CITEȘTI

Suntem finalişti la Gala Societăţii Civile

Suntem finalişti la Gala Societăţii Civile

Distribuie articolul:
Share

Proiectul nostru, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a V-a este finalist la două categorii “Artă şi cultură” şi „Durabilitate„, la Gala Societaţii Civile.

Scopul proiectului „Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs”, este de valorizare a produselor de autor și create de designeri de produs din România prin realizarea unui eveniment cultural important. Obiectivul general al proiectului este construcția transparentă şi obiectivă a unei comunităţi viabile la nivel naţional a creatorilor și designerilor de produs, punând accentul pe debut, calitate, promovarea produselor inspirate din patrimoniului cultural, încurajarea intervenţiei & mobilităţii culturale.

Schimbarea mentalităţii ca obiectele de autor sunt inferioare unei opere de artă este de asemenea, un obiectiv important al proiectului.

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs from Teo Vladescu on Vimeo.

Proiectul, co-finanţat de Ministerul Culturii a avut 32 de parteneri oficiali și peste 50 de parteneri neoficiali, 27 de participanţi (70% cu renume, 30% creatori debutanți și designeri de produs la început de drum): Aerobot LEVEL, Atelier KIKU, Atelier Mustață, Atelier Ciprian Manda, Brielle Bijoux, Ciprian Ariciu Ceramics, Clic-clac, Craft86, Dan Schiller Design, Deco Box, Deliciu Mic, Gabi Toma, Gămălie, genuineleather, Lemnia, Metal Creativ, nicomade.ro, N o o r, Raicelai. Terrariums and green deco, Ramona Chifu, Slender Tree, Studio Mud, Square Art Studio, Șnur, Vika Tonu Design, WHAT IF I FLY, Wood Be Nice. Acestor 27 de participanţi li s-a alăturat Galeria de Artă Artfooly cu lucrările artistei contemporane Zoița, impresionantele “Light Heart”, “Hope” și videoart-ul “The Hands That Are Not Mine”, dar şi cu instalația “Mirror Stereo” a lui Adrian Drinceanu.

Peste 6.000 de vizitatori au venit în 22-23 octombrie la desfăşurarea efectivă a Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a V-a, la Centrul Cultural Casa Artelor (b-dul Mircea Vodă, nr. 5, Bucureşti), am avut un DJ: Grobby Anne, şi un pianist oficial: Alex Racoviță, peste 10 bloggeri oficiali, 15 voluntari, 2 fotografi voluntari, la care se adaugă echipa de proiect.

 Materialele media au fost preluate şi de peste 80 de site-uri culturale şi de evenimente, bloguri cu care nu aveam un parteneriat media stabilit şi peste 100 de pagini şi profile de FB, LinkedIn şi Twitter. Hashtagul evenimentului, #blanchenuit, a fost menționat în peste 500 de postări (din cele 3100 existente pe google.com).

 

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share