CITEȘTI

Eu când vreau să fluier o intervievez pe Ada :)

Eu când vreau să fluier o intervievez pe Ada :)

Distribuie articolul:
Share

Filmul “Eu când vreau să fluier, fluier” regizat de FlorinŞerban a fost revelaţia anului şi a reuşit să câştige Trofeul Alfred Bauer, Ursul de Argint – Marele premiu al juriului şi Premiul Zilelor Filmului Românesc – lungmetraj, la TIFF . Sunt sigură că urmează şi alte câteva serii de premii, pentru că Ada Condeescu şi George Pistereanu (împreună cu toată echipă) au reuşit să ne facă pielea de găină şi să reflectăm asupra acestui film, aşa că…aplauze şi din partea noastră şi mult success tuturor de acum înainte.

Am avut plăcerea deosebită ca Ada să-şi facă puţin timp liber şi să-mi răspundă la câteva întrebări legate de arta handmade. Enjoy!

1.Ce părere ai despre accesoriile handmade?

Cred că accesoriile de tipul hand-made plac oricui, inspiră pe oricine le poartă şi în afară de asta mie personal îmi plac pentru că fiecare obiect are povestea lui atunci când îl cumperi. Nu e ca o bijuterie obişnuită, fabricată în multe copii, care pur şi simplu stă într-o vitrină ,ci îţi dă senzaţia că are deja un trecut pe care tu îl preiei şi îi dai o altă formă,una nouă ,care să spună lucruri despre tine de data asta, un obiect care în timp devine foarte personal.

2. Ar putea oricine realiza astfel de accesorii?

Nu cred că oricine poate crea sau prelucra obiecte de tipul acesta .Cred că îţi trebuie un simţ estetic bun, atât nativ cât şi foarte bine studiat şi educat.

3. Crezi că o broşă handmade ar putea înlocui cu succes alt accesoriul “de firmă” ?

Bineînţeles ! Oricum eu nu „militez ” pentru lucrurile de firm. Atâta timp cât porţi ceva care te face să te simţi bine, îţi place cum arată şi îţi dă o stare de confort sau pur şi simplu te face să te simţi mai frumoasă, nu trebuie să fie de la o firmă importantă.

4. Ai lăsa un tanar artizan să îţi accesorizeze ţinutele atunci când mergi la eveniment important?

Mie îmi plac lucrurile şi hainele foarte simple, care nu sunt încărcate, însă mi-ar placea să am o piesă handmade pe care să o port mai tot timpul inclusiv la evenimente importante. Ceva care să se potriveasca la orice şi în acelaşi timp să îl simt ca pe un obiect al meu foarte personal, nu am găsit asta în vreun magazin până acum, însă cred că dacă aş căuta la un târg de handmade aş găsii cu siguranţă. Din păcate nu prea am timp pentru asta.

5. Ai în garderoba ta un accesoriu handmade? Ce este şi din ce este făcut?

Am câteva haine pe care le făcea mama când avea vreo 30 de ani şi pe care le port uneori şi pentru că îmi plac, dar mai ales de drag 🙂

6. În Bucureşti se organizează destul de des targuri handmade. Te duci la ele?

Recunosc că nu merg prea des şi din cauza asta îmi pare rău, nu e pentru că nu aş vrea, ci pentru că nu am vreme 🙁

7. Ţi-ar plăcea să înveţi şi tu să-ţi faci singură o pereche de cercei, sau o broşă?

Nu prea am îndemanare la lucrul ăsta ,când eram mică, în generală, învăţătoarea mă certa întotdeauna şi îmi dădea note proaste la lucru manual, aşa că mai bine îi las pe cei care se pricep să îşi facă meseria şi să ne încânte cu obiectele lor! 🙂

8. Din amicii tăi din showbiz, există cineva care e preocupat de arta handmade?

Nu prea le ştiu preocuparile. Dar ce ştiu, e că a devenit o moda care preocupă mai pe toată lumea !

9. Ai vreun site de profil pe care îl urmăreşti?

Da, al vostru! Şi mai există unul de handmade – vintage care se numeşte Fingo Senis.

Fotografii realizate de: Andrei Runcanu

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Me so happy now! Multu Ada!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share