CITEȘTI

Atelierul recomandă (2-9 februarie)

Atelierul recomandă (2-9 februarie)

Distribuie articolul:
Share

Dăm startul unei rubrici noi: Atelierul recomandă, în care noi, redactorele Atelierul, vom veni cu propuneri inspirate și inspiraționale pentru toată săptămâna. Fiecare dintre noi îți va propune ceva de citit, de văzut, de cumpărat, de făcut, de vizitat, de gătit și de reciclat. De acum, de fiecare dată când ești în pană de inspirație și nu știi cu ce să-ți ocupi timpul, te vei putea baza pe recomandările noastre.

Cum suntem încă în plină iarnă, iar orașul e gri și deprimant, cu mormane de zăpadă murdară la fiecare colț de stradă, m-am gândit că v-ar prinde bine niște recomandări colorate și pline de viață. Hai să ne punem ochelarii roz și să ne bucurăm împreună de săptămâna asta!

De citit: #GIRLBOSS de Sophia Amoruso

E o lectură amuzantă și inspirațională despre povestea de succes a Sophiei Amoruso și a magazinului său, Nasty Gal. Scrisă mai degrabă ca un blog, #GIRLBOSS se plasează undeva între autobiografie și carte cu sfaturi pentru antreprenori. Este o confesiune a autoarei, cu bune și cu rele, care nu vrea să-ți vândă “Formula succesului” ci doar să-ți spună că ai nevoie doar de pasiune, energie și multă muncă pentru a-ți atinge scopurile.

De văzut: Iris (documentar/ 2014)

O sursă de inspirație și role model pentru mai multe generații, Iris Apfel este o artistă care se pictează prin ținute și accesorii. Cu o pasiune formidabilă și un instinct pentru modă, doamna Iris este cea mai cool bunică pe care ți-ai putea-o imagina. Documentarul o prezintă la venerabila vârstă de 90 de ani, dar cu energia și pofta de viață a unei adolescente, căutând în permanență lucuri frumoase pe care le poate asorta în ținute excentrice.

După ce vezi filmul ăsta dai sigur o raită prin propriul dulap și compui o ținută deloc plictisitoare pe care să o porți mâine.

De cumpărat: Roxi’s Fine Cut

Și dacă tot suntem la capitolul fashion, următoarea mea recomandare o să-ți placă sigur. Roxi’s Fine Cut concepe și crează jachete de tip bomber, colorate, înflorate și pline de personalitate. Mie mi se par perfecte pentru a ne scoate din monotonia asta de iarnă târzie, cu un boost de culoare și bună dispoziție.

De făcut: coronițe înflorate

Dacă nu mai ai răbdare până vine primăvara, poți să faci coronițe din flori artificiale. În tutorialul de aici ele sunt în formă de inimă, ceea ce le face perfecte pentru Valentines sau Dragobete. Eu le-aș face din sârme pe care să le pot modela și în alte forme: stele, de exemplu. Cu o floare nu se face primăvară, dar cu o coroniță din flori poate da.

De vizitat: The A Hub (str Vasile Lascăr 48-50)

Un spațiu proaspăt și central pentru designeri și creatori. Dacă vrei să ții un curs sau un atelier, găsești aici tot ce ai nevoie pentru a-ți pune în practică ideile. Dacă ești creator și ai nevoie de un loc în care să lucrezi, găsești la The A Hub tot felul de materiale cu care să experimentezi și o bibliotecă cu cărți și albume din care să te inspiri. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, le găsești aici!

De gătit: fursecuri cu ciocolată și unt de arahide (vegane dacă vrei)

Probabil desertul pe care îl fac cel mai des și care iese excelent de fiecare dată. Găsești aici rețeta vegană, dar poți să folosești și lapte de vacă dacă vrei, gustul va fi același. Eu pun doar jumatate din cantitatea de zahăr (deh, calorii…știi cum e) și pun și merișoare pe lângă bucățile de ciocolată. La noi acasă se termină tava înainte să apuce să se răcească, dar am auzit că sunt la fel de bune și a doua zi.

De reciclat: ușă de dulap în tavă pentru micul dejun

Ideea e simplă: iei o ușă veche de la un dulap de bucătărie sau o bibliotecă de dimensiuni mai mici, o smirgheluiești, o vopsești, îi pui două mânere și ai transformat-o într-o tavă pe care poți servi masa în pat. Tutorialul îl găsești aici. Mi se pare perfectă pentru diminețile în care vrei să lenevești sau să te răsfeți puțin. Micul dejun îl face el, tu ai făcut tava.

 

Astea au fost primele recomandări Atelierul.

Să-mi spui când le pui în practică, sunt curioasă dacă ți-au plăcut!

Save

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share