Combinaţiile de culori

Distribuie articolul:
Share

M-am decis să vă prezint câteva culori speciale şi foarte îndrăgite în ultimul timp. M-am documentat puţin despre ele şi accept cu drag orice sugestie legată de aceste culori pe care sigur mulţi din voi le folosiţi la realizarea de accesorii.

Prima culoarea este turcoazul, o culoare sofisticată la confluenţa dintre albastru şi verde. În natură, ea este specifică pietrei semipreţioase al cărei nume îl poartă dar şi peisajelor marine luxuriante.
Un albastru regal sau azur transmite bogăţie şi chiar superioritate, de aceea turcoazul este o culoare preţioasă, specială, sofisticată.


Nuanţele deschise de albastru, precum turcoazul, sunt asociate cu sănătatea, vindecarea, liniştea, înţelegerea şi fineţea. Când este folosit alături de culori calde precum roşu sau galben, albastrul are  un impact foarte puternic, poate crea impresii vibrante.

colorimetrie indigo atelierulCuloarea Indigo se regăseşte la graniţa dintre albastru şi violet. Este asociat cu înţelepciunea, demnitatea, independenţa, creativitatea, misterul şi magia. Este o culoare intensă şi distinsă, care poate crea un efect adânc. Este culoarea intelectului şi a raţiunii.

colorimetrie atelierul fuchsiaRoz fuchsia este un roz puternic şi este o culoare îndrăzneaţă, vibrantă, dulce. Denumirea de fuchsia vine de la floarea cu acest nume. Aduce o stare de bine şi devine un accent important al oricărei ţinute.

colorimetrie atelierul bordoBordo este o culoare misterioasă şi o combinaţie între roşu,maron şi violet. E o culoare grea şi specială. Poate fi asortată cu diferite nuanţe de verde şi bej.

.

.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Combinatiile de culori. Citeste acum http://tinyurl.com/275pyjl […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share