L’Artigiano in fiera Milano

Distribuie articolul:
Share

L’Artigiano in Fiera este cea mai importantă expoziție internațională dedicată artizanatului și a avut loc între 3 și 11 decembrie în Milano. O oportunitate unică de a intra în contact cu calitatea și unicitatea produselor realizate de artizani locali și din Europa, Africa, Asia și cele două Americi. Într-o atmosferă de sărbătoare, mii de expozanți din peste o sută de țări, au prezentat opere unice, autentice și originale, realizate în întregime manual, surprinzătoare prin inovație și frumusețe. Vizitatorii au putut admira măestria artizanilor în spectacole live și au putut cumpăra produsele lor.

Nu au rămas dezamăgiți nici iubitorii de modă, design, creativitate si mobilier, pentru ca anul acesta au putut naviga prin zonele ad-hoc,  “ Moda & Design”, „Abitare la casa” și ” Salone della creatività”, unde profesioniștii din industrie și tinerele talente au prezentat toate noutățile momentului.

În zona de „Moda & Design” vizitatorii au fost întâmpinați de inventivitatea și entuziasmul tinerilor din toată lumea și au avut ocazia să descopere calitatea artei croitoriei și să întâlnească talentele emergente care prin recuperarea tradiției artizanale vor să construiască produse inovatoare de design, accesorii și mobilier. Pentru Milano, capitala modei, „L’Artigiano în Fiera” este o oportunitate imensă pentru tinerii care cu greu încearcă să găsească spațiu adecvat pentru o confruntare directă cu publicul: sunt realități locale, dar cu un suflet internațional, cum ar fi Croitoria Ismara, care produce haine pentru femei, preferând utilizarea de materii prime organice și naturale, cum ar fi cânepa sau bumbac organic.

„Salone della creatività”, o zonă proiectată pentru fanii DIY unde vizitatorii au putut descoperi creativitatea la 360 ​​de grade: decupaj, mozaic, matlasare, croșetat, tricot, broderie, scrapbooking, țesături, fire si mărgele prin demonstrații live urmărind procesul de producție al unui obiect de la materia primă până la ambalaj.  În cadrul acestui spațiu s-au ținut mai mult de o sută de cursuri de creativitate cu experți în DIY, cum ar fi Debbie Farinella (expert papercrafting american), Giuseppe Caserta (unul dintre cei mai mari exponenți ai artei caligrafice în Italia) sau Umberto Bernasconi (proprietar al uneia dintre cele mai importante firme de ștampile și ștanțare).

“Abitare la casa”, un spațiu dedicat mobilei artizanale de calitate, de la arta săracă la shabby chic – un punct de referință pentru cei care erau în căutare de soluții adaptate pentru casele lor. Design, atenția la detalii și pasiunea pentru stiluri noi s-au amestecat într-o zonă de expoziție destinate celor care sunt mereu în căutare de creații originalei. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost expoziția “Infinito Pinocchio” care a propus operele originale care au fost publicate în romanul lui Carlo Collodi. Datorită unei scenografii realizate de Mobilitaly, un grup de 40 de firme de mobilier din Brianza (Milano) pionere în lucrarea lemnului, vizitatorul a putut călători printre paginile acestei minunate cărți iubită de cei mici și de cei mari laolaltă.

În ediția de anul acesta solidaritatea a fost protagonista acestui muzeu global al artizanatului prin  inițiative umanitare și sociale care au creat oportunități reale de dezvoltare a artizanatului în zone defavorizate cum ar fi Uganda „Sunshine agro products”, Madagascar “Ferronerie d’art d’Alasora”,Tunisia “Utica”.

„L’Artigiano în Fiera” a oferit vizitatorilor o experiență unică, plină de emoții, o adevărată sărbătoare cu spectacole de dansuri și cântece populare, cu cursuri de bucătărie și restaurante cu bunătăți tipice.

În 2017 târgul va avea loc din 2 până pe 10 decembrie la Rho-Fiera, Milano. Intrarea pentru vizitatori e gratuită, în schimb dacă sunteți interesați să participați în calitate de artizani pe site-ul www.artigianoinfiera.it o să fie publicate în curând condițiile și detaliile necesare pentru a vă înscrie.

Ca și vizitator o zi nu e de ajuns pentru a vedea tot, deoarece e un spațiu imens de 310 mii de metri  pătrați și anul acesta au fost prezenți în jur de 3000 de artizani din peste 100 de țări, 41 de restaurante  și 24 de piețe cu produse alimentare tipice.

Artizanii în afară de standul în cadrul târgului au avut posibilitatea să expună produsele lor și pe internet, pe site-ul creat special de organizatori: www.artimondo.it, unde vizitatorii puteau alege cadoul perfect între cele 10.000 de articole.

Save

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share