CITEȘTI

Tendence 2014: trenduri și design excepțional

Tendence 2014: trenduri și design excepțional

Distribuie articolul:
Share

Tendence este unul dintre cele mai importante târguri pentru prezentarea și stabilirea de contracte pe piața produselor de larg consum, care loc în cea de-a doua parte de anului. Târgul, ce are loc anual în Frankfurt am Main, a avut anul acesta, în perioada 30 august – 2 septembrie, în jur de 35.000 de vizitatori din 88 de țări, conform organizatorilor Frankfurt Messe. Internaționalitatea participanților și vizitatorilor este un aspect important pentru organizatori, iar anul acesta mulțimea din săli a fost variată.

giving

Sursă imagini – Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Thomas Fedra

Printre firmele prezente s-au numărat firme mari, nume deja consacrate în domeniul lor, companii cu tradiție, conduse de o singură de familie de generații la rând, dar și companii tinere, mai mici sau firme a căror design este transformat în realitate cu ajutorul persoanelor cu handicap. Principalele secțiuni au fost Giving, cu focus pe idei de cadouri pentru Crăciun și primăvara anului viitor, și Living, cu produse de la design interior până la accesorii pentru casă.

living

Sursă imagini: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jean-Luc Valentin

În cadrul secțiunii Talents ne-au atras atenția produsele cu design excepțional, dar și funcționale, create de 39 de tineri designeri, pentru mulți dintre care participarea la acest târg constituind un prim contact cu sectorul bunurilor de larg consum. Dintre participanți, 21 de designeri au expus produsele lor în secțiunea Carat (designeri de bijuterii din 9 țări), iar restul de 18 în secțiunea Modern Crafts.

Ce este inedit în cadrul acestei secțiuni este faptul că participanții au ocazia să își prezinte și promoveze produsele fără a fi nevoiți să plătească pentru stand în cadrul târgului, iar în același timp au ocazia să observe cum sunt primite creațiile lor de către public. Ne-am bucurat să descoperim lumea designului de produs prin imaginația designerilor participanți, prin produse realizate cu tehnici tradiționale reinterpretate în formă modernă, cu rezultate care încântă. Printre participanții în cadrul Talents s-a aflat și designerul Angela Ciobanu, care creează bijuterii cu forme fermecătoare.

talents tendence

Sursă imagini: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

În cadrul expoziției FORM 2014 s-au aflat 185 de produse de la 66 din companiile și designerii prezenți la Tendence. Acestea au fost selectate pentru designul lor inovativ, ținându-se cont de funcționalitate și materialele folosite.

Trei designeri au primit premiul Hessian State Award for German Arts & Crafts pentru creativitatea lor. Primul loc l-a primit sculptorul Christoph Finkel pentru modalitatea lui inedită de a prelucra lemnul cu rezultate încântătoare. Locul doi îi aparține Alexei Lixfeld pentru vasele de sticlă create de ea, cu poveste și meșteșug, iar locul trei l-a primit designerul Christine Ruff pentru vasele ei de ceramică.

forum 2014

Sursă imagini: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

În cadrul tururilor de design alături de profesorul Hans Maier-Aichen au fost prezentați acei designeri a căror proces de producție și rezultat iau în considerare și factorul de sustenabilitate și reciclare. De asemenea, focusul se pune tot mai mult pe produsele realizate cu atenție pentru cel mai mic detaliu, renunțându-se la perfecționism în favoarea elementului de unicitate oferit de obiectele handmade cu personalitate, cu un design aparte și funcțional.

Alături de Tendence, a avut loc a doua ediție a târgului Ecostyle – eveniment în cadrul căruia 75 de companii și-au prezentat produsele inovative realizate din materiale naturale sau reciclate. De asemenea, pe perioada desfășurării târgului au fost organizate conferințe și discuții pe tema sustenabilității, iar în cadrul secțiunii Talents 12 designeri și-au prezentat ideile și produsele unice create cu grijă față de mediu și cu design excepțional.

ecostyle frankfurt

 Sursă imagini – Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Sandra Gätke 

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul Tendence Frankfurt. Pentru informații legate de vizitarea evenimentului sau dacă sunteți interesați de participarea la târg, vă puteți adresa doamnei Anca Murar, reprezentat Messe Frankfurt România la numărul de telefon +40 722 454 225 și email: [email protected]

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Comentariile sunt oprite pentru acest articol

Share