Atelierul recomandă (20- 27 aprilie)

Distribuie articolul:
Share

Atelierul recomandă este o nouă rubrică Atelierul în care noi, echipa Atelierul, vom veni cu propuneri inspirate și inspiraționale pentru toată săptămâna. Fiecare dintre noi va propune ceva de citit, de văzut, de cumpărat, de făcut, de vizitat, de gătit și de reciclat. De acum, de fiecare dată când ești în pană de inspirație și nu știi cu ce să-ți ocupi timpul, te vei putea baza pe recomandările noastre.

De citit – The Red List 

Această recomandare merge țintă către iubitorii de artă vizuală, pasionați de clasici sau artiști contemporani, toți dornici să-și hrănească apetitul pentru cultură. The Red List, este practic o arhivă online de imagini, frumos împachetată, ce cuprinde mai mult de 100.000 de imagini, 6.000 de profiluri și link-uri, aranjate în mai mult de 600 de secțiuni și categorii, organizată pe genuri – fotografie, cinema, artă plastică, modă, arhitectură șamd.

Cele două principii de bază ale proiectului The Red List sunt acelea de a pune cultura la dispoziția oamenilor de pretutindeni, fiind gratuită și accesibilă tuturor, dar, mai important de atât, de a-i susține pe tinerii artiști ai zilelor noastre să-și expună lucrările și să facă parte din acestă comunitate.

În spatele acestui proiect non-profit stau oameni frumoși și pasionați, specialiști cu experiență în domenii vaste precum: video publicitar, film, fotografie, artă contemporană, video viral, designul filmului, arhitectură, artă urbană, proiectare vitrine și în designul mobilierului. Dar mai bine, vă invit să-i cunoașteți și să descoperiți munca deosebită pe care o fac pentru mine, pentru voi.

De văzut – Finding Vivian Maier

Documentarul din 2013 urmează viața lui Vivian Maier, o fotografă necunoscută până în momentul în care directorul documentarului, John Maloof, a câștigat o cutie de negative la o licitație din Chicago care s-a dovedit a fi a artistei Maier.

Vivian Maier a fost o fotografă americană de stradă, născută în New York City. Deși s-a născut în America, Maier și-a petrecut majoritatea tinereţei în Franța. Maier s-a întors în SUA în 1951, unde a lucrat ca dădacă și îngrijitoare pentru tot restul vieții. În timpul liber, însă, Maier începuse să se aventureze în arta fotografiei. Făcând fotografii în decurs de cinci decenii, ea lasă în cele din urmă peste 100.000 de negative foto, cele mai multe dintre acestea fiind realizate în Chicago și New York. În „Finding Vivian Maier”, echipele Maloof împreună cu producătorul Charlie Siskel, pornesc spre a descoperi misterul acestei artiste „invizibile”.

„Finding Vivian Maier” este de departe unul dintre filmele mele documentare preferate, întrucât povestea acestei artiste mă impresionează și mă intrigă într-un mod pozitiv. Până să ajungeți la film, puteți arunca o privire peste lucrările ei, o să vă placă!

De cumpărat – Cadouri ilustrate de George Roșu

Pe George Roșu l-am descoperit în luna ianuarie, când am primit în dar o cană metalică ilustrată de însuși artistul mai devreme menționat. Ne-a încântat în primul rând cana metalică ce ne amintea de copilărie, apoi ilustrația haioasă inspirată din viață urbană. O porție de benzi desenate pe care le savurezi odată cu cafeaua și îți aduc un zâmbet în colțul gurii. Întreaga colecție de ilustrații o puteți descoperi chiar aici, cât despre cumpărat cadouri trăsnite cu subiecte cotidiente, de la căni, tricouri și până la carnețele, Cărturești este locul unde le puteți găsi.

Spor la cumpărături!

