Artiști bucureșteni la cursuri de la Fundația Calea Victoriei

Distribuie articolul:
Share

Cine aduce frumusețea în oraș? De unde apar picturile murale haioase, ilustrațiile colorate, modelele decorative de pe obiectele pe care le folosim zilnic?

La Fundația Calea Victoriei ai ocazia să te întâlnești cu trei dintre artiștii care fac din București un loc mai plăcut și mai creativ: ilustratoarea Liliana Arnaut, graficiana Maria E. Bălan și sculptorul Andrei Bălan.

Liliana te învață să decorezi mesajul tău preferat, la Atelierul de Caligrafie şi Ilustraţie (31 iulie – 4 august. La prima întâlnire descoperi cele mai importante stiluri caligrafice, de la manuscrisele medievale până la arta contemporană. Combini apoi tipuri de caligrafie modernă cu tehnici de pictură în acuarelă și, la final de curs, pleci acasă cu o ilustrație care să-ți reflecte gândurile și stilul personal.

Știi ce e monotipia? Dar linogravura? Ai ocazia, la Atelierul de Grafică şi Gravură (21-25 august), să înveți de la Maria ce înseamnă aceste două tehnici. Noi îți punem la dispoziție toate materialele necesare, ca să le experimentezi și să-ți manifești în voie creativitatea.

Ai să vezi că nu-i chiar atât de greu să faci un desen bine proporționat, să respecți dimensiunile și să reușești să redai pe foaie expresivitatea unui chip omenesc. Nici ușor nu e, dar după ce-ți explică Andrei, la Şcoala de vară de Desen: Corpul şi Chipul uman (28 august – 1 septembrie) ce și cum trebuie să faci, dacă exersezi, exersezi și… exersezi, lucrările tale vor arăta excelent.

Și mai avem două idei pentru tine, dacă vrei să te împrietenești cu artele. Ai sau nu înclinații artistice, dă o tură pe la aceste două cursuri de istoria artei, să-ți bucuri ochii și să-ți completezi educația vizuală. Multe opere de artă celebre sunt citate în imaginile la care suntem expuși zilnic, fie că e vorba de reclame, filme sau modă. Arta Renaşterii italiene: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo (7-9 august) și De la Art Nouveau la Art Deco. Artă, modă şi societate (21-24 august) îți vor oferi repere în lume artelor și te vor ajuta să te orientezi.

Ai pe www.victoriei.ro detalii despre fiecare atelier în parte, dacă vrei să iei legătura cu organizatorii, dă un mail la contact@victoriei.ro

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Comentarii

Share