Shining June, hăinuţe pentru căni

Distribuie articolul:
Share

Îmi cer scuze pentru pauza mare între interviuri, sărbătorile pentru mine s-au prelungit şi am uitat să-mi reiau activităţile jurnalistice pe Atelierul.

Primul interviu din anul 2011 este cel al lui Shining June aka Roxana Năstase, artizanul care a realizat cover cups.  Eu nu am mai văzut hăinuţe pentru căni, voi aţi mai văzut?!?

1. Cum a pornit ideea Shining June, handmade croshet?
Este pasiunea mea să croşetez şi la un moment dat mi-a venit ideea cu jucărioarele în mod unicat. Primele au fost făcute drept cadouri (care nici nu apar pe blog), iar apoi m-am gândit să continui să fac jucărioare şi să le vând oamenilor care doresc să ofere cadouri unice şi personalizate celor dragi. Aşa că mi-am făcut acest blog ca să am locşorul de expunere în care să împărtăşesc şi cu alţii această pasiune a mea.

2. De ce Shining June şi nu un alt nume?
M-am gândit la un nume care să inspire  fericire, bucurie şi culoare. Iunie este începutul de vară (june = iunie), iar Shining June l-am simtit cel mai potrivit. Vroiam un nume radiant.

3. De la cine ai învăţat să croşestezi? Ai fost un autodidact ?
Am învăţat să croşetez la vârsta de 8-9 ani. Startul l-am avut în şcoala primară unde am învăţat minimul de bază. Restul am învăţat singură experimentând şi pentru că m-a prins şi mi-a plăcut foarte tare am continuat până în ziua de azi, învăţând pe parcurs din ce în ce mai multe, odată cu apariţia surselor de informare.

4. Mie mi se pare tare insolită, dar utilă “cover cup”, ce feedback ai primit la această idee ?
Am primit un feedback bun, pozitiv. Această idee inedită a fost foarte bine primită.

5. Înafară de personajele din South Park ce alte personaje mai croşetezi?
Până acum înafară de cele din South Park am mai croşetat pe Brian Griffin din Family Guy, SpongeBob, Bloo (Foster’s home for imaginary friends) şi vor mai urma alte caractere din Family Guy, American Dad, The Simpsons şi orice comenzi voi mai avea cu caractere.

6. Cine este Shining June în timpul ei liber?

Mă numesc Roxana Năstase şi am 23 ani. În timpul liber îmi place să fotografiez tot ceea ce consider că are potenţial de a evidenţia frumosul.

7. Accepţi şi produse la comandă? Daca da, care a fost cea mai interesantă comandă?

Accept produsele la comanda şi chiar le încurajez !
Până acum din cele existente pe blog cred că cea mai interesantă comandă a fost McDonald’s Fries. Și am primit numai păreri de bine despre acest produs.

8. Cum îţi alegi numele produselor?
Să fie cât mai specifice conform fiecărui produs şi să le definească mai bine.


9. De ce ai ales pentru prezentarea ta acest citat “Don’t let anyone tell you that you have to be a certain way. Be unique. Be what you feel”?

Este un citat al lui Melissa Etheridge. Am considerat că se potriveşte cel mai bine cu tematica Shining June, cum consider că toţi oamenii sunt unici şi n-ar trebui să fim nişte copii identice. Fiecare om este unic în felul lui şi trebuie să ne comportăm ca atare şi să fim ceea ce simţim şi nu ceea ce trebuie să fim.


10. Ai întâmpinat până acum probleme cu drepturile de autor sau cu alte persoane ce realizează produse aidoma stilului tău?

N-am întâmpinat deloc probleme de acest gen deoarece nu imit munca altora, iar ideile şi inspiratia vin de la sine sau de la oamenii care dau comenzile, iar fiecare produs şi pozele corespunzătoare îmi aparţin mie. Deci n-aş avea de ce să am probleme de acest gen.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. mariana

    2 februarie

    foarte interesante si frumoase

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share