CITEȘTI

Festivalul ZAIN – Design Expressions la a tr...

Festivalul ZAIN – Design Expressions la a treia ediție

Distribuie articolul:
Share

În această toamnă, Clujul va găzdui cea de-a treia ediție a ZAIN – Design Expressions, festivalul de design care sărbătorește creativitatea. ZAIN vine în întâmpinarea designerilor și a publicului iubitor de design, pentru a-i provoca la dialog. Festivalul sa va desfășura între 18 și 22 octombrie și este susținut de către UniCredit Bank România.

ZAIN s-a născut la Cluj, ca idee în 2014, ca brand și eveniment un an mai târziu. Ne-am dorit să creăm un cadru pentru efervescența creativă a Clujului (și nu numai) – atât fizic, ca un loc de expunere, dezvoltare și promovare, cât și contextual, în direcția formării unei comunități de creativi. 3 ani mai tarziu, ZAIN a devenit mult mai mult. ZAIN e festival, e academie, e studio, e accelerator de creativi și idei bune. În 2017, festivalul își păstrează în mare forma de până acum – va exista în continuare o expoziție centrală, continuă proiectul Meșteșug Contemporan, păstrăm ideea de Fashion Show (ușor sub altă formă) – însă vor fi și multe elemente noi. Comunitatea a crescut și credem ca asta se va simți cel mai mult anul acesta prin numărul mare de evenimente conexe pe care am reușit să le coagulăm sub umbrela ZAIN.” –  Georgiana Ciceo, co-fondator ZAIN.

Cea de-a treia ediție a festivalului păstrează structura deja familiară, pe care o completează cu noi dimensiuni: Expoziția Centrală va fi dedicată design-ului românesc și nu numai, Fashion Show-ul și Proiectul Meșteșug Contemporan  vor propune noi experiențe și noi moduri de raportare la ceea ce înseamnă design-ul românesc, iar evenimentele conexe vor fi răspândite în tot orașul.

Zece experiențe de neratat la ZAIN 2017:

  • 01 – O vizită la fosta Casă Municipală de Cultură (nu a studenților), miercuri, ora 19:00
  • 02 – Punerea în lumină a creativilor emergenți ai României, joi, ora 19:00
  • 03 – O după-amiază cu Dragoste pe o bancă din parc, vineri, ora 18:00
  • 04 – Fashion show-ul din locația supriză de vineri, ora 20:00
  • 05 – Petrecerea cu creativii orașului, sâmbătă, ora 21:00 
  • 06 – Clasa O de design, duminică, ora 12:00, la Centrul de Interes
  • 07 – Un loc la Midnight Snack,cu vin și-o poveste creativă, duminică, ora 20:00, în Piața Unirii
  • 08 – Secretelele din spatele celor mai mari scene de festival din lume
  • 09 – Demonstrațiile meșteșugarilor locali din fiecare zi
  • 10 – Cafeaua din fiecare dimineață la Creative Hot Spots

Suntem și anul acesta alături de ZAIN, un eveniment definitoriu pentru industriile creative din Cluj-Napoca și nu numai. Ne bucurăm să vedem cum, de la an la an, festivalul ia amploare și reușim să oferim minților creative o platformă prin care se pot promova și pot lua contact cu publicul. Deschiderea unui dialog cu cei pasionați de lumea design-ului începe aici, iar mesajul către comunitatea creativă este același: suntem banca minților creative, prețuim valoarea și lucrurile făcute altfel și vom continua să le sprijinim.”  – Anca Ungureanu, Director de Identitate și Comunicare UniCredit Bank.

Înscrierile în Open Call-ul pentru Expoziția Centrală, unde designerii pot beneficia de o platformă de promovare pentru creațiilor lor, s-au încheiat vineri, 15 septembrie. Ediția din acest an a înregistrat peste 60 de aplicanți, cu peste 120 de produse propuse spre prezentare. Acestea vor fi selectate de către Board-ul Creativ ZAIN care își va aduce și recomandarea proprie prin Curator’s Choice.

La fel ca până acum, obiectele de design rezultate în urma colaborărilor din cadrul proiectului Meșteșug Contemporan vor fi prezentate în cadrul Expoziției Centrale ZAIN. Rezultatele proiectului pot fi văzute, de asemenea, pe durata Vienna Design Week, între 29 septembrie și 8 octombrie, în cadrul galeriei FIVE PLUS art Gallery , într-o expoziție realizată cu sprijinul ICR Viena.

Se anunță o toamnă plină de creativitate la Cluj, iar organizatorii ZAIN vă așteaptă cu căldură și prietenie pentru a vă bucura de frumos împreună!

Aflați noile detalii pe pagina evenimentului.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj.
Mulțumim UniCredit Bank – Banca Industriilor Creative pentru suport.
Parteneri: Aqua Carpatica, Kumpania
Parteneri media: Revista Atelierul, Radio Guerrilla, Igloo Media, IQads, Modernism, Republica, Revista Zeppelin, Zile și Nopți, DOR, Alist Magazine

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share