CITEȘTI

Conferinţa de Design, secţiunile Educaţie şi Finan...

Conferinţa de Design, secţiunile Educaţie şi Finanţare

Distribuie articolul:
Share

Prima parte (orele 11.00- 14.00) a Conferinţei de Design (15 septembrie 2017) din cadrul BIFE SIM 2017 va fi moderată de iniţiotarea proiectului Revista Atelierul, Mihaela Ion, şi va avea următorul program:

10.30  –  11.00Înregistrare participanți, Coffee & Foto Corner

11.00 – 11.05Deschidere conferinţă: Mihaela Ion, manager cultural, co-fondator Revista Atelierul.

  • Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 10 ani în cadrul industriei creative şi artistice româneşti. Cu un doctorat în istorie şi un background educaţional în istoria artei în cadrul Universităţii din Bucureşti şi CESI, Mihaela Ion a înfiinţat, în 2010, respectiv, în 2012 proiectele “Revista Atelierul” (cu un content de peste 2600 de articole pe www.revista-atelierul.ro), “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs” (expoziţie pop-up desfăşurată la nivel naţional în Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi şi Timişoara) realizând astfel printre cele mai importante proiecte româneşti destinate promovării comunităţilor creative şi culturale din România. De asemenea, a activat în diferite galerii de artă din Bucureşti.

Secţiunea: De la educație la aplicabilitate

11.05 – 11.20Beatrice-Gabriela JÖGER

  • Beatrice-Gabriela JÖGER este doctor arhitect român, membru al OAR, UAR, ICOMOS, DMI-USA. Lucrează la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti (UAUIM). A obţinut titlul de doctor în 2006 cu teza „Materialele textile în arredamento”, şi diploma de arhitect în 1993, ambele de la UAUIM Bucureşti. Actualmente, este Profesor universitar la Departamentul Proiectare de Interior şi Design al UAUIM şi Decan al Facultății de Arhitectură de Interior.

­11.20 – 11.35 – Dorina Onescu-Tărbujaru

  • Dorina Onescu-Tărbujaru arhitect, conf. asociat la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti – Facultatea de Arhitectură de Interior, doctor în arhitectură.  Activitate: cărţi, articole publicate în volume sau reviste de specialitate, participări cu comunicări la sesiuni de comunicări ştiinţifice, simpozioane, conferinţe naţionale şi internaţionale, proiecte de arhitectură şi amenajări interioare în majoritatea executate, studii şi proiecte de cercetare, proiecte culturale, design de obiect, grafică publicitară, organizator de expoziţii de arhitectură şi design, membru în organizaţiile profesionale OAR, UAR, SAID.ro. Învăţământ  vs. Promovare” În procesul de învăţămant, o componentă importantă o constituie vizibilitatea realizărilor studenţilor în afara spaţiului universitar.

11.35-11.45 Marilena Negulescu & Cristia Chira

  • Marilena Negulescu  arhitect de interior, asistent universitar în cadul Facultăţii de Arhitectură de Interior – UAUIM Bucureşti, co-organizator de workshop-uri, ateliere de creaţie şi expoziţii.
  • Cristia Chira – lector dr.arh. în cadul Facultăţii de Arhitectură de Interior – UAUIM Bucureşti Re-Designing Arhitecture Education”

11.45-12.05Carmen Dumitrescu,

  • Carmen Dumitrescu– Conferenţiar la Facultatea de Arhitectură de Interior din cadrul Universitătii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti, titular al cursurilor de “Management şi marketing pentru arhitecţii de interior şi pentru designeri”, “Comunicare pentru designeri”, “Metodologie de design”. Coordonator al Masterului “TAI – Tendinţe, materiale şi tehnologii noi în arhitectura de interior şi design”. Ce, cui, unde, cum? – întrebări cheie şi posibile răspunsuri – direcţii pentru o mai bună promovare a serviciilor şi produselor de design”

12.05 – 12.25Angela Ciobanu

  • Angela Ciobanu: “Bijuteriile îmi reflectă fascinaţia pentru imperfecţiune, pentru detalii surprinzătoare plasate în forme aparent convenţionale. Voi cauta, probabil întotdeauna, o anumită forţă ce se găseşte în spatele fragilităţii.” “Bijuteria: expunere și vizibilitate”

***

 Secţiunea: Finanțare

12.25 – 12.45Sabina Baciu,

  • Sabina Baciu, cu un background în comunicare și noile media, a lucrat în ultimii 10 ani în diferite proiecte de industrii creative din România și Belgia, ca manager de proiect și comunicator – de la festivaluri de jazz la training-uri de antreprenoriat în industrii creative, conferințe, proiecte educaționale sau evenimente dedicate industriilor creative. “MATER – prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud Est”

12.45 – 13.05Oana Ioniță Năsui

  • Oana Ioniță Năsui în prezent este freelancer, lucrând ca fondator sau dezvoltator pe diverse proiecte și programe culturale și creative: Nasui collection & gallery, PostModernism Museum, Modernism.ro Studii de caz pentru proiecte de design românești: promovarea online – Modernism.ro și formarea profesională – Formare Culturală”

13.05 – 13.25Anca Ungureanu

  • Anca Ungureanu este First VicePresident – Identity & Communication Director, UniCredit Bank. Are o experienţă de peste 15 ani în comunicare, deţinând această responsabilitate înca din 2009,  timp în care a coordonat acţiunile strategice de comunicare şi marketing ale băncii, precum şi proiectele de implicare în artă, cultură şi design şi creativitatea. Anca este absolventă a unui EMBA la Berlin School of Creative Leadership, a programului Aspen Young Leaders 2012 şi este Certified Sustainability Practitioner  – Institute of Environmental Management & Assesment (IEMA).

13.25 – 14.00 – Networking & Cake Break ANA PAN

– – – – – – – – – – – – –

Conferinţa de Design  din data de 15 septembrie 2017, se va desfăşura la Centrul de Presă Romexpo,  în intervalul orar 11.00- 16.00 şi va avea ca tematica promovarea şi vânzările în design. Colega noastră şi co-fondatoarea Revistei Atelierul, Mihaela Ion va realiza deschiderea conferinţei şi va fi moderatoare a primei părţi a conferinţei.

Conferinţa îşi propune să construiască activ comunitatea creativilor din România, încurajând debutul artistic, designul de produs văzut ca artă contemporană, promovarea patrimoniului cultural arhitectural   ca sursă de inspiraţie pentru arta designerilor de produse, mobilitatea culturală şi accesul facil la cultură.

Co-organizatori ai conferinţei: Romexpo, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Revista Atelierul, Dizainăr.

FB event: https://www.facebook.com/events/2023895294506256/

Programul complet al conferinţei poate fi găsit aici: http://www.bife-sim.ro/conferinta-design/

Participarea la Conferinţa de Design este gratuită, pentru invitaţii transmiteţi un mail la [email protected]

 

 

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share