CITEȘTI

Crafty.ro: noul site de prezentare al produselor h...

Crafty.ro: noul site de prezentare al produselor handmade

Distribuie articolul:
Share

În momentul în care cãutãm detalii despre ce înseamnã crafty.ro,  pe pagina de pornire a site-ul descoperim urmãtoarea frazã : pe crafty.ro vei gãsi cele mai noi produse handmade: accesorii, bijuterii, îmbrãcãminte, obiecte de artã, articole pentru casa şi grãdinã.  Am cãutat detalii despre crafty.ro mai departe şi am dat de mailul Roxanei, fondatoarea acestui site, iar pentru a ne lãmuri despre ce este crafty, cum poţi sã devii un crafty-ist, cum sã-ţi prezinţi produsele pe acest site i-am luat urmãtorul interviu.

1. De unde a pornit ideea crafty.ro? De ce aţi ales numele de crafty şi nu altceva?

Crafty.ro este proiectul nostru de suflet (al meu şi al soţului meu Ștefan), proiect nãscut din pasiunea noastrã atât  pentru artã, cât şi pentru Internet.
Ideea creãrii lui crafty.ro a apãrut acum aproximativ o jumãtate de an în timp ce cãutam şi doream sã achiziţionez  produse handmade,  am început cu bijuterii. Ulterior am cumpãrat o gentuţã handmade de care m-am îndrãgostit şi apoi din ce în ce mai multe lucruşoare cu personalitate atât pentru noi, cât şi pentru prietenii noştri.

De ce am ales numele de crafty.ro deoarece este un nume vesel şi prietenos aşa cum este şi site-ul în sine.

2. Care sunt criteriile conform cãrora alegeţi un artizan sã-şi expunã produsele pe crafty.ro ?

Noi moderãm produsele. Pentru ca un produs handmade sã aparã pe crafty.ro acesta trebuie sã respecte nişte criterii simple: încadrare corectã în categorii/subcategorii, poze în care sã se vadã caracteristicile şi câteva norme de scriere a denumirii şi a descrierii.

3.  Ce trebuie sã ştie un artizan în momentul în care alege sã-şi promoveze produsele pe site-ul vostru?

Artizanii trebuie sã ştie cã toatã munca noastrã este în folosul promovãrii produselor lor.

4. Ce este handmade-ul pentru tine?

Handmade-ul mi se pare un fenomen extraordinar care atrage din ce în ce mai mulţi oameni. Ne face o  deosebitã plãcere sã dãm şi noi o mânã de ajutor la rãspândirea lui în rândurile iubitorilor de frumos.

5.  Am observat pe site cã pe lângã produsele handmade aveţi şi o categorie pentru artã, articole nuntã şi botez, casa şi stil de viaţã,  îmbrãcãminte şi  vintage. Te rog prezintã-ne fiecare categorie in parte în cateva cuvinte. De ce aţi ales aceste categorii şi ce alte categorii aveţi în plan ?

Pe crafty.ro se vând produse handmade aparţinând unor artizani talentaţi. Categoriile de produse au fost concepute sã cuprindã o gamã cât mai largã de creaţii. Deocamdatã nu ne-am gândit sã introducem noi categorii, dar pe viitor este posibil sã aparã ceva nou.
La „Accesorii” am inclus subcategorii ce conţin produse utile: genţi, portofele, curele, mânusi şi multe altele. Ne-am gândit cã nu ar trebui sã lipseascã o categorie dedicatã obiectelor de arta, pentru cã sunt oameni care ştiu sa aprecieze acest gen de creaţii. Articolele pentru nuntã şi botez au un farmec aparte. Bijuteriile constituie o categorie importantã ce contine: cercei, coliere, brãţãri, broşe, inele, într-o gamã variatã de culori şi materiale. Piesele vestimentare (rochii, bluze, pantaloni etc.) aduc un plus de personalitate. Lucruşoarele drãgãlaşe pentru copii bucurã piticii şi  pãrinţii acestora, iar articolele vintage au un aer romantic, care nouã ne place.

6. Câte produse achiziţionezi personal de pe site-ul crafty.ro? Eu mi-am luat aproape de la fiecare artizan intervievat câte un produs.

Am cumpãrat produse create de artizanii prezenţi pe crafty.ro şi în fiecare zi descopãr creaţii care îmi plac. Acum de exemplu sunt îndrãgostitã irecuperabil de un inel cu perlã pe care intenţionez sã îl cumpãr.

7. Ce aduce nou crafty sau mai bine spus cu ce se diferenţiazã de celelalte site-uri asemenea?

Artizanii (vânzãtorii) pe crafty.ro vor plãti doar pentru rezultate (comision din vânzãri, începând cu luna ianuarie a anului viitor). Considerãm acest lucru drept o garanţie pentru designeri cã ne dãm interesul pentru ca ei sã-şi vândã creaţiile.
De ce sã vã vindeti creaţiile pe crafty.ro? Categoriile sunt bine structurate, produsele sunt bine prezentate, utilizatorul beneficiazã de multiple posibilitãţi de filtrare şi sortare,  motorul de cãutare este foarte eficient, iar rezultatele sunt relevante. Procesul de cumpãrare se realizeazã simplu, într-un singur pas, nefiind necesar sã ai cont pentru a comanda.

8. Cât de mult consideri că a pătruns kitsch-ul în handmade?

Din pãcate kitsch-ul a pãtruns şi în handmade, însã consider cã nu va ajunge niciodatã la o cotã alarmantã şi demnã de luat în considerare.

9. Crafty.ro va organiza şi târguri handmade, vintage?

Deocamdatã nu ne-am gândit sã organizãm târguri. Ne concentrãm toatã atenţia asupra site-ului. Avem multe idei de pus în practicã şi multe lucruri de fãcut de acum înainte. Ne bazãm pe ajutorul şi colaborarea artizanilor, care ne-au fost alãturi încã din primele ore de la lansare şi pentru asta le mulţumim.

10. Ce îşi doreşte crafty pentru viitor?

Crafty.ro îşi doreşte sã fie şi pe viitor prietenos, simplu şi eficient şi se concentreazã pe obiectivul sãu major: sã-i ajute pe artizani sã-şi vândã cât mai bine creaţiile.
Îi aşteptãm cu drag pe toţi iubitorii de handmade pe crafty.ro!

Am adaugat un set de produse aletoriu alese pe care le puteti gasi pe crafty.ro

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Crina

    20 mai

    Un site unde gasesti multe lucruri dragute.

  2. Ahmadi Ana Maria

    30 iunie

    Imi doresc sa primesc mai multe detali despre acest site pe adresa mea de mail

  3. Tincu Marius

    3 ianuarie

    Gasesc laudabila initiativa si-mi place. Si sint efectiv Tincu Marius.Cind am invatat sa lucrez, uneori ma invirteam in jurul lucrarii, fara o idee clara , de unde sa incep si cum. Acum sint intr-o situatie similara, generata de operarea pe calculator. Probabil va mai dura.

  4. ileana

    8 august

    Crafty.ro e intradevar un site bine intocmit si primitor. Felicitari intemeietorilor sai si mult succes creatorilor de handmade care si-au deschis magazin in aceasta placuta comunitate.

  5. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Olaru and Stefan Olaru, Crafty. Crafty said: Interviu Crafty.ro in revista Atelierul http://bit.ly/94qpiZ […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share