CITEȘTI

De ce este ciocolata cel mai dulce răsfăţ?

De ce este ciocolata cel mai dulce răsfăţ?

Distribuie articolul:
Share

A fost o dată ca niciodată un arbore. Şi acest arbore a devenit faimos. Iar această faimă s-a datorat boabelor sale. Este vorba de arborele de cacao.

Povestea spune că acest arbore vine din America de Sud. Totuşi, prima atestare scrisă despre consumul ciocolatei este atribuită triburilor Olmesc din sudul Mexicului undeva în jur de anul 1000 I.C. Ciocolata era consumată sub formă de băutură, de către bărbaţi, datorită efectului adfrodiziac.

Prima variantă de ciocolată sub formă solidă a fost creată în Mexic, cândva în anii 1700, iar primul baton de ciocolată din lume a fost creat de compania britanică Cadbury în 1842.

Astăzi, ciocolată se găseşte într-o vastă gamă de forme, texturi, concentraţii, lichidă şi solidă: trufe, bomboane, batoane de ciocolată, cascade, băuturi, îngheţată. Posibilităţile sunt nelimitate, trebuie doar să ţi le imaginezi şi probabil în curând vor deveni realitate.

Ciocolata este absolut divină şi unul dintre cele mai delicioase răsfăţuri..şi am şi fapte ca să susţin această afirmaţie!

  1. Încep cu cel mai cunoscut fapt despre ciocolată: aceasta conţine feniletilamină – o substanţă naturală care produce aceeaşi reacţie în organism ca şi atunci când te îndrăgosteşti.
  2. Ciocolata conţine flavonoide, compuşi care ajută la buna funcţionare a inimii, a circulaţiei şi reduc riscul de infarct şi atac cerebral.
  3. Ciocolata nu îngraşă (decât dacă este consumată excesiv) şi nu este responsabilă pentru acnee.
  4. Ciocolata chiar este ‚mâncarea zeilor’. Arborele de cacao face parte din specia theobroma, care se traduce ‚mâncarea zeilor’.
  5. Ce cadou este mai frumos decât o cutie de trufe de ciocolată, împachetată frumos?
  6. Temperatura de topire  a ciocolatei este puţin sub temperatura corpului de accea se topeşte în gură. Această senzaţie de topire a ciocolatei stimulează senzori din creierul nostru şi creşte activitatea inimii mai intens decât un sărut pasional şi durează de 4 ori mai mult.
  7. Ciocolata aduce fericirea!

După toate aceste detalii şi motive, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de o bucăţică de ciocolată din cea mai fină şi să îi savurăm aroma, în aşteptarea efectului bine cunoscut. : )

Sursă de inspiraţie: www.associatedcontent.com/10_interesting_facts_about_chocolate

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share