CITEȘTI

Două zile de vacanță și muzică bună – Summer...

Două zile de vacanță și muzică bună – Summer Well 2015

Distribuie articolul:
Share

An de an se întâmpla câte ceva și ratăm Summer Well așa că anul acesta m-am bucurat foarte mult că am putut să ajung și eu în sfârșit. Cu capete de afiș ca La Roux, Foals și Kasabian chiar nu-mi permiteam să mai ratez încă o ediție.

Ce-au urmat au fost două zile agitate, plăcute și puțin obositoare, în care ne-am bucurat din plin de atmosfera relaxată și muzica electrizantă.

11882394_1085275091490597_4588141267954031350_o

Să începem cu muzica.

Ma bucur mult că n-au făcut compromisuri și s-a păstrat ideea de playlist cu formații mai mult sau mai puțin noi, dar relevante pentru muzica actuală. A fost fără “obosiți” care n-au mai scos un album nou de 10 ani cum se practică pe la alte festivaluri.

Eu m-am dus în special pentru La Roux și Foals care au împărțit prima seara și au fost excelenți. S-au potrivit foarte bine împreună, La Roux cu vocea ei “subțirică” și ritmurile retro ’80-iste, urmată apoi de Foals, ceva mai serioși dar extrem de antrenanți.

Pe Kasabian îi mai văzusem și acum câțiva ani în “deschidere” la Iggy Pop. Atunci nu mi s-au părut neapărat memorabili pentru că monstrul punkului i-a eclipsat total și ne-a făcut să uităm rapid de ei. Acum ei au fost cei care au închis festivalul și pe bună dreptate au făcut un concert genial (chiar dacă prea scurt) ca o explozie de energie.

Dintre formațiile din deschidere, singurii pe care nu-i știam au fost Jungle, dar am descoperit în timpul concertului că ei sunt responsabili pentru piesa superenergizantă din deschiderea de la Tales from the Borderlands așă că i-am adăugat și în playlist-ul personal.

The Wombats și The Maccabees au fost indie-pop britanic clasic, Foxes a rupt scena în două de la atât dans, iar cât au cântat Sohn am profitat de fundal muzical atmosferic și am făcut o plimbare prin Domeniul Știrbey. Circa Waves și Kwabs am ratat din păcate.

10481836_1085274331490673_7779808642725008028_o

Cum a fost atmosfera?

Relaxantă e puțin spus. Au fost foarte multe activități extra-muzicale și locuri de stat încât nu trebuia să mergi niciodată prea mult până la următorul loc interesant. Fie că voiai să dansezi sau să stai pe-o pătura în fața scenei, fie că voiai să vezi filme proiectate în aer liber, să faci pilates, să te dai cu balonul, să explorezi labirintul sau pur și simplu să stai la o bere cu prietenii, aveai cu siguranță destule opțiuni de distracție.

Singurul minus pe care l-aș da aici, ar fi că erau prea multe lucuri interesante de făcut și prea puțin timp de la deschiderea festivalului și începerea concertelor ca să ai timp de toate.

Oamenii foarte prietenoși și organizarea profesionistă ne-au scăpat de cozile interminabile de care mi-era frică. Totul se mișca foarte repede și numeroasele ghișee de jetoane și baruri au ajutat mult.

summer well 2015 - Revista Atelierul

Ce fel de oameni vin la festival

Un public foarte variat, mai ales în ce privește vârsta, de la adolescenți la cei trecuți de prima tinerețe (care veniseră cu copiii după ei). Pe noi ne-a interesat să aflăm ce ținute și-au ales domnișoarele pentru festival așa că am plecat la “vânătoare” cu aparatul de fotografiat în căutarea celor mai interesante outfit-uri.

Ce-am descoperit au fost multe multe rochii interesante, amuzante, vintage, înflorate și pantaloni scurți, cât mai scurți. Combinații interesante de stiluri, culori vesele, printuri interesante și mult boho chic.

Pantofii musai să fie cei mai comozi, tocurile nu prea au ce căuta pe iarbă. Pălăriile și ochelarii de soare erau nelipsite deși verdeața Domeniului Știrbey ne-a ferit bine de caniculă.

Mai multe poze puteți vedea aici, pe pagina noastră de Facebook.

Dar voi, ați fost la Summer Well? Cum v-a plăcut?

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share