CITEȘTI

Conferinţa de Design, secţiunile Promovare & ...

Conferinţa de Design, secţiunile Promovare & producţie şi desfacere

Distribuie articolul:
Share

A doua parte  (orele 14.00- 16.00) a Conferinţei de Design (15 septembrie 2017) din cadrul BIFE SIM 2017 va fi moderată de Mihnea Ghilduş va avea următorul program:

Secţiunea: Promovare

14.00 – 14.20 – Laura Călin

  • Laura Călin  fondator V for Vintage, târg de design contemporan şi cultură vintage, cofondator Design FEED. “Participarea la târguri şi conferinţe, o componentă  importantă în dezvoltarea ca designer”

 

 

14.20 – 14.40 – Dr. Mihnea Ghilduș

Dr. Mihnea Ghilduș  designer de produs, fondator platforma Dizainăr, Director Creativ DZNR Studio. Format ca designer de produs la Universitatea Națională de Arte, București, Mihnea și-a continuat traseul educațional la Academia de Arte și Design din Stuttgart, Germania, unde a obținut masterul în Integral Studies. În 2014 a primit titlul de doctor în design medical, la Universitatea Naţională de Arte, București, unde a predat ca prof. asociat lector între anii 2008-2016. Activează cu entuziasm în domeniul designul ambiental și designului grafic dar pasiunea lui pe plan profesional rămâne designul de produs. 5 ani de design nou românesc”

Secţiunea: Producție și desfacere

14.40 – 15.00Lucian Haritonov

  • Lucian Haritonov, fondatorul Metal Creativ este un antreprenor român cu o vastă experienţă în industria metalurgică. “Povestea tablei de cusut”

 15.00 – 15.20Rodica Gâlea

  • Rodica Gâlea specialist Blum DYNAMIC SPACE. Desfăşurarea simplă a activităţilor, spaţiu suficient pentru depozitare şi confort de mişcare ridicat. Sau altfel spus: workflow, space şi motion. Ideile Blum pentru bucătării practice sunt reunite în conceptul denumit DYNAMIC SPACE, dezvoltat în urmă cu 15 ani în Austria şi care a fost implementat în România de Rodica Gâlea. “Ce înseamnă o bucătărie practică?”

 15.20 – 15.40Arh. Matius Ichim

  • Arh. Matius Ichim  lector, Academia de retail. Echipa MATIUS Studio s-a remarcat pe piața din România drept prima specializată exclusiv în design-ul de retail. Anul 2017 aduce pentru MATIUS Studio un nou proiect in-house, total diferit față de domeniul în care s-a consacrat – “CHILLYA, chilii pentru sfinți urbani”. Inspirat de dorința arzătoare de evadare din aglomerația urbană, studioul de arhitectură lansează un nou concept de locuință temporară/sezonieră, destinat iubitorilor de natură, cât și celor care alocă timpul liber activităților creative, celor care doresc să finalizeze proiecte inspirate, departe de jungla urbană, ori de câte ori li se oferă ocazia.

15.40 – 16.00Mihai Gurei

  • Mihai Gurei promovează designul contemporan în România de mai bine de 15 ani prin intermediul showroom-ului Intro, dar și a celor câteva zeci de articole și interviuri publicate în presa de specialitate. De formație jurnalist, Mihai și-a început cariera ca producător (ProFM) și DJ (TheWebClub, Amsterdam Cafe, Ota, Atelierul Mecanic). Preocuparea pentru design în diversele sale forme se reflectă și în demersul său curatorial în zona de retail conceptual, mai precis hipshops.com , un site cu bătaie internațională ce reunește cele mai bune magazine din întreaga lume. Mihai Gurei este de asemenea curatorul secțiunii de design de obiect la Romanian Design Week cât și membru al juriului Zain Accelerator.

16.00 – 16.15 – arh. Alexandru C. Bălan,

  • Arh. Alexandru C. Bălan fondator al One Design – birou de arhitectură si design. Absolvent al Universității de Arhitectură și Urbansim ”Ion Mincu” București, a fondat în 2003 One Design din dorința de a oferi servicii de design într-o piață încă neconturată în acea perioadă. Evoluția firească a business-ului a fost către proiectarea de arhitectură pentru construcții noi și intervenții asupra clădirilor existente, ajungând în final prin a integra in-house majoritatea specialităților (proiectare de rezistență, instalații, etc.) pentru a putea oferi un serviciu integrat și implicit proiecte cât mai cuprinzătoare și detaliate. De asemenea, este membru fondator al mai multor start-up-uri în domeniul arhitecturii și în domenii conexe.
  • Principale temele abordate vor fi cele legate de vânzarea serviciilor de design în România – istoric, evoluție și situație actuală, identificarea clienților și procesul de ofertare dedicată pentru fiecare proiect în parte, modalități de vânzare, răspunsuri la reacțiile pieței, viziune viitoare asupra evoluției sistemului de vânzări în design și așteptările clienților.

– – – – – – – – – – – – –

Conferinţa de Design  din data de 15 septembrie 2017, se va desfăşura la Centrul de Presă Romexpo,  în intervalul orar 11.00- 16.00 şi va avea ca tematica promovarea şi vânzările în design. Colega noastră şi co-fondatoarea Revistei Atelierul, Mihaela Ion va realiza deschiderea conferinţei şi va fi moderatoare a primei părţi a conferinţei.

Conferinţa îşi propune să construiască activ comunitatea creativilor din România, încurajând debutul artistic, designul de produs văzut ca artă contemporană, promovarea patrimoniului cultural arhitectural   ca sursă de inspiraţie pentru arta designerilor de produse, mobilitatea culturală şi accesul facil la cultură.

Co-organizatori ai conferinţei: Romexpo, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Revista Atelierul, Dizainăr.

FB event: https://www.facebook.com/events/2023895294506256/

Programul complet al conferinţei poate fi găsit aici: http://www.bife-sim.ro/conferinta-design/

Participarea la Conferinţa de Design este gratuită, pentru invitaţii transmiteţi un mail la [email protected]

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share