Verde, galben şi roşu

Distribuie articolul:
Share

Anul acesta sărbătorim Paştele în prima zi a lui Florar, zi de mare bucurie exact la începutul preafrumoasei lunii mai. Mai e o zi până la marea sărbătoare şi tot suntem cuprinşi de febra pregătirilor, vrem ca totul să iasă perfect, de la bucate pâna la aranjatul casei.

Paştele e şi o bună ocazie să ne lăsăm creativitatea şi imaginaţia să zboare, să “pictăm” în galben, verde şi roşu, culorile acestei sărbători, iar cu puţină răbdare putem realiza o mulţime de lucruri handmade, idei sunt din belşug.

De exemplu putem crea un colţisor special de Paşte: un coşuleţ de răchită căptuşit cu fire de iarbă în care să punem ouă vopsite (o idee inedită sunt ouăle de lemn şi ceramică, care pot fi doar privite, nu şi mâncate), iepuraşi pufoşi, puişori galbeni şi aurii, miei şi iezi zburdalnici ce pot fi realizaţi din hârtie, materiale textile sau ceară (pe lângă clasicele lumănâri se pot modela şi figurine sub formă de ouă, iepuraşi sau miei) sau din ceva dulce precum: turta dulce, în acest fel îmbinând utilul cu plăcutul.

Şi pe plan culinar putem încerca nişte combinaţii mai îndrăzneţe precum cozonacul cu scorţisoară şi portocală, fructe uscate sau confiate, în loc de clasicul cozonac cu nucă şi mac, prăjituri cu gust de alune şi fructe de pădure, există nenumărate reţete din care ne putem inspira, trebuie doar să nu ne fie frică să ne “jucăm” cu ingredientele, putem realize chiar şi dulciuri tematice în culorile Paştelui.

Fotografii: Iepurași deco | Grădina de Paște  | Suport Ouă | Puișori din fetru | Ouă decorative | Grâu în coajă de ou

Fie ca luna mai să reverse peste noi toţi soare şi lumină, să ne bucurăm din plin de această sărbătoare minunată, să petrecem nişte zile pascale de neuitat înconjurându-ne de pace, bunătate, dragoste şi prietenie şi “îmbătându-ne” în verde crud, galben ocru şi roşu carmin.

PAŞTE FERICIT TUTUROR!

Articol scris de Oana Mateiu

Imagini alese de Ramona Chifu Mateescu și Anca Ionescu

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share