CITEȘTI

Litere pentru decorarea spațiului

Litere pentru decorarea spațiului

Distribuie articolul:
Share
Începând cu anul 2010 am văzut o “explozie” de litere utilizate ca decor. Sunt sigură că şi voi, urmărind blogurile de afară din domeniile handmade şi design interior, aţi observat acest trend care continuă şi acum, în 2011. De diferite dimensiuni şi culori, din lemn, metal sau îmbrăcate în material textil, vintage şi scorojite pe margini, literele sunt o adevarată sursă de inspiraţie.

Cu ele în minte am pornit să caut tutoriale, în cazul în care doriţi şi voi să decoraţi o camera sau biblioteca.

1.  Litere îmbrăcate în sfoară

Arată uimitor, nu-i aşa? Aveţi nevoie de litere de la un magazin cu materiale pentru lucrul de mâna (sau de unele decupate din carton), fir textil în culori frumoase şi puţină îndemânare. Tutorialul pentru prima imagine il gasiti aici, pe blogul Let Birds Fly, iar pentru a doua aici, pe Evie’S.


2. Litere din hârtie cartonată

Acestea imită literele din lemn, greu de găsit. Sunt necesare 5-7 coli de hârtie cartonată, un program de editat text, foarfece, lipici şi răbdare la decuparea lor pentru ca atunci când le suprapuneţi să iasă impecabil.

Tutorialul, pas cu pas il gasiti aici, pe Little Birdie Secrets.


3.  Litere brodate

De şcoală veche dar cu un aspect modern şi proaspăt, literele brodate sunt la îndemâna oricui îi place să se joace cu aţa şi acul. Cred că ar arăta adorabil în camera unui copil, brodând numele celui mic sau un mesaj frumos de genul „Visează puiule!”. Pot fi lăsate în cercul pentru brodat şi asezate astfel pe perete sau puse într-o ramă simpatică.
O listă cu tutoriale pe tema broderiei găsiţi aici, pe Needle’n Thread.

4.  Litere din material textil, jucării pentru copii

Câteva bucăţi de material textil în culori vii, o maşină de cusut şi puteţi face fără mare efort un alfabet de jucărie pentru cei mici. Tutorialul acesta îmi face cu ochiul, aş încerca să vad ce iese şi cărui copilaş i-ar plăcea să se joace cu ele.

Tutorialul a fost publicat pe Chez Beeper Bebe.

5. Litere moi

Cele din imaginea de mai jos au fost folosite ca accesorii la o şedinţă foto cu o pereche minunată de miri. Ar fi tare drăguţe şi aşezate deasupra patului de bebe sau în biblioteca, voi ce credeţi?

Pentru aceste litere am să revin în curând cu un tutorial.

Sper că v-am “făcut poftă” cu tutorialele de mai sus, iar dacă veţi meşteri acasă câte ceva, tare mi-ar plăcea sa ne trimiteţi şi nouă o poză şi impresii personale.
Care vi se pare cel mai interesant?
Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] urmare a unui articol recent  al Codruței despre litere și folosirea lor ca decorațiuni, mi-am amintit și eu de un articol ce era pe lista […]

  2. Codruta

    25 martie

    In completarea acestui articol va invit sa cititi unul, pe aceasi tema, litere, insa facute din hartie, origami cum i se mai spune. Mie mi-a scapat, nu stiu cum de am uitat de origami, pffff.

    https://www.revista-atelierul.ro/2011/03/25/supa-alfabet-și-cifre-ca-desert

  3. emi

    22 martie

    admirabil! bravoo

    • codruta

      22 martie

      ma bucur ca-ti place Emi, mersi de vizita si te pup

  4. Pentru cei pasionati de broderie, ati facut o alegere excelenta: Needle’n Thread. Felicitari!

    • codruta

      22 martie

      Inteleg Dana ca esti un bun cunoscator intr-ale broderiei, ma bucur mult sa aud asta 🙂 Eu nu ma pricep tare bine, doar am cochetat usor cu broderia si inca imi ies liniile stramb :p e nevoie de exercitiu, nu-i asa? (sau cel putin ma consolez eu asa)

      • Ce bine ar fi fost sa fiu un cunoscator! Imi place broderia, dar inca am foarte multe de invatat. Cum spui si tu, e nevoie de exercitiu si de continuitate as adauga eu :)Si mai ales sa gasesti un timp in care sa nu te grabeasca nimic, sa poti sa lucrezi in liniste, in natura, la lumina zilei! O sa iasa liniile pana la urma 🙂

  5. Zazine

    20 martie

    Cele imbracate in sfoara arata absolut fantastic !

    • codruta

      22 martie

      Sunt de acord cu tine 🙂 imi plac ambele variante, poate prima putin mai mult pentru ca e parca putin mai spetaculoasa

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share