CITEȘTI

Tutorial „PomPom pentru Primule”

Tutorial „PomPom pentru Primule”

copilarim-primule
Distribuie articolul:
Share

Luna martie m-a ţinut „în priză” – am petrecut mai mult timp offline şi am reuşit să duc la bun sfârşit mai multe proiecte drăguţe, în ton cu vremea frumoasă de afară. În balcon am o „grădiniţă” cu plante diverse. Acestea mă încarcă pozitiv în fiecare zi. Eu le îngrijesc cu drag şi le mulţumesc în felul meu, înveselindu-le cu mici decoraţiuni.

Primulele sunt flori perene, destul de sensibile, dar deosebit de frumoase. Am avut emoţii până ne-am „împrietenit”. În perioada de acomodare m-am gîndit să le fac decoraţiuni vesele, care să le „reprezinte”. Aveam mai multe variante – din fetru, cusute, crosetate, din hartie. Întâmplător, am găsit acest tutorial* interesant, despre cum se pot realiza pompoms cu model. M-am hotărât să încerc şi eu să realizez pampon cu model – simple am tot făcut, sau chiar multicolore, dar fără un model anume.

* Vă recomand să îl citiţi pentru o altă variantă de suport handmade – poate îl veţi găsi mai uşor de folosit.

copilarim-primule

Avem nevoie de:
♥ fire în culorile dorite (am folosit acril)
♥ foarfeci (eu am folosit două tipuri)
♥ băţ pentru frigărui (sau orice băţ vreţi voi pentru a putea fixa pompom-ul pe el)
♥ carton şi bandă dublu adezivă (pentru suportul handmade)
♥ hârtie colorată şi pixuri cu gel
♥ două agrafe

copilarim-primule

Suportul folosit de mine la realizarea pampoanelor cu model este diferit de cel din tutorialul despre care v-am amintit. Am creat două cercuri perforate şi le-am suprapus. Am lăsat după cum se poate observa din imaginea de mai sus spaţiu pentru firul care leagă pompom-ul. La acest tip de suport va trebui să vă calculaţi dinainte dimensiunea firului şi să creaţi gheme mici, pentru a le putea trece prin centru.

copilarim-primule

Se trece un fir din culoarea predominantă prin cele două spaţii astfel încât să putem prinde uşor cele două părţi ale pompom-ului. Partea de sus vom lucra modelul florii, partea de jos va fi uni. Modelul florii l-am realizat în funcţie de coloritul acesteia.

copilarim-primule

Începem partea de sus cu mijlocul florii realizat dintr-un fir galben pai, aşezat în mijloc.

copilarim-primule

Următorul strat vine adăugat imediat peste primul – un galben mai puternic.

copilarim-primule

Cu roşu am început să creez petalele. Primele două sunt duble şi vin aşezate pe stratul anterior. Ultima este o singură petală (primula are 5 petale) şi iese puţin în afara stratului anterior.

copilarim-primule

Urmează penultimul strat – acesta îl acoperă pe cel dinaintea lui cu totul.

copilarim-primule

Ultimul strat de fire (verde) le acoperă pe cele anterioare si coboară spre părţile exterioare.

copilarim-primule

Pentru cealaltă parte a pompom-ului am folosit doar fir verde. Am înlăturat cele două agrafe care ţineau firul pe care l-am introdus la început, am înnodat capetele firului şi am strâns atât cât ne permit cele două părţi ale pompom-ului şi am ajuns la etapa în care se taie pe exterior firele. Mare atenţie la această etapă pentru a nu pierde fire.

copilarim-primule

De îndată ce se taie şi a doua parte pe exterior, se strânge bine firul pe care îl înnodasem la pasul anterior, făcându-se un nod dublu după ce ne asigurăm că firele sunt prinse bine. După acest pas tragem pe o parte pompomul afară din suport.

copilarim-primule

În acest moment pompom-ul trebuie „tuns şi coafat” :). Am folosit forfecuța mică pentru a stabili detaliile şi pe cea mare pentru a uniformiza pompom-ul.

copilarim-primule

Tot în această etapă am introdus cu atenţie băţul pentru frigărui prin pompom. Se tunde mai uşor şi uniform aşa, evident după ce s-au stabilit detaliile petalelor.

copilarim-primule

Am realizat şi un „steguleţ” cu denumirea florii şi culoarea sa (predominantă). Pe acesta urmează să îl lipim pe băţul suport. Ne mai rămâne să decorăm ghivecele:

copilarim-primule

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share