CITEȘTI

Bienala de Arhitectură Transilvania- BATRA 2017

Bienala de Arhitectură Transilvania- BATRA 2017

Distribuie articolul:
Share

Bienala de Arhitectură Transilvania- BATRA 2017 se pregătește să își deschidă porțile, în perioada 7 – 15 octombrie 2017, la Cluj-Napoca. BATRA e la a treia ediție și e organizată de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania- OART (organizator principal), care are sediul la Cluj-Napoca și are peste 650 de membri arhitecți din trei județe: Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj. Co-organizatorii manifestației sunt: OAR Bihor, OAR Satu Mare, OAR Nord-Vest și OAR Alba.

Bienala de Arhitectură Transilvania este concepută ca un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să promoveze excelența în arhitectură și, nu în ultimul rând, să formeze publicul în spiritul valorilor arhitecturii. Astfel, în cadrul BATRA 2017 vor avea loc expoziții, conferințe, workshop-uri și multe evenimente conexe.

(În)Semne bune Bienala are

Tema Bienalei de Arhitectură Transilvania 2017 este ”(În)Semn”, iar semnificația sa a pornit de la însăși necesitatea arhitecturii: de a fi concepută, înțeleasă și însușită nu doar de către arhitecți și de beneficiari, ci și de comunitate și administrație deopotrivă.

Expoziția-concurs BATRA 2017 va putea fi admirată pe întreaga durată a Bienalei în aer liber, într-un cadru special amenajat în Piața Unirii. Vernisajul oficial va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 17.00. Cele mai bune lucrări vor fi premiate în cadrul Galei Premiilor BATRA, un eveniment de înaltă ținută, care se va desfășura sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Tot în cadrul Bienalei Transilvania vor fi expuse lucrările premiate anul trecut la bienalele altor filiale din toate colțurile țării.

Juriul Bienalei este format și la ediția aceasta din specialiști internaționali de renume din România, Italia, Portugalia si Bulgaria: Georgeta Gabrea, Constantin Gorgea, Oana Simionescu, Francesco Fresa, Pedro Ravara și Borislav Ignatov.

Premii pentru cele mai bune materiale de presă

Pentru a doua ediție consecutivă, organizatorii Bienalei propun, pe lângă premierea arhitecțiilor, și recunoașterea meritelor publicisticii de arhitectură. Premiul pentru cel mai bun articol cu și despre arhitectură/arhitecți, în valoare de 2000 lei, se va acorda tot în cadrul Galei BATRA 2017.

Consultanță de specialitate pentru amenajări interioare

În cadrul BATRA 2017, întâlnirile tematice, expozițiile și workshopurile dedicate comunității de specialitate vor fi dublate de evenimente pentru publicul larg. Astfel, de marți, 10 octombrie, până joi, 12 octombrie, la Muzeul de Artă, între orele 11.00 și 15.00, arhitecții stagiari se vor întâlni, într-un cadru relaxat, cu cei interesați să primească sfaturi creative și practice în domeniul amenajărilor interioare. Având în vedere că locurile sunt limitate, iar consultanța oferită va fi personalizată, cei interesați sunt invitați să se înscrie în prealabil, într-un formular disponibil începând cu 1 octombrie pe site-ul batra.ro

Activități pentru copii la BATRA2017: vânătoare de comori, căsuțe pentru păsărele și teatru muzical.

Cât timp cei mari vor primi sfaturi despre cum să își amenajeze casele și grădinile, cei mici vor fi și ei ”prinși” cu activități de toate felurile: sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 11.00, în curtea Muzeului de Artă va avea un ”Treasure Hunt” organizat în parteneriat cu Scena Urbană, cei care vor pune în scena a doua zi, de la aceeași oră și în același loc, piesa pentru copii ”Alice în țara jucăriilor”. Tărămul jocului va fi desăvârșit, în timpul săptămânii, cu workshopuri dintre cele mai amuzante, precum cel de construire a căsuțelor pentru păsărele.

Expoziția BATRA ajunge în alte șase orașe

Conferința membrilor juriului, tururi ghidate de prezentare a orașului, turul dedicate arhitecților care au primit Opera OMNIA la ultimele ediții ale Bienalei, precum și workshopuri coordonate de arhitecți recunoscuți la nivel internațional vor completa lista evenimentelor deschise publicului larg, în cadrul săptămânii dedicate excelenței în arhitectură.

După Cluj-Napoca, expoziția BATRA 2017 va fi itinerată și în alte șase reședințe de județ ale filialelor partenere, respectiv: Bistrița, Zalău, Oradea, Baia Mare, Alba Iulia și Satu Mare.

BATRA 2017 este organizată în parteneriat cu: Primăria Cluj-Napoca, Ferro Group, Banca Transilvania, Kamen Office&Home Design, Maer Charme

Mai multe detalii despre #BATRA2017 găsiți pe pagina de FB a evenimentului și pe site.

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share