CITEȘTI

Atelierul Recomandă – 7 idei care aduc mai m...

Atelierul Recomandă – 7 idei care aduc mai multă creativitate în viața ta

Distribuie articolul:
Share

Creativitatea – o stare pe care tu ca artist, creator, designer sau om îndrăgostit de frumos cauți să o aduci în viața ta, zi de zi. Așa că, m-am gândit să vă dedic vouă (ție și creativității tale) acest articol și să îndrept toate sursele în direcția asta. Nu știu cât de bine o să îmi iasă, dar îmi poți spune tu cât de utile au fost sursele după ce le vei pune în practică.

De citit: Pe Elizabeth Gilbert cu siguranță o știi din cartea și filmul Eat, Pray, Love. Poate și din prezentările sale TEDx care au făcut celebru modul în care autoarea abordează creativitatea. Așa că, înainte de a-ți recomanda cartea, îți recomand să te uiți la urătorul video.

Dacă te regăsești în discursul lui Elizabeth Gilbert, atunci cartea sa, Lecții de Magie va fi exact pe sufletul tău. O carte care îți deschide mintea în fața creativității, te face să vezi lucrurile într-o formă nouă. Te convinge să lași creativitatea să își facă de cap așa cum știe ea mai bine.

De  văzut: Marie Forleo este o adevărată sursă de inspirație, creativitate, idei și tehnici numai bune de pus în practică. Canalul ei de youtube devine o dependență benefică atunci când îl descoperi.

De cumpărat: O agendă pe care o vei lua cu tine oriunde și în care îți vei nota toate gândurile creative care îți trec prin minte. O agendă creativă în care să desenezi schițele bijuteriilor, obiectelor sau hainelor pe care vrei să le creezi. Multe dintre ideile faine pe care le ai se pierd, se uită, însă dacă le notezi ele vor rămâne permanent în agenda ta . Nu se știe când vei apela la ele.

De făcut: La cursurile Școala de toamnă, Atelierul, ni s-a dat un exercițiu minunat. Fiecare participant a avut ca temă pentru acasă să își facă propriul MoodBoard. Adică să strângă într-un colaj fotografii cu lucrurile, locurile, activitățile care îl inspiră cel mai mult. Când am făcut cursurile, moodboard-ul meu a ieșit așa.

Gândește-te ce te inspiră? Ce lucruri, locuri, imagini aduc inspirație în viața ta? Site-ul Pinterest este plin cu fotografii care mai de care mai faine. Găsește-le pe cele care îți provoacă imaginația, descarcă-le, printează-le și construiește un colaj fascinant. Pune acest colaj pe perete, în camera ta, pe birou, la locul de muncă sau acolo unde îți petreci cea mai mare parte a timpului.

De vizitat: Teoretic, creativitatea se amplifică atunci când ești foarte relaxat. Așa că un weekend de două zile undeva la munte s-ar putea să îți aducă mai multă inspirație decât ți-au adus 5 zile petrecute la birou. Dă o fugă până la Brașov, fă o plimbare până pe Tâmpa și când te întorci, oprește-te pe strada Lunii, nr. 6 unde găsești un colț de inspirație: Galeriile Creativ.

De gătit: Pentru a fi și mai creativ creierul tău are nevoie de o dietă bogată în grăsimi și slabă în carbohidrați. Grăsimile bune se găsesc din abundență și în avocado. Pentru o minte sănătoasă, îți recomand o salată în care avocado să fie ingredientul vedetă. Pe net găsești o mulțime de rețete delicioase: Salata de roșii cu ton și avocado, salata cu varza Kale, avocado și parmezan sau poți încerca pasta de avocado- este delicioasă.

De reciclat: Pe site-ul nostru găsești o mulțime de idei creative legate de această temă. Reciclarea becurilor cu filament este la îndemâna oricui, detalii găsești aici.

Bucură-te de aceste idei, pune-le în practică și fă-ți viața mai jucăușă. 😀

Save

Save

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share