CITEȘTI

10 moduri de a refolosi sticlele din plastic

10 moduri de a refolosi sticlele din plastic

Distribuie articolul:
Share

Sticlele de plastic sunt prezente în casa fiecăruia dintre noi. Fie că ne cumpărăm suc de la magazin, fie că luăm lapte din piață, sticla a fost înlocuită de mult mai ieftinul plastic. Desigur le putem strivi, mototoli și arunca în containărele speciale, dar de ce să nu profităm de un material extrem de ușor, maleabil, cu inflexiuni asemănătoare cu ale sticlei și mai ales ieftin.

Imaginați-vă, în prețul sticlei de suc aveți inclusă și o pereche de cercei, un colier și o brățară. Parcă îmi vine să mai cumpăr o sticlă și de data asta aș vrea să fie de culoare verde, nu contează ce suc conține. Chem prietenii, facem un party și rămân cu material pentru 20 de cercei.

Bijuteriile au fost primele care mi-au atras atenția.
Cândva floarea de mai sus era plină de un lichid cu bule și foarte multe E-uri.
Hmmmm… așa s-a născut ideea acestui articol.

Am promis în titlu 10 moduri de refolosire a sticlelor de plastic. Primele două idei îi aparțin lui Gulnur Ozdaglar, o arhitectă turcoaică care a început să facă bijuterii și obiecte din PET în 2008. Blogul ei, Tertium non data, are un nume original provenit din alchimie și se poate traduce prin cel de-al treilea nu este dat (the third is not given). Al treilea este elementul de inspirație, cel care apare prin combinarea a două lucruri banale, o bucată de plastic și flacăra unei lumânări.

Sursă imagini

După bijuterii și boluri decorative urmează candelabrele, adică Michelle Brand, o englezoaică cu o imaginație care depășește umorul omonim.

Sursă imagini

Pentru următorul artist ne mutăm în Japonia și trecem de la candelabre la caracatițe și alte creaturi ale apei. Miwa Koizumi este un artist complex folosind „sunetul, imaginea, mirosul și gustul ca materiale”.

Sursă imagini

Cine s-ar gândi să isi facă casa din sticle de plastic? Dacă nu aveți încă un acoperiș numai al vostru deasupra capului poate vă inspiră proiectele de mai jos:

Sursă imagini

Deci – avem casă, candelabru pentru ea, boluri decorative, ar mai trebui un pat sau o canapea. Nici o problemă, s-a gandit cineva și la asta. Nu știu cine este autorul design-ului dar cu siguranță nu îi lipsește imaginația:

Sursă imagine

Susanne Schmidt a descoperit și ea ceva interesant: să facă din sticle pahare. Recunosc că nu mi se pare la fel de creativ dar rezultatul m-a impresionat.

Sursă imagine

De la pahare trecem la lucruri mai practice – cum să facem cutii din sticle de plastic. De ce? Pentru că în jurul meu este plin de margele, biluțe, agrafe, încuietori de brățări și tot felul de lucruri mici care ar putea foarte bine să stea într-o cutiuța făcută de mine.
Mai am o idee, după ce facem cutia o putem orna cu tehnica șervețelului (bineînțeles după ce zgâriem puțin plasticul pentru aderență). Tutorialul publicat de Veroicono arata doar cum să facem cutiile, restul e imaginație.

Sursă imagine

Este iarnă și indivizii din imagine îmi amintesc de cineva cunoscut. Oare și ei așteaptă tramvaiul la ora 6 dimineața? Cum să facem pinguini veseli (altfel decat stând 10 minute în ninsoare).

Sursă imagine

Cu creativitate, cu umor și dorință de lucru am descoperit 10 moduri în care putem refolosi sticlele de plastic.

Nu pot să închei fără să vă amintesc că plasticul la temperaturi înalte emană Bisphenol A (BPA) un compus extrem de toxic. Wikipedia spune că trebuie să ne ferim de obiectele de plastic care sunt marcate cu 3 sau 7, ca în imaginea de mai jos.

Sursă imagine

Eu deja am pus în aplicare câteva dintre ideile de mai sus, voi?

Reciclare Placută!

PS. Cine este interesat mai am idei dar astept și contribuția voastră.
Daca v-am tentat îndeajuns și încercați să refolosiți în orice mod o sticlă de plastic dați-mi de știre printr-un comentariu și nu uitați să faceți o fotografie (sau mai multe).

Sursă imagine

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Alina

    28 ianuarie

    Super idee !!!

  2. Imaginatia nu are limite.PERSEVERATI !!!!!!!!!

  3. Rebecca DiAna

    16 ianuarie

    Hey colegi,uitati aice teme pentru proiectul de la Educatie Tehnologica…:P

  4. Drobot Valeria

    23 octombrie

    frumos

  5. super..

  6. Originale,frumoase.Felicitari talentatilor artisti.

  7. Multumim pentru idei, eu o sa-mi confectionez bijuterii din sticle reciclate 😀

  8. Mi-a placut articolul si mi-am permis sa includ pe pagina Refolosire un link spre aceasta pagina. Numai bine !
    PS. Apropo, daca va place subiectul sau aveti idei puteti contribui si pe pagina Reciclare a http://www.mase-plastice.ro !

  9. Crisa

    16 februarie

    Merci, cand ma uit la produsul imaginatiei oamenilor astia de mai sus ma simt mica mica mica. Si apropo, cu siguranta la mine in casa o sa am un candelabru din ala, cel putin in poze arata bestial

  10. merica

    15 februarie

    Pinguinii sunt dementiali…:)) si candelabrele…wow…foate eco articolul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share