O nouă colecție semnată de Bianca Georgescu

Distribuie articolul:
Share

Bianca Georgescu, tânărul designer român de încălțăminte și accesorii, a lansat la mijlocul acestei luni o nouă colecție inspirată din frumusețea dantelei. Colecția intitulată “Tribute to Lace” vorbește despre încărcătura artistică pe care o poartă dantela, oferind creației infinite posibilități; dantela a fost, este și va fi mereu o sursă de inspirație.

Conceptul a pornit de la diversele legende care învăluie apariția dantelei, una dintre cele mai cunoscute dezvăluind dragostea dintre o tânără din Veneția și iubitul ei marinar care, înainte să plece în largul oceanelor, i-a dăruit un coral. Tânăra, privind îndelung coralul cu gândul la iubitul ei, s-a gândit într-una din zile să-i imite ornamentele atât de migăloase cu ajutorul acului și a firelor de ață.

Chiar și regina Elisabeta a României a avut un colț numai al ei, dedicat exclusive dantelelor. Ea își purta cu mândrie frumoasele dantele, ca o adevărată creatoare de modă. Regina expune, în prefața cărții dedicată țesăturilor, câtă încărcătură artistică și emoțională are firava dantelă: „câte griji şi necazuri, câtă adâncă angoasă şi tristeţe (e ţesută) în tăcutul lucru al femeii. (…) Multe ar spune: Ce noroc că dantela mea nu poate vorbi. Ce uimitor ar fi să-şi ridice vocea şi să dezvăluie gândurile… (…) Cusătura ascunde ici o lacrimă, dincolo un oftat sau o vorbă reprimată, care rostită ar fi rănit…”.

Toate produsele Biancăi sunt realizate manual cu multă grijă și îndemânare, fiecare articol fiind personalizat după nevoile și dorințele clienților. Bianca lucrează doar cu piele naturală, decorațiunile inspirate din dantelă fiind realizate de mașini de debitare și gravare cu laser.

La începutul acestui an, Bianca și-a amenajat un mic atelier de creație în București, urmând ca la finalul anului să inaugureze și un magazin de prezentare, în aceeași locație.

Contact: contact@biancageorgescu.ro | www.biancageorgescu.ro | (+40) 727 805 657

Adresă: Str. Sf. Constantin 27, București

Comentarii
One Response
Share