CITEȘTI

Din lumea cosmeticelor handmade – Unt de cor...

Din lumea cosmeticelor handmade – Unt de corp solid

Distribuie articolul:
Share

Aşa cum v-am obişnuit, am continuat incursiunea mea în lumea cosmeticelor handmade. Plină de curiozitate am ajuns în magazinul celor de la Zain Beauty. Am fost primită cu multă căldură şi profesionalism. În continuare vă voi povesti experienţa mea cu untul de corp solid, produs Zain Beauty. Am ales acest produs, în primul rând pentru că vroiam să testez un astfel de unt de foarte multă vreme. Un alt motiv este faptul că am fost plăcut surprinsă, dar şi intrigată de faptul că acest produs este avizat de către Ministerul Sănătăţii.

Prezentare

Untul de corp solid vine într-un borcanel de sticlă elegant, cu etichetă frumoasă, care conţine toate informaţiile de care ai nevoie: nume produs, producător, ingrediente, datele legate de avizarea de către Ministerul Sănătăţii.

Prima mea întrebare a fost: cum îl folosesc? Este frumos prezentat, dar este solid, cum îl scot din borcănel? Poate părea stupidă întrebarea mea, dar a fost prima ce mi-a venit în minte. Rezolvarea fost simplă: în contact cu căldurea pielii untul se înmoie uşor, astfel putând fi utilizat.

Ingrediente

Untul de corp solid Zain Beauty conţine doar ingrediente 100% naturale, unturi, uleiuri vegetale şi ceară de albine, cu o capacitate mare de hidratare. Conţine: unt de cacao, ceară de albine, unt de cocos BIO, ulei de masline, uleiuri esenţiale.  Aroma este compusă din 100% uleiuri esenţiale naturale. Culoarea produsului este dată de flori, plante, ceară de albine, miere şi sucuri naturale.

Testare

După ce am găsit răspuns la întrebarea mea legată de utilizarea acestui produs, am trecut la testare.

Primul impact – mirosul: untul are un miros subtil, uşor de ceară, un miros natural şi delicat.

Al doilea impact – atingere: exact cum mi s-a spus, dupa atingere devine moale, se poate lua cu degetele şi întinde uşor pe piele. Este gras şi moale, plăcut la atingere.

Pentru că acest produs, în descrierea sa din magazin promite foarte mult, am decis sa-l testez în cel mai dificil mod la care m-am putut gândi. Şi anume: picioarele mele. Nu vă speriaţi, am picioare normale, doar că pielea de pe gambele mele, mai ales în zona tibiei, se usucă foarte uşor, mai ales după epilat. Am înteles că ar fi o problemă dermatologică, o lipsă de hidratare. Drept urmare am zis să-l testez astfel, după epilat.

Zis şi făcut. Am luat borcănelul, am aplicat după indicaţii. Se formează o peliculă subţire. Când am citit prima dată descrierea din magazin îmi şi imaginam o peliculă incomodă, dar nu este aşa. Se referă mai mult că nu are o consistenţă uşoară precum laptele de corp, care este absorbit instant de piele, şi că acest proces de absorbţie durează puţin mai mult. Dar senzaţia este plăcută, greu de descris în cuvinte. Am ieşit la plimbare imediat după aceea, în pantaloni scurţi, deci cu picioarele descoperite. Pielea nu mai era uscată, era hidratată, usor lucioasă şi a rămas mult timp astfel.

De obicei când foloseam creme de consistenţă uşoară, efectul imediat era bun, dar acesta dispărea destul de repede. Efectul untului de corp solid a durat mult mai mult timp, iar pielea a rămas foarte catifelată. Deci, dacă aveţi pielea uscată vi-l recomand cu căldură.

Raport calitate – preţ

Şi la acest capitol, untul de corp solid este un produs câştigător. Un borcănel de 50 grame costă 20 lei. Pentru calitatea sa aş spune că este un preţ foarte acceptabil. Este adevărat că dacă doriţi să-l folosiţi pe tot corpul şi în cantitate mai mare, borcănelul nu are o viaţă îndelungată, însă dacă doriţi să rezolvaţi doar anumite probleme locale, anumite zone, produsul este suficient.