Sursă foto 

De făcut- Perna suport laptop

Un studiu din 2012, de Good Technology, o companie de software de securitate mobile din Sunnyvale, California, scria că jumătate din 1000 de muncitorii chestionați au declarat că au citit sau au răspuns la e-mailurile de lucru din pat, fiind la vremea aceea din ce în ce mai predispuși să folosească dispozitive mobile la locul de muncă în orice mod confortabil. În 2017, lucrurile stau cu mult diferit, întrucât piața de freelancing a câștigat mai mult teren, angajații preferând să își părăseasca slujbele de birou și să devină liber-profesioniști.
Asta nu mă face decât să mă întreb: este oare mai confortabil lucrul la laptop în pat și mai productiv decât statul pe scaun la birou?
Până aflu răspunsul, vă las cu acest tutorial DIY. Spor!

Sursă foto

De vizitat – Lansare album foto-„Un cincinal pe stradă”

Locul unde vom merge săptămana aceasta, în data de 21 aprilie (începând cu orele 19:00) și vă recomandăm la rândul nostru, este la lansarea albumului „Un cincinal pe stradă”, un album dedicat fotografiei de stradă ca gen de sine stătător. Albumul cuprinde fotografii realizate pe teme întâlnite frecvent în fotografia de stradă, precum: geometrii, reflexii și umbre, mesaje și dialoguri, animale de companie, feminitate, seniori sau umor. Fotografiile sunt semnate de: Dan Moruzan, Mirela Momanu, Cornel Hlupina, Oliver Merce, Eli Driu și Patricia Hilbert. Mai multe informații despre realizatorii albumului, puteți găsi aici.

Intrarea este gratuită și se va face în baza completării unui formular de înscriere.

Sursă foto

De gătit – Spaghetti cu zucchini și roșii cherry 

Stilul de viață activ și alert, ne împinge de cele mai multe ori să abordăm rețetele cele mai simple, ușor și rapid de gătit, cu ingrediente la îndemână, bucătăria italiană fiind un bun exemplu în acest sens. Însă eu trebuie să mărturisesc că am o slăbiciune pentru rețetele cu paste făinoase de când mă știu, gătind cu paste cel puțin o dată pe săptămână. Culeg idei și rețete de pe oriunde merg, testând acasă combinațiile de ingrediente, și caut să descopăr gustul perfect. Pentru rețete autentice italienești, recomand cu încredere emisiunile surorilor Chiappas (Tv Paprika), le găsesc cu adevărat inspiraţionale, fetele acestea chiar iubesc să gătească și asta se vede în fiecare minut de emisie.

Spaghetti cu zucchini și roșii cherry, sunt pastele pe care le gătesc cel mai des, sunt preferatele noastre. Ingredientele de bază sunt pastele spaghetti, zucchini, roșiile cherry, sucul de roșii (preferabil natural – atenție, nu bulion), usturoiul, busuiocul verde și parmezanul. Puteți urmări rețeta aici, sau puteți doar să căliți 10-20 roșii cherry, 1 zucchini tăiat rondele/ julienne și 2 căţei de usturoi în 3 linguri de ulei de măsline, să adăugaţi după 5 minute sucul de roșii (300-400ml), sare, piper după gust și să fierbeți sosul și legumele 20 min. Cantităţile pot diferi în funcție de cantitatea de paste folosită. Odată fiert sosul (gustați înainte), amestecați-l împreună cu pastele și apoi serviți-le în farfurie, asezonate cu parmezan ras și busuioc proaspăt. Nimic mai simplu! Poftă bună!

De reciclat – Scaunul vechi recondiționat

Întotdeauna am apreciat blogurile cu proiecte DIY (Do It Yourself) de reciclat, asta pentru că ne învață cum să refolosim materialele consumabile ce și-au îndeplinit sarcina primară (exemplu: peturi de sticlă, hârtie, dopuri, cofraje de ouă, becuri, etc.) dar și să ne îngrijim de lucrurile vechi de care nu ne putem despărți, dar care au nevoie de o reparație sau poate o reinterpretare. Reciclând, deși sună a clișeu, chiar protejăm natura, reducând factorii poluanți și utilizarea materiilor prime naturale.

Astăzi aleg să vă inspir cu unul din blogurile mele preferate de DIY, un articol cu și despre reciclat mobilier, unde veți avea o perspectivă nouă a unui scaun bătrân.

Să vă inspire și să vă îndemne la fapte bune!

Sursă foto

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share