CITEȘTI

Inspiraţie din mixed media

Inspiraţie din mixed media

Distribuie articolul:
Share

De ceva timp sufăr de o gravă lipsă de inspiraţie. Problema e că nu ştiu nici cum se tratează. Cred că o escapadă în afara oraşului m-ar ajuta, dar din păcate trebuie să mai aştept. Totuşi, zilele trecute m-am vindecat. Inspiraţia m-a lovit. Năprasnic.

Din întamplare am intrat pe blogul unde îsi expune activitatea Alisa Burke. Am fost impresionată nu numai de lucrările colorate şi vesele ci mai ales de atitudinea ei, de uşurinţa cu care îşi dă frâu liber imaginaţiei. Textile sau plastic pictate la întamplare dau naştere la lucrări inedite, cum sunt cele din cele prezentate în imagini.

De multe ori mă găsesc în situaţia de a vizualiza în minte idei şi imagini dar, din păcate, nu reuşesc să le pun în practică. Poate şi voi v-aţi confruntat deseori cu acea reţinere, parcă ar fi o putere ascunsă care nu vă lasă să vă materializaţi ideile. Soluţia am găsit-o, adunând pe măsuţa de lucru materiale diferite cum ar fi textile, mărgele, vopsele, aţe şi alte cele. Am început să cos şi să vopsesc, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Vă invit şi pe voi să încercaţi această tehnică, care se numeşte mixed media şi presupune chiar acest lucru – mixaj de tehnici şi materiale.

Scotocind internetul am găsit lucrări uimitoare, unele chiar din materiale la îndemâna tuturor, cum ar fi această broşă din hârtie, perluţe, crenguţe şi elemente metalice. Aşa ceva putem găsi în trusa oricărui artist handmade. Poate crenguţa nu se află pe acolo, dar sigur facem rost de ea.

Sursa

Tehnica mixed media îşi găseşte reprezentări mai ales în pictură sub forma colajelor sau chiar acest tablou, realizat din pastă polimerică, hârtie şi bineînţeles, multă imaginaţie.

Sursa

Cei cu mai mult timp la dispoziţie şi inspiraţie pot lua ca exemplu acest colier complex, din textile, pene şi mărgele.

Sursa

Lucrări mici dar cu ecou mare sunt şi aceşti cerceluşi din hârtie sau preţioasele inele câmpeneşti.

Sursa

Concluzia este următoarea : se ia, se îndrăzneşte şi se mixează. Poate nu vor ieşi toate fabuloase dar sigur vor trezi artistul din tine.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. wow, da! asta inspiratie! de fapt, eu evit sa ma uit la ce fac altii in materie de bijuterii, ca sa nu ma influenteze 😉 dar e greu, cu atatea tentatii pe internet!
    m-a fascinat tabloul de mai sus, mai presus de orice!

  2. imi place idea de a combina lucruri care nu sunt la prima vedere din aceeasi „gama”. imi place si articolul. multumesc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share