CITEȘTI

Artwe lansează proiectul educaţional „Cuprins” @ A...

Artwe lansează proiectul educaţional „Cuprins” @ Atelierul de Producţie – 5 noiembrie 2011

Distribuie articolul:
Share

Pe 5 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Atelierul de Producție, Artwe lansează ”Cuprins”, proiect de încurajare a lecturii.

„Cuprins” transformă Atelierul de Producție întru-un întru-un spațiu de joacă educaţional. Acesta pune la dispoziţia participanților ateliere de dicție, bune maniere, tarot, psihoterapie-dezvoltare personală, public speaking, exerciții de psihodramă, quilling, biblioteci vii, teatru pedagogic, teatru forum plus alte activităţi atractive susținute de către Artwe și alte organizații non-guvernamentale partenere. Printre acestea amintim: Incubator107, MindRoom, Tineri pentru România de Mâine, Asociaţia Creativ, Deschide-ţi Sufletul, Public Speaking, Alina Pertea.

După aproximativ patru ore de activităţi nonformale, rămânem la party cu cei de la Loungerie II pentru un live act provocator, după care Notsocommondj ne va face să dansăm până la epuizare.

„Cuprins” este un proiect cultural-educațional care încurajează lectura în spațiul urban, prin schimbul de cărți între cititori. 5 locații (Shift, Godot, La scena, Incubator107, Green Tea) vor găzdui pentru început biblioteci Artwe cu 800 titluri adunate de la edituri şi oameni care au în comun pasiunea pentru lectură. Doritorii pot împrumuta  gratuit o carte cu o singură condiţie: aceea de a pune alta în locul celei pe care au luat-o. In plus, pentru a încuraja iubitorii de lectură să intereacționeaze, cititorii îşi vor putea lăsa „amprenta” pe post-it-urile creative ce vor însoţi cărţile.

Accesul la eveniment se va face în baza donării (a cel putin) unei cărti (la alegere) care se va regăsi ulterior în bibliotecile Artwe, amenajate special în locațiile partenere. In cazul în care nu te poţi despărţi de nicio carte există opţiunea de a dona o sumă modică în scopul dezvoltării proiectului prin achiziţionarea cărţilor necesare.

Asociaţia Artwe este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în septembrie 2010 şi care se adresează studenţilor cu inclinaţii artistice. In acest scop ne propunem să încurajăm bunul gust, creativitatea, neconvenţionalul în rândul studenţilor şi nu numai. „Cuprins” reprezintă cel de-al treilea proiect Artwe după Royal Junkie şi Noname.Art.

Mai multe informații puteți găsi pe website-ul proiectului: www.artwe.ro sau facebook:

facebook.com/artwe.share

facebook event page

Parteneri: Atelierul de Productie, Shift, LaScena, GodotCafeTeatru, Incubator107, GreenTea

Edituri: Institutul Cultural Român, Editura Minerva, Editura Herald, Casa de Editură Max Blecher, Editura Trei

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share