Conferința de presă Fuorisalone 2018

Distribuie articolul:
Share

Milan Design Week 2018 (Salone del Mobile) o să aibă loc de pe 17 pe 22 aprilie și ca în toți anii în paralel se va desfășura și Fuorisalone 2018.

Anul trecut în perioada Fuorisalone (https://www.revista-atelierul.ro/2017/04/13/milano-in-saptamana-4-9-aprilie-a-fost-protagonista-salonului-de-mobila/)  am participat la câteva din nenumăratele evenimente organizate și printre ele am descoperit și noua zonă Lambrate Design Destrict unde am cunoscut-o pe Catinca Tilea și proiectul 1minutelamp cu care a participat la expoziție (https://www.revista-atelierul.ro/2017/04/25/de-vorba-cu-catinca-tilea-concept-designer/).

Suntem foarte mândri deoarece Revista Atelierul a devenit partener media a Lambrate Design Destrict și am primit invitație să partecipăm la Conferința de presă dedicată evenimentelor Fuorisalone 2018 din zona Lambrate. Conferința a avut loc pe 15 februarie la Milano și mai jos vă prezentăm în avanpremieră evenimentele prevăzute pentru anul acesta.

Moderatorul conferinței a fost arhitectul Davide Chiesa, fondatorul blog-ului Design Tellers și pe parcursul întâlnirii s-a dat precedență organizatorilor de evenimente pentru a ilustra noutățile din acest an.

Printre relatori s-au numărat  Enzo Carbone de la Promotedesign  responsabili de organizarea evenimentului DIN – Design In 2018. Printre inițiativele din acest an în cadrul spațiului DIN va fi un Temporary Shop unde se pot cumpăra articole unice de design. Aici puteți găsi bijuteriile prezentate de ArtistarJewels. Revista Atelierul este partener media ArtistarJewels și săptămâna viitoare vom participa la expoziția 2018 și va urma un articol despre bijuteriile unice expuse.  (Stay tuned!)

Pe lângă ArtistarJewels vor participa la DIN 2018 și NID (Nuovo Istituto di Design), Accademia Umprum din Praga si Academie Artemis di Amsterdam.

A urmat Stefano Epis di DesignCircus care a prezentat noua locaţie Spazio Donno, unde a avut loc și conferința. În acest spațiu vor expune proiectele lor designeri și artiști italieni și internaționali printre care obiectele decorative realizate de La Erre Flight Case, lămpile și vazele atârnate realizate de Milena Schiano și Elena de Angelis, lumânările sculpturi realizate de artista Andrea Moares și covoarele neobișnuite realizate de Evelyn Daviddi.

Un alt eveniment important va fi Fuorisalmone organizat de Emanuele Pezzotta care vrea sa creeze o rețea formată din artiști, liberi profesioniști și firme care împreună “înoată” contra tendințelor și se ajută reciproc pentru a ajunge în amonte.

Francesco Pallino, proprietarul spațiului A14HUB a prezentat proiectul SHARED HOUSE: Architettura CO-DIVIDUALE, o casă cu spații comune unde persoanele care locuiesc împreună au la dispoziție  în afară de camera lor, spații generoase unde pot găti, pot începe un start-up, pot face sport sau alte activități  care de obicei se fac într-un spațiu public și care acum se pot desfășura într-un spațiu privat.

Printre ultimii relatori s-a numărat arhitectul Simone Michele, unul dintre cei mai așteptați oaspeți, care va da viață la două expoziții: Hotel Regeneration  în cadrul spațiului Officina Ventura 14 și The precious apartment in Puntaldìa  în studioul său de arhitectură Simone Micheli studio – gallery.

Italia este cunoscută pentru modă, design și gastronomie așa că nu putea lipsi un spațiu dedicat celor care vor sa guste din bunătățile culinare. Organizatorii au realizat WEating 2018, o grădină interioară în cadrul DIN unde vă așteaptă Food Trucks atent selecționate și care oferă produse locale.

Eu v-am ilustrat doar o parte din evenimentele ce se vor organiza în aprilie la Lambrate Design District însă Fuorisalone se desfășoară și în alte zone din Milano (Tortona, Brera, Porta Venezia, Sant’Ambrogio, Triennale).

Milano în perioada Fuorisalone e minunat, nu e vorba doar de design, modă și mâncare bună, ci de atmosfera extraodinară care se crează în fiecare colț al orașului și faptul că poți întâlni persoane din toata lumea care vin să se bucure de unul dintre cele mai importante evenimente ale anului.

Mai e un pic până în aprilie însă vă sfătuiesc să vă luați bilete din timp și să profitați să petreceți o mini vacanță la Milano.

Sursa poze: Lambrate Design District Press Office

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share