii cu tema “Love” (coliere și inele cu inimioare) sunt inspirate tot din personalitatea noastră, veșnic îndrăgostite, de darul numit viață, de partener, de energiile pozitive și de tot ceea ce e frumos.

Bijuteriie Araina sunt iubiri de-o viață, martore la momentele speciale din viața noastră, cadourile ideale pentru iubita, soția, prietena cea mai bună, sora ta sau chiar pentru tine.

Ce materiale folosiți?

În cea mai nouă colecție, pe lângă materialul de bază din colecțiile anterioare, argintul, am integrat perle de cultură și pietre semiprețioase (coral, jad verde, cuarț mix, mocăit, rodonit), în dimensiuni mici pentru un touch minimalist. Am ales să lucrăm cu perle și pietre semiprețioase pentru o conexiune cu natura, perlele pentru perfecțiunea și frumusețea estetică obținute natural, iar pietrele semiprețioase pentru energiile atrase și pentru un plus de culoare.

Care sunt planurile voastre de viitor?  

Ne dorim cât mai multe prietene pentru Araina. 🙂 Să continuăm să visăm și să realizăm, să reușim să dezvoltăm acest business cât mai frumos, să transmitem energie poztiva, să aducem bucurie și să câștigăm încrederea oamenilor.  Ne dorim să se știe că facem totul cu dăruire și cu gândul la ei, cu cel mai mare respect pentru ei că viitori clienți. Ne dorim că Araina să prindă aripi cât mai mari și cât mai frumoase.

Ce părere aveți despre trendul bijuteriilor handmade în România?

Trendul bijuteriilor handmade este unul în plină expansiune, oamenii încep să aprecieze din  ce în ce mai mult aceste produse, să înțeleagă adevărata lor valoare și faptul că pe lângă estetica deosebită, în fiecare produs handmade este dăruit și o parte din sufletul celui care l-a lucrat și conceput. Sunt bijuterii în serie limitată sau unice, originale, lucrate cu mare atenție și dăruire și care le oferă ocazia oamenilor să poarte accesorii care să le definească personalitatea cât mai bine.  Ne bucurăm foarte mult când vedem că se pune accent pe „poveste” pentru că noi considerăm că fiecare lucrare manuală are o poveste ce așteaptă să fie descoperită, împărtășită, apreciată, îmbrățișată. Când eram mici și descopeream câte o”comoară” în cutia de bijuterii a bunicii ne imaginam povestea din spatele ei, un adevărat roman. Acum nu ne mai imaginăm, ne scriem propria poveste, una adevărată, prin intermediul bijuteriilor noastre.

Ați putea să îmi descrieți femeia care poartă bijuteriile Araina?

Araina sunt eu. Femeia care respiră fashion, iubește shoppingul și care știe deja care este trendul pentru sezonul primăvară-vară al anului viitor. Îmi place să mă răsfăț cu o haină nouă, o geantă nouă, însă bijuteria preferată este aceeași mereu, simplă, însă cu personalitate. Ea mă face să mă simt unică și mă dezvăluie în fața celor din jur.

Araina sunt și eu, femeia care iubește să călătorească, care își trăiește viața cu intensitate. Destinațiile pentru călătorii le pregătesc din timp, la fel și bagajul cu outfituri. Bijuteria preferată nu lipsește, este simplă, însă chic, este aceea care se portiveste chiar și când port cămașa lui… Este practic accesoriul care devine jurnal de amintiri.

Araina sunt și eu, adolescenta rebelă, însă romantică, cu visuri mărețe și iubiri trăite la maxim. Port mereu o bijuterie care transmite ceea ce sunt: îndrăgostită de necunoscut, pasionată de noutate, de fashion și pregătită să-și scrie povestea vieții.

Araina ești și tu, prietena, iubita, șotia, mama, colega. Ești femeia Araina.

p1190922-2-01_20161108184245666

Vă mulţumim frumos pentru că aţi împărtăşit cu noi povestea voastră şi vă dorim mult succes în continuare. Pentru a afla mai multe despre creaţiile Cătălinei şi ale Clarei puteţi vizita pagina facebook Araina.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share