CITEȘTI

Spa la tine acasă

Spa la tine acasă

Distribuie articolul:
Share

Arome naturale, atingeri de catifea, spumă delicată, consistenţă, textură aparte, răsfăţ fără limite! Este vorba despre săpunurile naturale şi orice alte preparate naturale.

În fiecare zi, o femeie îşi aplică pe faţă în jur de 10 produse cosmetice diferite, iar cum pielea acţionează mai degrabă ca un burete decât o barieră, absorbim undeva la 130 de chimicale.

Totuşi, eu personal, nu pot renunţa la fondul de ten sau mascara. Dar pot încerca să reduc chimicalele acolo unde este mai uşor, iar în timp voi înlocui şi cosmeticele. Am început cu săpunurile.

Fiecare duş sau demachiere este un adevărat ritual. De ce să nu ne bucurăm de cele mai simple şi de rutină lucruri pe care la facem zilnic? Dacă priveşti fiecare duş ca o mică sesiune de spa în care îţi acorzi acele momente de singurătate, doar cu sursurul apei, spuma săpunurilor şi te laşi învăluit/ă de cele mai senzuale arome cu siguranţă vei avea cel mai bun răsfăţ al simţurilor.

Dacă ai mai mult timp la dispoziţie, poţi duce totul la următorul nivel – crearea săpunului la tine acasă. Astfel vei avea satisfacţia creaţiei tale şi poţi face cele mai inspirate cadouri.

Iată două reţete simple pe care le poţi încerca:

Scrub de corp cu ghimbir şi scorţişoară:

  • 1 ceaşcă sare de mare
  • ½ linguriţă de praf de ghimbir
  • ½ linguriţă de praf de scorţişoară
  • 1 ceaşcă ulei de migdale sau măsline

Amestecă ingredientele împreună, iar rezultatul este numai bun pentru un scrub delicat care îţi va răsfăţa simţurile.

Cea de-a doua reţetă am găsit-o pe un blog plin de astfel de reţete şi sfaturi încântătoare – Sideris.ro

Săpun lichid:

  • 1 cană fulgi de săpun
  • 2 căni apă clocotită
  • Uleiuri esenţiale după plac – doar câteva picături

Se toarnă apă clocotită peste fulgii de săpun, se amestecă bine până la dizolvare, iar când aproape s-a răcit se picură uleiuri esenţiale. Dacă eşti alergic/ă la uleiurile esenţiale, poţi adăuga pulberi de plante (mentă de pildă) sau cafea măcinată. Opţional, se poate adăuga o lingură de glicerină sau de ulei vegetal presat la rece. Soluţia se păstrează într-un recipient cu pompă de la un fost săpun lichid. Se foloseşte într-un răstimp scurt, deoarece produsul nu are o durată de viaţă foarte lungă.

Această reţetă nu este neapărat una dintre cele mai rafinate deoarece este posibil ca fulgii să nu se topească perfect şi să nu obţinem o textură foarte fină.

Produsele naturale sunt o alegere, aşa cum alegi un stil de viaţă. Dar nu trebuie să fie o trecere bruscă, ci una treptată..pentru a-i putea testa beneficiile şi potenţialul.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share