CITEȘTI

O nouă colecție semnată de Bianca Georgescu

O nouă colecție semnată de Bianca Georgescu

Distribuie articolul:
Share

Bianca Georgescu, tânărul designer român de încălțăminte și accesorii, a lansat la mijlocul acestei luni o nouă colecție inspirată din frumusețea dantelei. Colecția intitulată “Tribute to Lace” vorbește despre încărcătura artistică pe care o poartă dantela, oferind creației infinite posibilități; dantela a fost, este și va fi mereu o sursă de inspirație.

Conceptul a pornit de la diversele legende care învăluie apariția dantelei, una dintre cele mai cunoscute dezvăluind dragostea dintre o tânără din Veneția și iubitul ei marinar care, înainte să plece în largul oceanelor, i-a dăruit un coral. Tânăra, privind îndelung coralul cu gândul la iubitul ei, s-a gândit într-una din zile să-i imite ornamentele atât de migăloase cu ajutorul acului și a firelor de ață.

Chiar și regina Elisabeta a României a avut un colț numai al ei, dedicat exclusive dantelelor. Ea își purta cu mândrie frumoasele dantele, ca o adevărată creatoare de modă. Regina expune, în prefața cărții dedicată țesăturilor, câtă încărcătură artistică și emoțională are firava dantelă: „câte griji şi necazuri, câtă adâncă angoasă şi tristeţe (e ţesută) în tăcutul lucru al femeii. (…) Multe ar spune: Ce noroc că dantela mea nu poate vorbi. Ce uimitor ar fi să-şi ridice vocea şi să dezvăluie gândurile… (…) Cusătura ascunde ici o lacrimă, dincolo un oftat sau o vorbă reprimată, care rostită ar fi rănit…”.

Toate produsele Biancăi sunt realizate manual cu multă grijă și îndemânare, fiecare articol fiind personalizat după nevoile și dorințele clienților. Bianca lucrează doar cu piele naturală, decorațiunile inspirate din dantelă fiind realizate de mașini de debitare și gravare cu laser.

La începutul acestui an, Bianca și-a amenajat un mic atelier de creație în București, urmând ca la finalul anului să inaugureze și un magazin de prezentare, în aceeași locație.

Contact: [email protected] | www.biancageorgescu.ro | (+40) 727 805 657

Adresă: Str. Sf. Constantin 27, București

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Georgiana

    11 iulie

    Sandalele galbene sunt superbe. Mult succes in continuare!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share