CITEȘTI

Weekendul de 1 mai îl petrecem în București

Weekendul de 1 mai îl petrecem în București

Distribuie articolul:
Share

Tuturor celor care nu pleacă din oraș spre mare, munte sau alte destinații în mini-vacanța de 1 mai, în weekendul 29 – 30 aprilie le dăm întâlnire la cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban de la firul ierbii, Grădina cu Artiști, din parcul Grădina Icoanei. Ne propunem să ne reintrăm în ritm, să dăm jos din straturi și din moleșeală și să ieșim în aer liber pentru o doză de verde, soare și aer curat împreună cu familia și prietenii, într-un weekend prelungit cu aer de vacanță exact în mijlocul orașului.

Sâmbătă, 29 aprilie, exact după prânz, la 13:30, plănuim să vă trezim cu un workshop de percuție cu djembe (tobe africane), tamburine, maracas, oceandrum și multe alte minuni de zornăit, lovit și zăngănit susținut de Jean-Baptiste Manitou și Ana Maria Arlequin, maeștri șamani ai Metodei Totem.

Duminică, 30 aprilie,  vom avea un concurs de Cards against Humanity susținut de prietenii noștri de la Creative Board Gaming, unde ne vom întrece la cel mai popular joc între prieteni iar combinațiile dintre situații vor garanta distracția tuturor participanților. Tot cu joc,  în ambele zile, de la 11:00 la 13:00, îi așteptăm pe cei mari și mici la șah cu piese gigant adus de Profu’ de Șah.

Și, pentru că intrăm în al șaptelea an de când la Grădina cu Artiști am scos artizanii în stradă, pregătim târg mare cu 50 de meșteri pricepuți care ne aduc haine, accesorii felurite, decorațiuni, jucării, turtă dulce delicioasă, înghețată și multe alte lucrușoare de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă.

Nu îi chemăm doar să își expună comorile dar să ne arate și din secretele manufacturării așa că vă așteaptă multe ateliere pentru cei mici și mari: de ceramică cu Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio, de desen cu Legendele Dacilor (susținut de Mihai Grăjdeanu)și  Asociația-Editura Istoria Artei, decoupage și go cu Igloo after-school  și de decorațiuni cu flori din hârtie colorată și personaje din linguri cu Asociația Culturală Sarang Hangug.

În zona de lounge puteți lenevi pe perne unde iarba crește, puteți savura o cafea aromată și vă mai provocăm cu tatuaje temporare cu henna și codițe colorate cu ață făcute de fetele de la Artizane. Tot aici, duminică sunt de făcut poze pe magnet cu Memories Fairy care garantat vă vor umple frigiderul cu cele mai dragi amintiri.

Ca de obicei, prietenii noștri de la Dog Rescue România vin cu căței și pisici de cunoscut, iubit și adoptat iar Fundaţia Visul Luanei și Wilderness Research and Conservation ne vor învăța ce trebuie să facem când găsim animale cu care nu sunt obișnuiți.

Anul acesta susținem din nou cele 4 grădinițe și biblioteca comunală din Ștefănești, com. Rociu, jud. Argeș cu jucării, rechizite și cărți pentru copii așa că așteptăm să fiți darnici și să le oferim micuților cele necesare cu care să se joace și să fie creativi și, mai ales cu care să călătorească în gând.

Se vor mai găsi în Grădina de primăvară expoziție de la Andreea Angheluță Atelier și standul comunității Work at Home Moms România, unde puteți afla cum vă gestionați impulsurile creatoare când familia crește. Și, în restul timpului, tot parcul vă stă la dispoziție pentru picnic și relaxare așa că luați o pătură, un coș cu bunătăți, copiii, cățelul și prietenii și haideți la Grădina cu Artiști!

Programul este 10:00 – 20:00 iar intrarea la toate evenimentele Grădinii cu Artiști este liberă.

Anul acesta vă așteptăm la patru ediții: Grădina de Primăvară (29 – 30 aprilie), Târgul de Moși (20 – 21 mai), Sânzienele (24 – 25 iunie), Sărbătoarea Recoltei (16 – 17 septembrie).

Programul complet al Grădinii de primăvară îl găsiți pe pagina de Facebook Grădina cu Artiști (https://www.facebook.com/GradinaCuArtisti/) și pe site-ul http://gradinacuartisti.ro/.

Detalii despre eveniment la [email protected].

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share