Atelierul recomandă

Distribuie articolul:
Share

Atelierul recomandă este o nouă rubrică Atelierul în care noi, echipa Atelierul, vom veni cu propuneri inspirate și inspiraționale pentru toată săptămâna. Fiecare dintre noi îți va propune ceva de citit, de văzut, de cumpărat, de făcut, de vizitat, de gătit și de reciclat. De acum, de fiecare dată când ești în pană de inspirație și nu știi cu ce să-ți ocupi timpul, te vei putea baza pe recomandările noastre.

De citit – Steve Jobs. Biografia autorizată, de Walter Isaacson

Steve Jobs este unul dintre cele mai influente personaje din industria calculatoarelor şi divertismentului. Această biografie vă va da un imbold, vă va face sa vă gândiţi la actul creativ din multe alte perspective. Îmbinate, imaginaţia şi tehnica dau rezultate surprinzătoare. Gândul trebuie să fie limpede, iar acţiunea hotărâtă, doar aşa ajungi la rezultatele dorite. Dă la o parte tot ceea ce nu-ţi este necesar.

O carte instructivă, cu numeroase lecţii despre inovaţie, leadership şi caracter.

De văzut – Jean-Michel Basquiat: The Radiant Child (2010)

Un documentar încărcat de creativitate şi lecţii de viaţă, ce surprinde întreaga evoluţie dar şi regresul tânărului pictor Basquiat, care în mai puţin de şapte ani a realizat ce nu au realizat mulţi oameni într-o viaţă. O poveste uimitoare care ne pune faţă în faţă cu succesul, curajul, cu lupta interioară şi… Mai bine vă las pe voi să descoperiţi.   https://youtu.be/jvrwT3Nrb3s

De cumpărat – Pantaloni evazaţi din bumbac-Framboise https://www.facebook.com/framboisero/

Caşmir, mătase, bumbac. Acestea sunt doar câteva dintre materialele naturale premium pe care fetele de la Framboise le folosesc pentru a realiza piese vestimentare extrem de versatile. Noua colecţie este de-a dreptul fabuloasă: culori proaspete şi un design care emană feminitate din plin. Pantalonii evazaţi din bumbac nu fac excepţie. Îi puteţi purta la diferite ocazii, în multe combinaţii, dacă vă lăsaţi imaginaţia să zboare.

Vă invit şi pe voi să descoperiţi creaţiile Framboise. Eu mă declar fană!  http://www.framboise.ro/shop/met_culottes/

De făcut – Joc X şi 0

Un joc uşor, cunoscut în întreaga lume, iar partea cea mai interesantă este că îl putem reinventa. Cum? Foarte simplu: luăm un săculeţ din material, trasăm pe el cu un marker două linii verticale şi două linii orizontale, culegem zece pietricele plate pe care desenăm câte un X şi un 0 (opţional le putem vopsi înainte). Şi asta e tot! Acum avem un joc pe care îl putem lua cu noi oriunde.

Paşii îi găsiţi aici: http://www.orientaltrading.com/blog/create/diy-rock-tic-tac-toe-game/

 

De vizitat – Muzeul Colecţiilor de Artă din Bucureşti

La grandiosul muzeu, încă mai puteţi admira noua expoziţie de pictură românească, din colecţia Fundaţiei Bonte, ce reuneşte 57 de lucrări fascinante, realizate de artişti dintre cei mai prestigioşi precum Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Francisc Sirato, Gheorghe Petraşcu şi mulţi alţii. De neratat!

 

 De gătit – Pască cu brânză şi mac

Pentru că Pastele se apropie cu paşi repezi, m-am gândit să vă propun o reţetă de pască, foarte gustoasă, puţin diferită de cea clasică cu branză, însă prepararea ei este la fel de simplă. Sper să vă placă!

Reţeta o găsiţi aici: http://www.lauraadamache.ro/2012/04/tarta-cu-crema-de-branza-si-mac.html

De reciclat – Vază pentru flori

Cu siguranţă avem prin casă unul, sau mai multe borcane cărora nu le mai găsim rostul. Decât să ajungă la coşul de gunoi, mai bine le găsim o nouă întrebuinţare. Aşadar, dacă tot am vorbit mai sus despre pască, haideţi să rămânem în zona sărbătorii Paştelui şi, în timp ce se coace în cuptor pasca ori cozonacul, ne putem relaxa realizând o vază tematică.

Paşii îi găsiţi aici: http://weekendcraft.com/journal/diy-recycled-easter-bunny-vases

 

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share