Pregătiri de Paşte

Distribuie articolul:
Share

Nu ştiu cine aduce la voi cadourile, iepuraşul sau altă creatură, dar pe la noi prin casă cadourile sunt un prilej de bucurie, mai ales când le împărtăşeşti cu prietenii şi când sunt făcute de manuţele fiecăruia.


Pentru prieteni am ales să decorez nişte ouă care să înveselească masa (şi cu care să câştige orice concurs de ciocnit ouă!- secretul lor constă în faptul că-s de lemn….:p). Vă spun şi de unde le fac rost: aici în Timişoara cunosc un meşter popular, dl. Dumitru Copil, care a făcut şi ouăle (şi suporturile de ceramică decorate cu seminţe de mac şi fulgi de cocos) şi multe alte lucruri artizanale inspirate din folclor. Îl găsiţi în centru, pe la târgurile tematice organizate anual (sau vă dau eu nr de telefon, dacă vreţi să-l contactaţi personal).
Culorile folosite au fost tempera obişnuite, dar probabil că nişte culori acrilice ar prinde şi mai bine. Dacă fixaţi tempera cu un strat de lac (de unghii, în cazul meu), decoraţia rezistă!
Mai e nevoie de o hârtie frumoasă de ambalat, o fundiţa şi un zâmbet mare pentru a oferi cadoul prietenilor!

Dacă mai aveţi acuarele şi chef, noi mai avem o idee. Ouă comestibile pictate!

S-a intamplat să am ceva timp liber şi să nu ştiu ce să fac cu el (asta-i o minciunică…de fapt, îmi doream să pictez ouăle alea şi mi-am făcut timp!). Am reluat o tema mai veche, featuring  Vasilica, fata de la ţară care se îndrăgostise de Jean-Pierre , doar că de data asta s-a hotărât să meargă la hora din sat cu un băiat de prin vecini.

Am mai adăugat simboluri de primăvară- puişori pufoşi, nelipsitul iepuroi şi un fluture. Ah, şi o lumânare de Paşte. Pe iepure nu l-am botezat, dar mi se pare că i s-ar potrivi foarte bine numele Raul J.

Culorile folosite au fost nişte banale tempera, iar ouăle au fost vopsite la rece cu o vopsea bulgărească  culeasă dintr-un magazin oarecare şi nu au fost date la sfârşit cu ulei/grăsime. Am încercat să dau puţin lac transparent pe picturi, însă tempera nu se prea înţelege cu lacul- se întinde, aşa că am renunţat.

Aceste ouă pot participa primele la concursurile de ciocnit- vă recomand să le consumaţi repede (sau să nu le consumaţi deloc). Bănuiesc că acele acuarele pot sa străbată prin coaja oului fiert şi s-ar putea să fie toxice. Deci, aveţi multă grijă!
Acestea fiind spuse, mă îndrept spre bucătărie, că ne aşteaptă multă treabă pe ziua de azi şi chiar şi Daria e curioasă ce voi găti pentru primul Paşte petrecut împreună 🙂

Paşte plin de lumină!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share