CITEȘTI

Mic indrumar de iubit si purtat perle

Mic indrumar de iubit si purtat perle

Distribuie articolul:
Share

Într-un număr din Vogue am găsit o frază care mi-a rămas în minte şi pe care, probabil, nu o să o uit foarte curând, nu atâta timp cât există perle şi bijuterii minunate cu perle. Fraza asta spunea că „dacă diamantele sunt prietenele cele mai bune ale unei fete, atunci perlele sunt iubiţii lor secreţi”. Şi înclin să cred că mare dreptate stă în aceste puţine cuvinte.

După câte am învăţat la biologie şi am ţinut minte, pentru că nu-i aşa, fetele nu uită detalii de genul ăsta, perlele se nasc când un firişor de nisip intră în scoica, şi de-a lungul timpului e înveşmântat în tot mai multe straturi de sidef până când se formează o minunăţie de biluţă albă, tare şi lucioasă. Adevăratele perle sunt extrem de scumpe, ceea ce le face foartepreţioase şi pot fi uşor recunoscute de cele de plastic, sticlă sau de “sea shell pearls”, mai ales prin strălucire, care, în funcţie de calitatea perlei, ajunge până la o strălucire de oglindă.

Fie că sunt de plastic, de sticlă, de apă dulce (sea shell) sau naturale, din îndepărtata mare, perlele sunt nişte lucruri încântătoare. E uimitor cum nişte biluţe atât de mici pot să fie atât de frumoase. Şi nu e vorba doar de felul în care arată, când te gândeşti câtă trudă şi câtă minune e nevoie pentru ca o bulină de felul ăsta să ia naştere în mare, apreciezi şi mai mult perlele.

Acestea sunt motivele pentru care, alături de istoria lor îndelungată în bijuterii şi veştminte princiare, perlele sunt încântătoare şi indispensabile unei doamne sau domnişoare care apreciază eleganţa şi feminitatea. Aproape imposibil de neiubit, perlele vă pot însoţi oricând, fie sub forma de cercei micuţi cu şurub, pentru orice moment al zilei, fie în componenţa unor cercei candelabru, alături de cristale şi alte elemente preţioase, fie sub forma de brăţară, în sirag sau în combinaţii cu alte pietre semipreţioase. Totuşi cea mai îndelungată modalitate de purtare a perlelor este clasicul colier la baza gâtului.

Dacă vreţi, un colier de perle e mai clasic decât Chanel no 5, mai clasic decât taioarele Lanvin, mai clasic decât platformele roşii pe talpă ale lui Louboutin şi de asemenea „mai” clasic decât o geantă Birkin de la Hermes. Pentru că perlele au fost înaintea tuturor, pentru că păstrează în ele minunea naturii, pentru că sunt fascinante şi se poată cu graţie.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Frumos articol, si eu sunt o mare iubitoare de perle. M-a amuzat fraza cu „… sunt iubitii lor secreti”.

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Mic indrumar de iubit si purtat perle . Citeste acum http://tinyurl.com/2byjehg […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share