CITEȘTI

Ce se poate realiza din banala hârtie

Ce se poate realiza din banala hârtie

Distribuie articolul:
Share

Quilling (paper filigree) sau arta rasucirii fâșiilor de 3-4 mm de hârtie care apoi prin lipire, răsucire, îndoire devin decorațiuni pentru felicitări, coperți de cărți, tablouri, etc. Se folosesc hârtii de diferite culori și grosimi, pensete, ace de răsucire, dispozitive de încrețire, foarfeci, lipici, alte accesorii.

sursă imagine

Transformarea cărților  (altered books)

Tehnica de transformare a cărților își propune să taie, îndoaie, rupă, ardă, coloreze, rescrie, sculpteze, scobească, etc, să folosească orice mijloc pentru a transforma o carte într-un suport pentru a susține o idee artistică de reprezentare oarecare, unică, fără reguli precise, contând doar rezultatul final.

Ca instrumente sunt folosite foarfeci, pensule, cuttere, diferite bisturie de tăiere, scule de îndoire, pensule pentru pictură, etc

sursă imagine

Origami sau arta plierii hârtiei, o tehnica japoneză veche pentru a realiza obiecte tri sau bidimensionale.  Se folosesc puține instrumente (pensetă și clipsuri de hârtie)  sau aproape deloc, hârtia fiind doar pliată sau tăiată.

sursă imagine

Cărțile pop – up sunt realizate în 3 dimensiuni pentru efecte remarcabile care pot fi vizibile prin deschiderea cărții. Pentru aceasta, o întreagă tehnică de pliere, rotire, îmbinare și multe calcule matematice de geometrie impun creatorului reguli și tehnici tipografice pentru a ajunge la un astfel de rezultat. Ca instrumente se folosesc cam toate sculele din industria tipografică, plus foarte multă imaginație, un calculator pentru calcule și vederi tridimensionale pentru a ajunge la rezultate remarcabile.

sursă imagine

Colajele (scrapbooking) sunt mijloacele artistice de tăiere, lipire, îmbinare scriere/desenare, uneori folosire a altor materiale cum ar fi textilele, mici obiecte de decor din metal sau plastic care într-un final vor realiza împreună un caiet, o carte, un album cu un subiect anume, etc. Instrumentele folosite sunt diverse, în genere sunt cele folosite la prelucrarea hârtiei, foarfeci, lipici.

sursă imagine

Laser cut, adică tehnica tăierii cu laser, este tehnica care a revoluționat folosirea hârtiei ca mijloc artistic, operele create cu instrumentele perfecționate ghidate de calculator fiind remarcabile.

sursă imagine

sursă imagine

sursă imagine

sursă imagine

Save

Comentarii

Când nu lucrez, visez, călătoresc sau citesc, mă bucur de soare, sunt o ființă solară, născută primăvara, iubitoare de viață și cărți. De-a lungul vieții am schimbat meserii, țări, limbi, culturi, continente, dar profesiunea de credință a fost dragostea: de carte, de familie, de creație. Am lucrat cu copiii și de la ei am învățat iubirea necondiționată, am stat în natură și ea mi-a insuflat grija pentru cei apropiați, am schimbat orașe și de aici am aflat că tot ceea ce faci trebuie făcut cu rost, am avut suișuri și coborâșuri și acestea m-au făcut mai înțeleaptă și mai răbdătoare. Admir tot ceea ce lumea creează și aduce din profunzimile personale la suprafață, fiecare om este unic, irepetabil și poate lăsa ceva la fel în urma sa.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share