CITEȘTI

Summer Well 2017 – muzică bună și oameni frumoși...

Summer Well 2017 – muzică bună și oameni frumoși

Distribuie articolul:
Share

Ca în fiecare an, Summer Well a reușit să creeze o atmosferă de vacanță compactă în două zile de festival. A șaptea ediție a fost un succes, cu un line-up excelent care a inclus trupe din zona de indie britanică din care eu am reușit să prind The Kills, Metronomy, Interpol, Birdy, Glass Animals și Editors.

La majoritatea evenimentelor asemănătoare muzica e elementul principal, iar activitățile recreaționale și mâncarea sunt extrem de limitate sau inexistente. La Summer Well, în schimb, atmosfera și muzica se completează creând mai degrabă impresia unui carnaval sau parc de distracții.

La Summer Well poți să te duci de la prânz când se deschid porțile și găsești destule activități distractive care să te țină ocupat până încep concertele. Sau poți, pur și simplu, să îți iei o pătură și să te bucuri de natură și de muzica bună. Sau poți să vii flămând și să experimentezi prin opțiunile culinare ale festivalului, care sunt atât de variate, încât n-ai cum să nu găsești ceva pe gustul tău. Poți să te dai cu balonul, să te uiți la filme în aer liber, să urmărești o ploie de meteoriți și chiar să te căsătorești (pe perioada festivalului, cu posibilitate de prelungire după).

Pentru mine a fost a doua oară când am participat și nici de data asta nu mi-a dat vreun motiv să reproșez ceva organizării. Sistemul de plătit cu cardul festivalului mi se pare foarte eficient, n-am pierdut vremea prea mult pe la cozi, nici măcar în momentele cele mai aglomerate ale serii și n-am dat de nimeni morocănos care să-mi strice experiența de festival.

Lăsând de-o parte elementele de festival, muzica a fost pentru mine principalul motiv pentru care m-am dus. În prima seară am ajuns exact înainte să înceapă The Kills, așa că prima parte am concertului am auzit-o în drum spre scenă împreună cu o mare mulțime de oameni care migra de la o zonă la alta a festivalului. Au sunat bine dar cred că eram prea agitată și entuziasmată ca să-i pot aprecia în totalitate.

Apoi au urmat Metronomy de la care știam câteva piese dar nu eram neapărat fană. Acum sunt. Poate și pentru că nu aveam niciun fel de așteptări pentru concertul lor, m-au surprins și m-au încântat cu muzica energică și buna dispoziție. După bomba asta de energie, Interpol au picat cam prost, venind dintr-un registru mai serios, cu un sound mult mai liniar. În anumite situații Interpol se potrivesc foarte bine, pentru Summer Well mi s-au părut o alegere prea cuminte pentru încheierea primei seri.

În a doua zi Birdy a reușit să facă un concert plin de emoție, cântând piese proprii, un cover după Kate Bush și deja ultra faimoasa Skinny Love. Un moment perfect de liniștire care să echilibreze agitația festivalierilor.

Apoi au urmat Glass Animals, pe care îi știam mai ales pentru clipul de la Gooey. Și aici, părerea cu care venisem de acasă a fost schimbată de concert. Ascultându-i acasă mi s-au părut puțin cam pretențioși, cu un sunet aranjat meticulos, dar live au fost superbi și foarte implicați în muzică.

La finalul festivalului ne-am bucurat de Editors care au fost în formă maximă. A fost un concert cu mult nerv, o energie electrizantă molipsitoare și un setlist care a reușit să mulțumească fanii vechi și, sper eu, să atragă ascultători noi.

Când s-a terminat am mai rămas un timp în zona festivalului și-am încercat să mai furăm câteva clipe din vacanța prea scurtă care a fost Summer Well.

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share