Jurnal de călătorie scrap (1)

Distribuie articolul:
Share

Imediat ce am ajuns acasă – am fost în ţară pentru vreo 2 luni, timp în care am organizat şi Prima Întâlnire de Scrapbooking din România – am început să creez. Mi-era dor, se pare. Am încercat şi în ţară, însă am renunţat, pentru că nu dispuneam de tot ce aveam nevoie, normal :P.  Ajunsă acasă însă, am început să lucrez la primul meu album scrapbook, a cărui tema este călătoria la Copenhaga din vara anului 2009, împreună cu prietena mea Dana. Albumul e de 20 x 20 cm, ceea ce înseamnă că nu am aşa mult spaţiu la dispoziţie, cum aş avea pe paginile de 30 x 30 cm. Aşa că, pentru a folosi spaţiul disponibil într-un mod armonios, mi-am luat drept „partener” un sketch:

Aceste sketch-uri sunt de mare ajutor atunci când suntem în pană de inspiraţie referitor aşezarea în pagină. Dar mai ales când suntem începatori şi avem nevoie de un punct de pornire.  Internetul e plin de sketch-uri pentru scrapbooking, din cele mai diverse, şi bineinţeles gratuite ;). Cu toate acestea, chiar dacă am ales să urmăm un sketch, asta nu înseamnă că trebuie să îl respectam în cele mai mici detalii. Acolo unde vi se pare că aveţi o idee mai bună, pur şi simplu o puneţi în aplicare ;). Sketch-urile au decât valoare orientativă ;).

Acum urmând paşii pe care toţi îi recomandă, ar trebui să analizez fotografia pe care vreau sa o pun în valoare. E una tare frumoasă, aşa că şi pagina scrapbook trebuie să iasă bine, ca să evidenţieze fotografia :D:

Tot incercând diferite coli de hârtie imprimată – şi am încercat vreo jumătate de oră –  am decis că cea roz pal e cea mai potrivită. Nu am facut decât să urmez sketch-ul, şi până acum cam aşa arată:

Marginea verzulie din floricele e creată cu ajutorul unui perforator pentru margini.

În continuare, am mai realizat nişte „detalii”, cum ar fi baza inferioară a paginii şi detaliile care vor încadra titlul:

Pentru toată partea superioară a paginii am folosit ştampile şi produse „distress”, iar pentru baza inferioară am folosit tuşuri distress (pentru a colora „apa” în albastru) şi glitter pentru a imita luciul apei :).

Apoi am realizat titlul, pe o etichetă obţinută prin decupare cu Cuttlebug-ul. Aici am folosit, din nou, ştampile şi produse „distress”. Am să vă spun şi un mic „secret” – hârtia din care am decupat eticheta este, de fapt, tapet rămas de cand ne-am tapetat apartamentul :P. Deci, nu uitaţi, în scrapbooking se recuperează en-gros. Iată o fotografie cu titlul:

Bun, păi ce a mai ramas? Parcă baza inferioară a paginii e cam golaşă, nu? Aşa mi s-a parut şi mie :P. Aşa că am adaugat nişte elemente specifice apei şi, mai ales, oraşului Copenhaga. Toate sunt decupate cu Cuttlebug-ul iar, ca element mai „spicy”, o să vă spun că barza e realizată integral din glitter. Dupa ce am decupat-o, am pus lipici cu ajutorul batonului special, cu care pot accesa obiecte mici şi delicate. Mai întâi pe corp, pe care apoi am pudrat glitter alb. Apoi pe cioc şi picioare, pe care am pulverizat glitter portocaliu şi, în cele din urmă, pe o parte din penaj, peste care am pulverizat glitter negru. Ochişorul e făcut cu un marker negru ;).

Apoi, pentru a acoperi marginea puţin cam ruptă a hartiei imprimate (de pe partea dreaptă a paginii) am adăugat 2-3 elemente de decor.

După care pagina mea era, de fapt, gata:

Destul de uşor şi rapid, nu? Ca de obicei, mai mult mi-a luat până am găsit un sketch adecvat şi hârtia imprimată care să se potriveasca pozei. În rest, am fost gata repede. Sper să vă placă, dar mai ales să vă inspire.

Bineînţeles că temele abordabile atunci când doriţi să realizaţi un album scrapbook sunt infinit de variate: familie, nuntă, copil, dragoste, călătorie, animălutze, începutul şcolii, anotimpurile, sărbătorile de Crăciun sau Paşte etc.

Până data viitoare, vă urez o săptămână frumoasă şi un weekend plăcut! Spor în toate şi inspiraţie maximă ;)!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Merci, Iren :). Ma bucur ca ti-a placut „daneza” ;).

  2. Iren

    12 septembrie

    Foarte frumos!

    o „daneza” 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share