CITEȘTI

Atelierul recomandă (4 -11 mai)

Atelierul recomandă (4 -11 mai)

Distribuie articolul:
Share

Atelierul recomandă este o nouă rubrică Atelierul în care noi, echipa Atelierul, vom veni cu propuneri inspirate și inspiraționale pentru toată săptămâna. Fiecare dintre noi va propune ceva de citit, de văzut, de cumpărat, de făcut, de vizitat, de gătit și de reciclat. De acum, de fiecare dată când ești în pană de inspirație și nu știi cu ce să-ți ocupi timpul, te vei putea baza pe recomandările noastre.

Oana Mateiu, redactor al Revistei Atelierul, vă recomandă următoarele cărţi, evenimente, DIY, produse de autor. Suntem sigure că vă vor inspira!

De citit: „Julie şi Julia” de Julie Powell, o carte amuzantă şi interesantă în acelaşi timp, care te îndeamnă să-ţi urmezi visurile şi pasiunile. Julie Powell hotărâşte să accepte provocarea de a găti 524 de reteţe din cartea „The Mastering of French Cooking” scrisă de noncomformista Julia Child, consemnându-şi aventurile culinare pe un blog, devenind încet încet o celebritate în mediul virtual. Un roman plin de arome, gust şi savoare, o adevărată incursiune în lumea gastronomiei, care ne poate determina şi pe noi să ne apucăm de gătit şi, de ce nu, să începem chiar cu bucătăria franţuzească.

De văzut: Iar dacă nu aveți timp de citit cartea, atunci filmul „Julie & Julia” (2009, cu Amy Adams, Meryl Streep ;i Stanley Tucci) cu siguranță vă va face plăcere.

De vizitat: Bazarul „Bazar & Antiques” –în fostul sediu al Bibliotecii Naţionale, în frumoasa clădire (declarată şi monument istoric – fostul Palatul al Bursei) aflată la intersecţia străzii Doamnei cu Smârdan de câţiva ani se desfăşoară un târg de antichităţi, dar şi un bazar al artizanilor handmade.

Printre vechi monezi de argint, hărţi, cărţi vechi, veţi găsi şi tacâmuri decorate şi pictate manual, figurine şi genţi tricotate, bijuterii din ceramică, pietre semipreţioase, dar şi metal. Dacă aveţi drum prin centrul vechi din Bucureşti, nu ocoliţi această interesantă expoziţie, cu siguranţă nu veţi pleca cu mâna goală, are program permanent de luni până duminică între orele 10 și 20.

De cumpărat: Cadouri tematice (jucării şi creaţii personalizate, cadouri şi perne handmade): Bulina Studio. Maria a fost partenera mea la Swapul Atelierul de anul acesta şi am primit din partea ei un mărţişor deosebit, sub formă de fluturaş, iar cu ocazia asta i-am descoperit creaţiile. Vă invit şi pe voi să descoperiţi creaţiile acestei tinere creatoare-designer extrem de talentate şi creative.

Recomand cu căldură şi Magazinul Chestii, un loc pe care îmi pare rău că nu l-am descoperit mai devreme, plin de lucruri faine, pentru toate gusturile şi buzunarele.

De gătit: Ciuperci la cuptor. Chiar şi pentru un antitalent la gătit la mine, sunt extrem de uşor de făcut şi le încerc de câte ori am ocazia, sunt hrănitoare şi consistente, nu necesită mult timp şi se pregătesc extrem de uşor.

Reţeta: avem nevoie de aproximativ 1 kg de ciuperci de mărime medie (trebuie avut în vedere că în timpul coacerii scad cam de două ori – depinde câte porţii doriţi să pregătiţi), 2-3 linguri de ulei de măsline, sare şi piper negru după gust. Ciupercile se spală şi se curăţă bine, se unge tava cu puţin ulei, se toarnă ciupercile în tavă, se asezonează după gust cu sare şi piper şi se lasă la cuptor pentru 30-35 de minute (la foc mediu). De asemenea, le puteţi umple cu brânză (de la brânză topită la brânză de burduf), iar pentru un gust mai deosebit puteţi adăuga stafide şi scorţisoară, dar şi diferite condimente, de la busuioc la ienibahar.

Este o reteţă foarte simplă, ieftină şi uşor de făcut, adaptabilă în funcţie de gusturi şi la care puteţi improviza în funcţie de ingredientele pe care le aveţi la îndemână. Poftă bună!

De reciclat: Cauciucuri vechi. Ca proiect DIY, dar şi idee de reciclare, vă propun  cauciucurile vechi. Studiile arată că anual sunt aruncate peste 6 miliarde de cauciucuri vechi, aşa că de ce să nu le folosim pentru a realiza piese de mobilier pentru grădină sau decoraţiuni, ba chiar  obiecte de joacă pentru copii.

Cine a spus că fotoliile trebuie să fie realizate doar din lemn şi piele sau material textil? Putem realiza fotolii şi scaune minunate din cauciucuri vechi, le putem vopsi, putem adăuga perne, spătare sau le putem îmbrăca în cânepă. Putem folosi cauciucuri vechi pentru decorarea grădinii: le putem transforma în suporturi pentru flori sau ca elemente decorative cu iarbă verde.

De făcut: jocul de puzzle. Pentru că din păcate nu ştiu să creez bijuterii, nici să croşetez, însă îmi place să fac puzzle ca activitate reacreativă, vă recomand acest interesant joc. Stimulează imaginaţia, creativatea, dar şi gândirea logică. Cu toate că se poate juca şi online, mai bine cumpăraţi-vă o cutie cu un joc clasic, nimic nu se compară cu plăcerea de a asambla piesele, iar la sfârşit cu satisfacţia de a avea „tabloul” complet în faţa voastră.

Pentru cei curajoşi, cu mai timp şi răbdare, iată un tutorial DIY pentru a crea propriul joc de puzzle:

 

Surse imagini:

Julie and Julia / Frida / Ciuperci la cuptor / Reciclare cauciucuri

Save

Save

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share