CITEȘTI

Noaptea albă a creatorilor și designerilor de prod...

Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs – Ediţia a V-a

Distribuie articolul:
Share

A cincea ediție a proiectului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs are loc pe 22 octombrie 2016 la Centrul Cultural “Casa Artelor” (B-dul Mircea Vodă, nr. 5) din București, între orele 19:00 – 04:00. Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este un eveniment-expoziție ce invită creatorii de produs, designerii de produs și publicul acestora la Centrul Cultural “Casa Artelor”, un spațiu de consum de cultură adecvat pentru a încuraja interacțiunea lor și a genera astfel networking şi inspiraţie.

Ediția de anul acesta a Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este finanțată de Ministerul Culturii și se desfășoară exclusiv în București, centru al manifestărilor cultural-artistice. Bucureştiul, şi respectiv Centrul Cultural “Casa Artelor” devin punctul zero al industriei creative româneşti, pe 22 octombrie între orele 19.00 – 04.00. Intrarea în cadrul evenimentului este gratuită.

FB event: https://www.facebook.com/events/687833798043423/

Hashtag eveniment #blanchenuit

afis_nacd-2016_a4

Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs creează constant, din 2012, un dialog intercultural între creator și public, un melanj bine definit între designerii și creatorii de produs consacrați și cei debutanți devenind astfel o platformă activă de networking și inspirație. Proiectul a fost inclus printre cele finaliste la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact, Gala Elle Decoration România, şi finanţările primite din partea AFCN şi Ministerului Culturii.

Scopul proiectului Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este valorizarea produselor de autor şi cele ale designerilor de produs din România prin realizarea evenimentelor de nişă. Realizăm o selecţie riguroasă a participanţilor, cu standarde înalte de creativitate şi calitate. Construim, din 2012, comunitatea designerilor şi creatorilor de produse la nivel naţional.

Proiectul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este realizat de echipa Asociației Atelierul de Creație, organizație non-profit ce susține, de mai bine de cinci ani, abordările alternative de prezentare în spații noi de consum de cultură. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești.

Produsul de design a spart bariera artei contemporane şi a căpătat statutul de obiect de artă. Privitorul în cadrul Nopților albe ale creatorilor și designerilor de produs are oportunitatea de a-și forma o judecată de valoare asupra statusului design-ului de produs într-un mediu propice – Centrul Cultural “Casa Artelor”. Aceste Nopți albe ale creatorilor și designerilor de produs deschid accesul la cultură şi la industria creativă din România. Creatorii de produse, de idei şi de content au nevoie de un spaţiu de dialog, de sesiuni de experimente artistice şi de o interacțiune interdisciplinară constantă cu pulsul cultural românesc, motiv pentru care vă invităm pe 22 octombrie la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a V-a la Centrul Cultural “Casa Artelor”.

Bloggeri oficiali: http://legallyliving.com/, http://www.dianamatusa.com/http://lessassys.blogspot.ro, http://www.rahelapetrescu.com, http://toodear.ro, http://cristiacornea.ro, http://blog.biancaionel.com, www.duduiamagda.ro

Partenerii media sunt: Artivist, artLine, Asociatia Operatorilor Culturali din Romania, Assamblage Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana, Autentici.ro, B1 TV, BaBoom, BCE, Bookblog, , Ceasca de Cultura, Cooperativa urbana, Creative Arts, Creative Class, Dizainar, Experimentalist, Famost, Fundatia Calea Victoriei, In oras, IQool, MagMob, Modernism, Orasul meu, PRwave, ROD (Carturesti), Revista Casa mea, Revista Caminul, Revista din Lemn, Romania pozitiva, Radio Romania Cultural, SensoTV, TheTrends, Tonica, Zeppelin

 

Save

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share