CITEȘTI

Tutorial: Cum desenăm un puișor pornind de la un c...

Tutorial: Cum desenăm un puișor pornind de la un cerc

stampile desenate
Distribuie articolul:
Share

Nu îmi vine să cred ce repede au trecut sărbătorile!! Anul acesta am reușit să fac câteva felicitări ornate cu puișori, iepurași și oițe – personaje pe care le-am desenat pornind de la niște banale cercuri. M-am gândit să realizez un tutorial în care să vă arăt cum puteți crea ”ștampile” pe care să le folosiți în diverse proiecte.Eu cred că acest tutorial vă poate fi util indiferent de vârstă și la finalul lui veți vedea de ce. Aveți nevoie de creion, gumă, coală de hârtie și, bineînțeles, ustensile care vă pot ajuta să realizați cercuri. Evident, le puteți realiza și liber.

cercuri - figurine

Iată câteva exemple de personaje simpatice pe care le-am creat pornind de la un simplu cerc! Eu am desenat pe coli dintr-un caiet de matematică pentru ca să puteți vedea mai bine desenele – dacă veți folosi coala albă, veți putea transforma  un desen într-o ”ștampilă” pe care să o puteți folosi ulterior în diferite proiecte. O puteți multiplica folosind scanerul și  imprimanta, sau a copiatorul, sau, cum se făcea pe vremuri, puteți pune originalul pe geam și deasupra o altă foaie de hârtie și apoi cu ajutorul unui creion să reproduceți desenul inițial pe foaia așezată deasupra desenului.

cercuri

Puteți crea diverse personaje amuzante alături de copilași cu ajutorul cercurilor, semi-cercurilor și lăsând imaginația să zburde în voie. Eu prefer ca astfel de desene să nu le folosesc ca și ștampile – pentru ca găsesc amuzant faptul ca fiecare pui – să zicem – să fie altfel.  Și pentru ca am adus vorba de pui – astăzi am sa vă arat cum puteți desena unul:

cum desenam un pui

Pentru început desenăm un cerc. Următorul pas este sa îi facem ciocul – asa cum poate fi observat  mai sus. Acesta are forma asemănătoare cu a unui triunghi – dar baza este puțin arcuită și cele două laturi se curbează spre bază. Am adăugat și nări – două puncte sau liniuțe, cum preferați. Ochii vor fi așezați simetric de o parte și de alta a ciocului. Ei au forma ovală ( nu este o regulă – așa mi-a plăcut mie să îi desenez) și am ales să las o porțiune necolorată care să sugereze luminițele din ochi.

cum desenam pui

Urmează să adaugăm gene (opțional). Mie îmi place să le poziționez deasupra ochilor. Următorul element adăugat este creasta, o fundă sau un ”ciuf” – în cazul unui pui ciufulit (he he).

cum desenam un pui

Al șaselea pas – cel în care puiul meu se simțea cam amețit, după cum are ochii – constă în schițarea aripilor. Eu prefer să pornesc din dreptul ochilor (partea de sus) și să cobor până la nivelul ciocului. Picioarele sunt ultimele pe care le realizez.

cum desenam un pui

Opțional puteți desena o codiță – eu am preferat de data aceasta să îi fac un papion. După ce este gata puiul fie îl puteți colora, decupa și lipi pe o felicitare, fie îl puteți folosi ca model pentru a realiza un pui asemănător dintr-un material mai special – cum am realizat eu în cazul felicitării prezente la începutul articolului și sunt sigură ca puteți găsi și multe alte idei – cum ar fi un playmobil pentru un bebeluș, de ce nu?

iepuras din cerc

Pornind de la aceleași cercuri am realizat și iepurașul de mai sus! Sunt curioasă voi ce veți desena pornind de la un cerc?

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe  adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.

Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Rux Copilarim

    25 aprilie

    Ma bucur mult ca va place:)!

  2. Roxana

    20 aprilie

    Ce tare-i puiul! Si foarte simplu de realizat! 🙂 Felicitari!

  3. Amy Crafts

    20 aprilie

    Foarte foarte dragut! Ei, pe langa cercuri mai ai nevoie si de imaginatie. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share