CITEȘTI

Învață să croșetezi – Lănțișorul

Învață să croșetezi – Lănțișorul

Distribuie articolul:
Share

Oamenii croșetează din cele mai vechi timpuri și fiecare popor a dezvoltat, de-a lungul vremii, această artă. La început a fost plasa de pescuit. Apoi au fost ornamente pentru haine și pentru casă. În secolele 17 si 18, mai peste tot în lume croșetarea a devenit o adevărată artă. Principiul e simplu – un ochi, un lănțișor; în jurul lor însă se poate dezvolta o adevărată dantelărie.

E uimitor că astăzi se poate croșeta aproape orice: obiecte decorative, haine, jucării, obiecte de uz casnic. Pe lângă faptul că e o îndeletnicire foarte frumoasă, arta croșetării nu e costisitoare, iar modurile de lucru de bază se pot învăța într-o zi.

Învață azi ochiul simplu și lănțișorul. Urmărește explicațiile și fotografiile de mai jos. Repetă pașii de mai multe ori, până când mâna te va asculta, iar croșeta va asculta mâna.

1. Începi prin a face un laț.

2. Prinzi cu croșeta firul.

3. Tragi firul prin laț. Acum ai primul ochi.

4. Prinzi iar firul cu croșeta.

5. Tragi iar firul prin ochi.

6. Continui așa până obții lungimea dorită.

7. Ce poți să faci cu un lănțișor? Spre exemplu, eu am folosit un lanțișor verde drept codiță pentru această floare.

Spor la lucru și ție!

Dacă ești deja familiarizat / familiarizată cu arta croșetării, trimite pe adresa redacției ([email protected]) sau postează pe pagina de Facebook a revistei o poză și o idee despre ce poți face cu un lănțișor.

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] de lucru croșetate: picioruș simplu, picioruș dublu, picioruș mare redus, lănțișor, punct alunecat; 2 piciorușe lucrate într-unul singur e […]

  2. […] ochi – indicații aici […]

  3. Claudia Zinca

    1 februarie

    am de gand sa invat si eu

  4. Lilia Lazari

    23 ianuarie

    foarte frumos

  5. […] ♥ fire potrivite de diferite culori ♥ foarfecă Ce anume trebuie să ştiţi să lucraţi: ♥Învață să croșetezi – Lănțișorul -prescurtare folosită în model CH ♥Învață să croșetezi – Ochiul croșetat simplu […]

  6. goga goga

    27 iulie

    cine stie unde pot gasi cine sa mi aratae cum se impleteste o plasa pentru a face plasa de cumparaturi cum erau candva in magazine cu gauri f largi si f rezistente?

  7. Anonim

    25 iulie

    Plus ca langa o inimioara sau cv este si un cadou foarte bun

  8. mie-mi place mult de tot si nu numai…..a devenit chiar o obsesie!!!!!!!!!

  9. Cati

    11 februarie

    Am facut si eu in scoala generala materia „lucru manual” unde am invatat multe lucruri printre care si lantisorul,insa pentru ca nu am exersat sau poate nu m-a atras foarte mult am uitat,iar acum am redescoperit cum se face.

  10. Ema

    10 februarie

    Stiu ca lantisorul este foarte usor, banal chiar, insa trebuia sa incep seria acestor articole cu elemente de baza.

  11. Mihaela

    10 februarie

    Nu ma supar, nu sunt o persoana suparacioasa. Eu nu mi-am imaginat ca exista vreo fata care sa nu stie sau sa nu isi imagineze cum se face. Ochiul din care faci lantisorul asta e utilizat in diverse situatii, nu numai la crosetat. La asta m-am gandit cand mi-am pus intrebarea asta.Nu trebuie sa te pasioneze musai crosetatul sau lucrul manual, pur si simplu ochiurile de lant se folosesc cand faci un nod, cand iti prinzi parul cu un elastic etc.

  12. lidia

    8 februarie

    No offense Mihaela dar exista poate femei care nu stiu cum se croseteaza lantisorul, poate pentru ca nu le pasioneaza crosetatul. Nu e musai sa stii si sa-ti placa sa gatesti, sa crosetezi, sa impletesti sau mai stiu eu ce treburi specifice femeilor sa mai faci. Este foarte important sa faci toate aceste lucruri cu placere si din dragoste.
    Imi amintesc ca pana in 93 cand am terminat clasa a 8a ne invata la lucru manual sau cum se mai chema disciplina aia o gramada de chestii practice gen gatit, cusut etc. Acum nu stiu ce se mai face pe la scoala. Ma bucur insa ca exista locuri precum revista atelierul sau youtube unde poti invata chiar sa faci un lant….desi poate parea ca e ceva extrem banal.

  13. Mihaela

    8 februarie

    Stiti ce ma uimeste, si asta fara sa se super nimeni pe mine, ca exista femei care nu stiu cum se croseteaza lantisorul.

  14. Cati

    8 februarie

    Chiar îmi doream să învăţ să fac lănţişorul.Mulţumesc,este binevenit acest material.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share