CITEȘTI

Fusion Arts 2017: O experiență de artă live!

Fusion Arts 2017: O experiență de artă live!

Distribuie articolul:
Share

În perioada 20-28 mai, Bucureștiul are o șansă unică de a experimenta o varietate de forme de artă la Fusion Arts, un proiect dezvoltat și susținut de Asociația Culturală Noblesse, ce promovează cultura urbană, aducând aproape de public peste 50 de artiști din diferite domenii.

Palatul Noblesse- Lifestyle Palace se transformă într-un hot spot al artelor și industriilor creative prin crearea unui mix cultural eterogen, ce reunește lucrări din domenii artistice diferite cu scopul de a promova arta și design-ul de produs. Alături de lucrări semnate de artiști români vor fi expuse și piese de mobilier și iluminat semnate de mari designeri internaționali, disponibile în România prin Noblesse Interiors.

Luna aceasta, pe parcursul a 9 zile, peste 50 de artiști au fost selecționați să-și expună lucrările. Categoriile standard în care s-au făcut înscrieri sunt: Sculptură, Pictură, Design interior, Design de produs, Fashion și Accesorii hand-made. Există și o a șasea categorie- Amazing Art We Haven’t Thought of pentru a încuraja participarea artiștilor care nu se regăsesc în categoriile anterioare dar consideră că au de transmis un mesaj prin lucrările lor. Ulterior editei de deschidere din mai, Proiectul Fusion Arts va continua până în octombrie, prin organizarea lunară a Urban Garden Parties.

Ediția din mai este eveniment conex al Romanian Design Week și reunește lucrări din domeniul arhitecturii, sculpturii, picturii, modei, accesoriilor hand-made, design-ului de interior, de produs, alături de petreceri în aer liber și proiecții.

În cadrul ediției Fusion Arts- mai 2017, vizitatorii vor putea participa la târguri de fashion și design, whorkshop-uri, spectacole în aer liber și prezentări în Biblioteka Hub, un spațiu dedicat conferințelor artistice din interiorul Palatului Noblesse- Lifestyle Palace, după cum urmează:

20-21 mai: Class Not Mass/ Fashion & Design Market (10:00- 19:00)

 23-31 mai: Expo Fusion Arts (10:00- 18:00)

 25 mai: Arts after work- Noaptea Birourilor de Arhitectura (20:00- 00:00)

 26 mai: Urban Garden Party (20:00- 00:00)

 27-28 mai: Made in Womania powered by Fusion Arts (S: 10:00- 20:00, D: 10:00- 16:00)

Parteneri media ai proiectului Fusion Arts: Agerpres, Modernism.ro, Bucharest city app, Revista Atelierul, NewsUP.

 Fusion Arts este un proiect dezvoltat și susținut de Asociația Culturală Noblesse. Promovează cultura urbană, aducând aproape de public artiști din diferite domenii prin manifestări diverse: expoziții, vernisaje, petreceri urbane, târguri sau festivaluri.

 Asociația Culturală Noblesse este parte a Group-ului Noblesse, ce cuprinde de asemenea brand-urile Noblesse Interiors- showroom-uri de mobilier și decorațiuni, Noblesse Academy- cursuri de dezvoltare, biroul de design  și arhitectură de interior  Studio Insign și Centru de Arte și Evenimente- Palatul Noblesse. Sediul central al acestui grup este Palatul Noblesse- Lifestyle Palace. Palatul Noblesse este o clădire monument istoric, construită în anul 1881 după planurile celebrului arhitect Alexandru Săvulescu, fiind prima construcție eclectică din centrul istoric al capitalei. Clădirea reprezintă o adevărată bijuterie arhitecturală și culturală a Bucureștiului, acoperind 135 de ani de existentă reprezentativă. Clădirea a cunoscut mai multe perioade istorice, de la frumusețea aristocrată a perioadei Berkowitz, la Palatul Pionierilor și Șoimilor Patriei din sectorul 2 din perioadă nationalizării, la perioada postcomunistă și de abandon pană în 2012. În anul 2012 intră în posesia Noblesse Group Internațional, detinător a mai multor branduri, care activează în domeniul designului interior și al industriilor culturale. După un proces complex de consolidare, restaurare a elementelor originale, amenajare interioară și exterioară, clădirea devine ceea ce este astăzi: unul dintre cele mai importante centre de cultură, lifestyle și design, un concept unic în Europa.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share