Avizat de către Ministerul Sănătăţii – impresii şi răspunsuri

Pentru că este prima dată când testez un produs handmade, care este şi avizat de Ministerul Sănătăţii, fapt ce-i acordă un plus evident de profesionalism şi calitate, am adresat câteva întrebări şi curiozităţi producătorului. Eu am fost curioasă să aflu cât de dificil este acest proces la noi în ţară, ce presupune, cât costă. Producătoarea untului a fost mai mult decât cooperantă şi mi-a oferit multe detalii şi informaţii, utile celor ce vor să urmeze această cale. Dacă aveţi aceeaşi curiozitate ca şi mine, mai jos aveţi un mini interviu cu Zain Beauty.

*** Cum ţi-a venit ideea să îţi atestezi produsul şi cât de dificil este să atestezi în România un produs la Ministerul Sănătăţii?

Handmade-ul cu absolut tot ce înseamnă acest domeniu este pasiunea mea.  În dorinţa de a materializa acest hobby într-o mică afacere, am înfiinţat o întreprindere individuală care are ca domeniu principal de activitate, fabricarea şi comercializarea cosmeticelor din ingrediente naturale.

Următoarea etapă a fost, aşa cum era normal, avizarea câtorva produse pe care le fabricam. Este o etapă obligatorie în conditiile în care doreşti ca această activitate să se desfăşoare în mod legal în România. Pentru comercializarea în magazine a produselor cosmetice, este obligatorie avizarea acestora de catre Ministerul Sănătăţii.
Cu timpul, sper şi-mi doresc foarte mult să mă ocup numai de această activitate, fiind una plăcută şi de ce nu, în sprijinul sănătăţii pielii noastre. Dorinţa aceasta este permanent încurajată de cei care deja folosesc produsele mele şi sunt multumiţi de rezultate. A atesta un produs la Ministerul Sănătăţii nu este un proces dificil, sau cel puţin pentru mine nu a fost.

*** În ce a constat acest proces? Ai sfatui şi alţi artizani să procedeze la fel?

Primul pas constă în efectuarea analizelor fizico-chimice ale produsului, la un laborator specializat pe acest tip de analize. Menţionez faptul că laboratoare de acest gen sunt doar câteva în România. În orasul Ploieşti (unde eu locuiesc) nu există, aşa că a trebuit să ajung la Bucureşti.

Se întocmeşte dosarul cosmetic al produsului care include pe lângă buletinele de analiză, absolut toate informaţiile despre produs, despre fiecare ingredient din reţetă şi despre producător. Este absolut necesar să ai o calitate din punct de vedere juridic – PFA, întreprindere individuală sau SRL. Acest întreg demers costă aprox.600 lei pentru fiecare reţetă sau produs în parte. Orice schimbare (mă refer la ingredientele de bază ale fiecărei reţete – unturi, uleiuri) necesită întocmirea altui dosar cosmetic, deci alţi 600 lei.

Se înaintează apoi o cerere în scris şi online către Ministerul Sănătăţii în scopul avizării de către aceştia a produsului respectiv.
Da, să procedeze la fel artizanii care doresc în mod expres să comercializeze produsele în magazine de specialitate (Plafar, naturiste, etc), să transforme această activitate într-o afacere.
Menţionez că aceste cheltuieli măresc destul de mult preţul produsului finit. În ceea ce mă priveşte, eu mă ocup singură de absolut tot – de la fabricarea produsului şi până la comercializarea lui şi asta duce la menţinerea unui preţ rezonabil.

În încheiere vreau să spun încă o dată că mi-a făcut plăcere să testez acest produs, sper că şi vouă să citiţi despre el, iar până la următoarea testare, vă salut cu drag!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Flori

    25 martie

    Unde gasesc untul de copr Zain Beauty?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share