CITEȘTI

Dulce: Budincă delicioasă cu lapte şi cacao

Dulce: Budincă delicioasă cu lapte şi cacao

Budinca de cacao
Distribuie articolul:
Share

Bine v-am regăsit!
Indiferent de anotimp, budinca de cacao cu lapte pregătită în casă este unul dintre deserturile mele preferate – un mic răsfăţ rapid şi uşor de pregătit, cu ingrediente puţine şi la îndemână şi… numai bun de împărţit cu cineva drag.

Budinca de cacao

Ingrediente necesare pentru o porţie:

  • o cană de ceai cu lapte (aproximativ 225-250 ml )
  • o lingură rasă zahăr brun pudră
  • un vârf de lingură de cacao
  • o lingură cu vârf cu făină

Cum procedăm:

Budinca de cacaoPunem într-un bol o lingură cu vârf de făină. Eu ţin făina cernută într-un borcan. Este bine să o cerneţi când o folosiţi.

Budinca de cacao

Adăugăm zahărul. Pentru mine cantitatea aceasta de zahăr s-a dovedit a fi suficientă. Depinde foarte mult de tipul de zahăr folosit. În timp veţi găsi, dacă vă place alt tip de zahăr, combinaţia preferată ;).

Budinca de cacao

Adăugăm şi cacao. Depinde foarte mult de cacao folosită – de data aceasta a fost destul de aromată şi a fost suficientă cantitatea pentru o porţie.

Budinca de cacao

Amestecăm foarte bine ingredientele şi ne pregătim să adăugăm laptele.

Budinca de cacao

Eu folosesc pentru budincă lapte integral, fiert. Pentru a ieşi mai cremoasă budinca, adun caimacul care se formează la suprafaţă şi îl pun peste amestecul pregătit din faină, zahăr şi cacao. Adaug laptele puţin câte puţin, amestecând pentru a nu se forma cocoloaşe.

Budinca de cacaoFolosesc deobicei un polonic – este măsura mea pentru lapte şi îmi este mai uşor să adaug laptele în timp ce amestec. În total este nevoie de 7 polonice cu lapte :). Nu vă faceţi probleme daca mai ramâne caimac nedizolvat în această etapă. La final se va omogeniza compoziţia.

Budinca de cacaoPunem compoziţia într-o crăticuţă cu mâner. O poziţionăm uşor deasupra ochiului cel mai mic de la aragaz, focul fiind potrivit. Este nevoie sa aibă mâner tocmai pentru că este bine să nu stea direct pe foc. Amestecăm în continuu pentru aproximativ cinci minute. Veţi observa deja cum, după aproximativ 3 minute, compoziţia începe să se îngroaşe, iar la final va arăta ca în imaginea de mai sus, când este gata.

Budinca de cacaoPunem budinca într-un bol şi o savurăm caldă!

Cantităţile folosite sunt suficiente pentru o porţie generoasă. Timpul de pregătire şi preparare este foarte scurt, cel mult 10 minute. Poftă bună !! 🙂

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Sf. Valentin și Dragobetele ca pretext pentru excapada dulce. Despre primul puteți citi aici: Budincă delicioasă cu lapte şi cacao. Astăzi vă invit să citiți aventura fursecurilor […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share