CITEȘTI

Atelierul recomandă utilizarea fetrului și a hârti...

Atelierul recomandă utilizarea fetrului și a hârtiei reciclate în proiectele creative

Distribuie articolul:
Share

Despre capacitățile omului de a se concentra asupra unor lucruri pentru a spori creativitatea și imaginația, se cunoaște din diverse cărți și reviste. Este nevoie de practicarea anumitor exerciții pentru a spori aceste aptitudini de focusare care rezultă într-un produs artistic.

Pentru mine cel mai bun exercițiu de stimulare al creativității este vizualizarea sau palparea lucrurilor ce-mi prezintă interes.
 Recent am descoperit o revistă care mă inspiră foarte mult și mă alimentează cu diverse idei. Fantastică ca design și conținut, concepută pentru oamenii în căutare de frumos.

De citit: Revista Flow, născută acum câțiva ani într-o mansardă din Olanda mă ajută să explorez dragostea pentru hârtie, pentru istorii interesante și diverse proiecte. O revistă care nu grăbește timpul, care încurajează pe noi cititorii să facem lucrurile în mod diferit și așa cum simțim mai bine.

Despre fericirea din lucrurile mici, viața de zi cu zi și frumusețea de a nu reuși întotdeauna să fim perfecți. Fluxul se referă la psihologia pozitivă, atenție, creativitatea și frumusețea imperfecțiunii după cum am menționat recent. Deoarece această revistă este tipărită pe diverse tipuri de hîrtie și texturi, ilustrată frumos, ea nu doar oferă un exercițiu de concentrare dar alimentează totodată cu informații utile din diverse domenii de activitate, sfaturi foarte interesante pentru oamenii creativi dar și diverse materiale de lucru precum desene de colorat, carduri, ilustrații, hîrtii personalizate, stickere, tutoriale și alte lucruri minunate care pot fi downloadate gratuit de pe site-ul oficial și utilizate în proiectele personale.

De văzut: Fetrul este unul dintre cele mai versatile materiale. Mulți artiști sunt atrași de acest material moale din cauza impactului său asupra simțurilor. Este maleabil, durabil și se poate transforma în absolut orice fiind manipulat în tot felul de forme. Arta feltingului altfel spus a avut oarecum o renaștere în ultimii ani iar rezultatele artiștilor în arta împâslirii sunt impresionante.

Fetrul este un material textil produs prin coacerea, condensarea și presarea fibrelor împreună. Fetrul poate fi fabricate din fibre naturale, cum ar fi lână sau din fibre sintetice, cum ar fi acrilic sau acrilonitril pe bază de petrol  sau celuloză.
Se cunosc diverse tehnici de lucrat cu fetrul. Cele mai răspândite sunt împîslirea umedă și împâslirea cu acul.

Vă invit să vedeți lucrările unor artiști care m-au captivat prin originalitate și căldură simțitoare.
Andrea Graham este unul din artiștii multimedia internaționali care influențează arta contemporană prin lucrările sale textile fiind expuse la diverse muzee și galerii internaționale. Andrea aplică tehnicile antice în munca contemporană, prin combinarea simțurilor realizate manual și a materialelor neașteptate în forma și configurația lor organică tridimensională.

Sculpturi din fetru de Andrea Graham

Un alt artist pasionat de fetru și care își expune sculpturile din lână în toată Europa și America este Gladys Paulus .
Această trăsătură de „stocare” a lânii îi oferă artistului mijloace de a marca și de a procesa evenimente importante din viața acestuia legându-l de o tradiție textilă veche, care a jucat un rol vital în istoria omenirii. În ciuda puterii caracteristice a simțului, există o fragilitate implicită a formei sculptate. Artistul este  interesat de această tensiune și cât de departe poate împinge limitele mediului.

Măști din fetru de Gladys Paulus

Irina Andreeva este un artist renumit în arta fetrului, membru al Uniunii Artiștilor din Rusia. Toate personajele Irinei sunt alcătuite în compoziții pe diverse tematici pentru a construi anumite povești. Colecțiile acestui artist sunt expuse peste tot în lume și au un mesaj extrem de frumos și familial.

Sculpturi din fetru de Irina Andreeva

De cumpărat: Acum sunt în trend coronițele din flori. Oricare flori. Vii sau sculptate din fetru, porțelan rece sau hârtie. Vă invit să achiziționați coronițe din hârtie de la Cristina Ciovarta aka Christine Paper design  și să faceți o sesiune foto în sânul naturii cu DeersPhotography.

De vizitat: În luna august merită de mers la concerte în aer liber unde se dansează mult. Dacă sunteți pasionați de muzica live și dansuri sub clar de lună, aveți aici câteva indicații pentru acest sfârșit de vară.

  • Creamfields (24-27 August 2017, Daresbury, Marea Britanie) – cu invitați ca Deadmau5, Eric Prydz, Tiesto, Martin Garrix.
  • Festivalul Gustar 2017 (19 – 20 august , Orheiul Vechi – Trebujeni, Republica Moldova )Artiști:
    19 August

    • The B-Groove (Moldova)
    • Freedom Boombox (SUA)
    • Gândul Mâței (Moldova)
    • Tsigunz Fanfara Avantura (Polonia)
    • Koza Mostra (Grecia)
    • N. O. H. A (Cehia/ SUA)

    20 August

    • Karafizi & The Roof (Moldova)
    • Freedom Boomox (SUA)
    • The Motans (Moldova)
    • Spitalul de Urgență (România)
    • Zdob și Zdub (Moldova)
    • Lou Bega (Germania)
  • Rockstadt Extreme Fest 2017 ( 10 august – 14 august , Cetatea Râșnov, România) – cu invitați precum Opeth, Leprous, Korpiklaani, Nile, Wolfheart, Alestorm, August Burns Red și Napalm Death.

Pentru cei care sunt pasionați de grafică și gravură, se organizează un  atelier tematic la Calea Victoriei, București în perioada 21- 25 august 2017, ora 19:00. Mai multe detalii găsiți aici.

De făcut: Vă provoc să creați un prinzător de vise în săptămâna ce urmează. Acesta nu doar oferă un farmec în grădină sau orice odaie, dar este și un talisman care alungă visele rele.

Surse: 1. tollwasblumenmachen.de 2. patternrevolution.com 3. BlairBaileyDesign

De gătit: Puteți găti acum gemuri sau marmelade din prune, mere sau caise dacă doriți. Tarte cu afine și busuioc sau oricare pomușoare dacă tot este sezonul lor și orice smoothie-uri din fructe de sezon asezonate cu mentă sau semințe de qinoa.

De reciclat: Hârtia este un material esențial în viața omului dar producerea în masă a acesteia are un impact negativ asupra mediului. Consumul global de hârtie a crescut cu 400 % în ultimii 40 de ani, ceea ce  a dus la creșterea defrișării, 35 % din arborii recoltați fiind utilizați pentru fabricarea hârtiei.

Iată de ce, reciclarea și reutilizarea hârtiei a devenit un subiect foarte important. Reciclați hârtia mai veche  creând coli texturate pentru felicitări și taguri spre exemplu. Sau reutilizați paginile din cărțile mai vechi făcând punguțe pentru bombonele sau cadouri mici.

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share