Tutorial: Trifoiul norocos

Distribuie articolul:
Share

Ați aflat? A venit primăvara!!! Toată natura freamătă de bucurie pentru că luna lui Mărțișor, așa cum este denumită popular luna Martie, a început! Darul meu pentru voi este un tutorial dublu care vă poate servi drept inspirație pentru cadouri personalizate pe care să le oferiți la început de primăvară celor dragi.

Am conceput acest tutorial ca pe o invitație la joacă așa că experimentați, simțiți-vă liberi să creați variat și să vă distrați făcând acest lucru. Gradul de dificultate al proiectelor variază de la foarte ușor la foarte complex, acestea adresându-se atât copiilor cât și adulților.

Să trecem la subiect: Lucky Clover sau neaoșul trifoi cu patru foi! De ce el? De ce nu!!? Ȋn primul rând, să ne poarte noroc și mie, și vouă! Și în al doilea rând deoarece trebuie să recunoaștem: este unul dintre cele mai îndrăgite simboluri ale mărțișorului și pentru că tocmai am amintit de simboluri, se spune că „foile” lui ar simboliza: credință, speranță, iubire și noroc.

cercar

Pentru a realiza un trifoi din hârtie, folosind tehnica quilling (rularea fâșiilor de hârtie) avem nevoie de:  fâșii speciale pentru quilling sau fâșii pe care le puteți tăia voi din coli colorate (de preferat format A4), lipici. Opțional, lipici cu sclipici și cercar (pe care îl puteți vedea în imaginea de mai sus).

Rulați fâșiile, iar dacă aveți kit de quilling folosiți ustensila specială și încercați să le faceți egale ca dimensiune – la acest lucru servește cercarul.

trifoi cu patru foi quilling

Pasul următor este acela de a modela cele patru foi. Se poate da direct forma asemănătoare unei inimi sau, dacă vă este mai ușor, puteți porni de la un triunghi pe care să îl modelați ulterior.

patru foi

Găsiți cea mai bună combinație pentru cele 4 foi, pe care urmează apoi să le lipiți.

Lucky Clover

Opțional se poate folosi lipiciul cu sclipici. Acesta face trifoiul mai rezistent – eu nu l-am lăcuit. Am adăugat o buburuză tot din lipici cu sclipici.

Gargarita Trifoi

Ȋn partea a doua a tutorialului tot trifoiul este sursa de inspirație, de data aceasta pentru o felicitare asimetrică:

Clover Card handmade

Avem nevoie de :  hȃrtie cartonată, creioane colorate, cariocă, foarfecă, un șablon desenat pe coala de hȃrtie și decupat.

Sablon Trifoi

Conturați cu un creion colorat trifoiul pe hârtia cartonată – am folosit un verde crud.

Trifoi sablon

Pentru a crea o felicitare asimetrică, după ce terminați de conturat, întoarceți șablonul pe verso lipind de o latură a trifoiului conturat încă unul.

Felicitare Trifoi

Se fac retușări conturând cu ajutorul creionului colorat.
Eu am creat un joc de „umbre” pe partea asimetrică din interior folosind carioca:

Felicitare trifoi interior

La final am adăugat un „șnur” alb-roșu stilizat, realizat din hârtie albă franjurată la un capăt și completat cu marker roșu cu ajutorul căruia am scris mesajul și am colorat o parte din franjuri.

Lucky Clover - Happy Spring!

Vă doresc o primăvară frumoasă și spor la creat!!

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe  adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Rux Copilarim

    14 martie

    Asa este Ema – iti multumesc!

  2. Winter-Ema

    11 martie

    E foarte frumos. Si usor de facut. Si chiar avem nevoie de noroc in fiecare zi.

  3. Rux Copilarim

    7 martie

    Multumesc Oana, sa fie !! Ma bucur ca ti-a placut:).

  4. Oana

    2 martie

    Frumoasa felicitare, ma bucur ca ne impartasesti din experienta ta, Rux. „Noroc” sa ai si tu si cei ce vad aceste lucruri minunate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share