Stiluri și mari pictori – Atelier practic de pictură

Distribuie articolul:
Share

Fundația Calea Victoriei te invită marți, 16 februarie, ora 19:00, la Atelierul practic de pictură – Stiluri și mari pictori, susținut de artistul plastic Teodora Vărzaru.

Vino să experimentezi, la fiecare întălnire, realizarea unei lucrări într-un anumit stil, pornind de la operele unor pictori celebri.

Vom afla lucruri noi despre parcursul artistic și viața lui Vincent Van Gogh, Gustav Klimt, Joan Miro și Jackson Pollock. La final, fiecare cursant va avea 4 picturi pe panză, inspirate de lucrările acestora.

Revista-Atelierul

Atelier 1.Van Gogh și personalitatea sa neobișnuită. Cum se reflectă experiențele sale în pictură? Învățăm să folosim pensulații libere, pline de energie, folosind culori din abundență .

Tema: „Peisaj“, acrilic pe pânză.

Atelier 2. Gustav Klimt, unul din cei mai importanți reprezentanți ai avangardei vieneze. Folosim tușe plate în culori pastelate, alăturate tonurilor intense, introducem elemente ornamentale geometrice și florale, influențați de curentul Art Nouveau.

Tema: „Compoziție decorativă”, acrilic pe pânză

Atelier 3. Unul din cei mai rafinați pictori suprarealiști, Joan Miro, spunea că ar trebui să găsim lucruri noi într-o imagine de fiecare dată când o privim. Ce descoperim în picturile sale și cum stilizăm elementele de peisaj, obiectele și personajele, vom afla în ultimul curs.

Tema: „Nocturna“, tehnica mixta.

Atelier 4. Il vom descoperi pe curajosul Jackson Pollock inventatorul unora dintre cele mai interesante și expresive tehnici: action painting-ul: „Pictura mea nu are început sau sfârsit…”, „nu am nici o frică de a face schimbări, de a distruge imaginea, pentru ca o pictură are propria ei viață“. În această ședință vom pune accentul pe expresivitatea plastică abstractă și pe creativitatea nemijlocită de un scop.

Lector: Teodora Vărzaru

Data începere: 16 februarie 2016; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 4; Frecvența: săptămânal, marți

Cost: 280 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 250 ron

Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

Comentarii

Share