Stilul vintage în design-ul interior

Distribuie articolul:
Share

Vă prezentăm următorul articol- advertorial despre design-ul interior, scris special pentru noi de prietenii de la Illustra Design,  de această dată stilul vintage este cel analizat.

Astăzi revenim cu prezentarea celui de al doilea stil pe care îl recomandăm pentru acest an. Acesta este cel vintage, fiind caracterizat de un aer ușor nostalgic. Poate fi comparat cu o călătorie înapoi în timp, folosindu-se elemente de decor și mobilier care spun o poveste (piese ce pot fi găsite la târgurile de antichități sau care au un aspect patinat, învechit). Vintage-ul poate fi de două tipuri: francez și britanic.

Stilul de inspirație franceză este caracterizat prin mobilierul cu finisaj alb, broderii, motive florale pictate pe piesele de mobilier, oglinzi cu rame uzate aurii sau argintii, fotografii alb negru sau sepia în rame din lemn, casete de bijuterii, ceasuri și cufere vechi. Corpurile de iluminat au de asemenea un aspect învechit. Cuvântul definitoriu este “diafan”- culorile pale (roz, vernil, tonurile de bleu, lila), porțelanurile, sticla, cărțile vechi și dantela, asocierile de printuri și texturi, toate ne duc cu gândul spre ceva delicat, nostalgic.

Diametral opus ca fortă de expresie se regăsește stilul vintage britanic. Acesta este un stil mai masculin, fiind inspirat de un melanj de sporturi și hobby-uri britanice, cu piese din piele și lemn masiv, accesorii cu steagul Marii Britanii, cufere din lemn și metal, rachete de tenis, crose de golf sau cizme de călărie, toate în tonuri închise de roșu, verde, albastru, maro, întregesc atmosfera autentica a spațiului.

the-drunken-lords-3-e1377006198361 the-drunken-lords-2 (1)

Acest stil împrumută elemente în amenajarea localurilor(restaurante, pub-uri, baruri etc).

Sofia Bistro din Craiova este amenajat într-un stil vintage cu influențe britanice, mobilierul de mahon dând nota predominantă a spațiului și punând în evidență piesele decorative de colecție.

uploadPreview 1 2

Drunken Lords din București îmbină elemente din mai multe stiluri, predominante fiind cel vintage britanic(canapele de piele, pereți din cărămidă recondiționată) vintage francez (accente de culoare specifice-vernil, alb- si biblioteca cu carti vechi), cel industrial(tubulatura sistemului de ventilație lăsată la vedere, corpuri de iluminat, sistem de dozare bere din cupru). S-au realizat piese decorative din obiecte cu altă funcționalitate de sine stătătoare- tavan acoperit cu halbe de bere. Pardoseala este realizată din plăci ceramice cu model tablă de sah.

The-Drunken-Lords-restaurant-club-in-Centrul-Istoric-Bucuresti-5 drunken-lords-001-138169607480.630

Stilul vintage este un stil care împrumută elemente mai multor stiluri- eclectic, boho etc. Fie că preferi stilul romantic și delicat de inspirație franceză, sau elementele din piele și lemn masiv în culoarea mahonului, caracteristice stilului de inspirație britanică, le poți folosi pentru a crea accente în spațiul dorit.

Acest advertorial este scris de Corina Stratulat de la Illustra Design pentru Revista Atelierul.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share